wmaraci reklam

Pentagon'un Yalanladığı 9 UFO İddiası

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) yayınladığı 63 sayfalık bir UFO raporu ile, UFO’lar hakkında toplanan tüm verileri kamuoyuyla paylaştı. Raporun her sayfasını ayrı ayrı teorilere sebebiyet verecek şekilde hazırlayan Pentagon, raporun son sayfasında UFO’lara dair hiçbir somut kanıtın ele geçirilmediğini söyledi. Ayrıca bakanlık şu ana kadar ortaya atılan UFO iddialarını da yalanladı.

Pentagon Tarafından Gerçek Olmadığı Söylenen 9 UFO İddiası

Doğal Güzellikleriyle Bartın'ı Ziyaret Etmek İçin Sebepler
İlginizi Çekebilir!

Doğal Güzellikleriyle Bartın'ı Ziyaret Etmek İçin Sebepler

Batı Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip illerinden biri olan Bartın, mavi ve yeşilin harmanlandığı eşsiz bir doğada konumlanıyor. Oksijene doyacağınız Bartın ilini ziyaret etmek için pek çok sebep bulunuyor. Köklü bir tarih...

Gizlilik Antlaşması İddiası

Bilgileri gizli tutmak için yetkililer ve uzaylılar arasında bir gizlilik antlaşması imzalandı iddiası Pentagon tarafından yapılan açıklamada, adı geçen yetkililerin özel olarak sorgulandığı ve böyle bir antlaşmanın izlerine rastlanılmadığı belirtildi.

CIA Yetkilisinin Dünya Dışı Varlık Testlerini Yönetti İddiası

Pentagon bu iddianın da titizlikle incelendiğini fakat yapılan soruşturmada adı geçen CIA yetkilisinin hiçbir deneyde görev almadığını söyledi. Ayrıca adı geçen CIA yetkilisi, hiçbir görevde yer almadığına dair resmi bir belge imzalamış.

Uzaylılar Teknoloji Testlerini İzledi İddiası

Uzaylı iddiaları arasında belki de en çok elde tutulan iddialardan olan uzaylıların teknoloji testlerini izlediği iddiası da Pentagon tarafından bizzat yalanlandı. Zira iddialara göre bir tanık, uzaylıların iki askeri üste gerçekleşen teknolojik testleri izlediğine dair bazı ses kayıtları dinlediğini söylemişti. Pentagon ise bu tanığın yanlış ses kayıtlarını dinlediğini, kayıtlarda geçen seslerin analiz edildikten sonra insana ait olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Üst Düzey Bir Subay, UFO'ya Dokundu İddiası

1999 yılında ABD ordusundaki bir asker, üst düzey bir subayın kendisine UFO’ya dokunduğunu söylediğini ifade etmişti. Bu ifadeyi de araştıran Pentagon, bahsi geçen subayın aslında F-117 Nighthawk adlı bir hayalet savaş uçağına dokunduğunu ve ifadeyi veren askerin de bunu UFO zannederek söylediğini açıkladı.

Teknolojimizin Kaynağı Aslında Uzaylı Teknolojisi İddiası

ABD teknoloji testinde görev alan bir yetkili, tesiste uzaylılara ait teknolojilerin test edildiğini ve bu teknolojilerin dünya teknolojisine uyarlandığını söylese de Pentagon adı geçen tesise birkaç müfettişten oluşan heyet gönderip denetletmiş. Müfettiş raporlarına göre tesiste teknoloji testlerinin yapıldığı doğru fakat testlere tabi tutulan teknolojiler uzaylı değil, dünya teknolojileri.

Beyaz Saray'ın Uzaylı Verilerini Halka Açıklamasına Pentagon'un İzin Vermediği İddiası

Pentagon bu iddiayı hem doğrulayıp hem de yalanladı. Zira raporda 2004 ile 2007 yılları arasında Pentagon’un kontrolünde uzaylı araştırma tesisi kurulduğu belirtilse de bu çalışmalardan hiçbir sonuç elde edilememiş. O zamanki ABD Başkanı George W. Bush bazı raporları halka açıklamayı dile getirse de Beyaz Saray’ın resmi olarak Pentagon’dan böyle bir talebi olmamış.

Ele Geçirilen UFO Üzerinde Deneyler Yapıldı İddiası

Bu konu üzerinde özellikle dikkatli çalışıldığını söyleyen Pentagon, ABD Hava Kuvvetleri tarafından rapor edilen ‘dünya dışı araç ele geçirildi’ ihbarını incelediklerini ve ele geçirilen aracın üzerinde bazı testler yapıldığını doğruladı. Fakat bu aracın magnezyum, çinko ve bizmuttan oluşan bir insan yapımı araç olduğunu söyleyen Pentagon, ele geçirilen aracın iddialardaki gibi dünya dışı olmadığını söyledi.

ABD "Kona Blue" İsimli Gizli Uzay Araştırma Programı İddiası

Pentagon bu konunun söz sahibi olarak ABD hükümetini gösterse de kendilerinin de konu ile alakalı bir araştırma yaptıklarını ve bu araştırmalar sonucu böyle bir programın yapılmış olduğunu söyledi. Pentagon’a göre bu programın adı Kona Blue değil, DIA programıymış. Açılımı ‘Gelişmiş Havacılık ve Uzay Silah Sistemi Uygulama Programı’ olan DIA programı, ABD İçişleri Bakanlığı tarafından 2012 yılında oluşturulup oval ofise sunulsa da ‘resmi’ olarak hayata geçirilememiş. Fakat Pentagon, resmi olarak hayata geçmemesinin, gerçekten hayata geçmediğini göstermediğinin altını çiziyor.

UFO Teknolojisine Ttersine Mühendislik Yapan Ekip Var İddiası

İddialara göre ABD hükümeti mühendislerden oluşan bir gizli ekip oluşturmuş ve bu ekip, ele geçirilen UFO teknolojilerini tersine mühendislik yaparak hükümetin çıkarları için geliştiriyor. Pentagon bu iddiaları doğrulasa da 2021 yılında kurulan bu ekibin hiçbir UFO teknolojisinin ele geçirilememesinden dolayı tam anlamıyla faaliyet gösteremediğini ve sonradan dağıtıldığını söyledi.

Pentagon’un yayınladığı bu uzun rapor hiçbir şekilde dünya dışı yaşamın varlığını kabul etmiyor, fakat inkar da etmiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.4 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al