wmaraci reklam

Podcast Kaydı İçin Ucuz Ekipman Önerileri

Podcast programlarının yarının YouTube’u olabilme potansiyelleri üzerine uzun uzun konuştuk. Bu yazıyla birlikte söyleyebiliriz ki kaliteli bir Podcast programı kaydederken yapacağımız donanım giderleri de çok daha az ve işimizi çok daha ucuza çözebiliyoruz. Çok iyi değil mi?

Yazıda iki farklı kurulumdan bahsedeceğim ve bu iki farklı kurulumda da en uygun fiyata, oldukça kaliteli bir ses seviyesine çıkılmasının yolunu aktarmaya çalışacağım. Bunlardan birisi tek bir ‘mikrofon’ ile ortamı kaydetmek üzerine olacak, diğeri ise kişi sayısına göre mikrofon kullanılmasını gerektirecek. Eğer iki kişilik ya da tek başınıza bir kayıt almayı düşünüyorsanız ikinci yolu takip etmenizi tavsiye ederim. Diğer koşulda da fiyattaki artışı engellemek için tek bir mikrofondan ‘medet’ ummanız daha doğru olacaktır. Burada da oldukça verimli bir ürün önermeye çalışacağım. Buyurun başlayalım.

Alan Kaydı İçin Ekipman Önerimiz

Eğer üç kişi ve üzerindeyseniz, başlangıçta her kişi için bir mikrofon bulundurmak istemeyebilirsiniz. Bu noktada elimizde condenser mikrofonlar gibi bir silahımız bulunuyor. İnsanların mikrofona eşit uzaklıkta oturmalarını sağlayıp, aynı yükseklikte konuşmalarını tavsiye etmeniz yüksek kalitede kayıt yapmanız için yeterli olacaktır.

Ürün olarak Lastvoice BM800, Lastvoice BM300 ya da biraz daha cebinizi zorlayarak Behringer C-1u tercih edebilirsiniz. Genellikle bu tür ekstra aparatlarıyla satılıyor olsalar da bir üçayakla ya da masaya sabitlemenize olanak veren gereçlerle kolayca kullanabilirsiniz. Birkaç yüz lirayla, tek cihazla işi bitirebildiğiniz ve bununla birlikte oldukça iyi bir ses aldığınızı düşünecek olursak hiç de fena bir fikir olmadığını söyleyebiliriz. Ancak kaydı sessiz bir ortamda yapmanızı ve yaptıktan sonra kurguda sesi birkaç tık yükseltmenizi tavsiye ederiz. Zira bu tip mikrofonlar bütün sesleri almaya odaklanmış durumdadırlar. Dolayısıyla hiç umurunuzda olmayacak bir korna sesi ya da dip ses, kayıt sonrası çok rahatsız edebilir.

Blogger’a Erişim “Yazım Hatası” Yüzünden Engellenmiş
İlginizi Çekebilir!

Blogger’a Erişim “Yazım Hatası” Yüzünden Engellenmiş

Dün haberini yaptığımız Blogger’a erişim engelleme kararı hakkında bugün yeni bilgiler gün ışığına çıktı. Görünen o ki Blogger altyapısı kullanan milyonlarca blogun erişime engellenmesi basit bir yazım hatası neden olmuş. ...

Yaka Mikrofonu Ekipman Önerimiz

Eğer tek başınıza bir kayıt almak istiyorsanız ya da iki kişiyseniz yaka mikrofonlarından faydalanmak oldukça mantıklı olacaktır. Elbette shotgun türü mikrofonlar da kullanabilirsiniz ancak amacımız düşük fiyatla yüksek kaliteye ulaşmak bu nedenle yaka mikrofonu daha iyi bir opsiyon diyebilirim. Yaka mikrofonunu telefonunuza bağlayıp direkt kayda girebilirsiniz. Eğer iki kişiyseniz iki mikrofonu farklı telefonlara takın ve kayıtlara başladıktan sonra sesli bir alkış sesi çıkartın. Bu sayede kurguda birkaç saniyede iki sesi eşleyip ortak bir streo kaydına ulaşabilirsiniz.

Burada çok uygun fiyatıyla Boya BY-M1 mikrofonu çıkıyor. Kablolu olan bu model için gerçek bir fiyat performans canavarı olduğunu söyleyebilirim. Kablosuz mikrofonlara göre oldukça uygun bir fiyat avantajı sağlayan bu cihaz, aynı zamanda firmanın mikrofon teknolojisine olan yatkınlığı nedeniyle üst düzey marka ve modellerle kıyaslandığında fark edilmeyecek kadar iyi bir performans sağlıyor. Dolayısıyla Saramonic, Rode ve Sennheiser gibi rakiplerine göre inanılmaz ucuz fiyatlarla benzer kaliteye ulaşabiliyoruz.

Bu noktada öneride bulunmak istediğiniz başka bir kayıt formülü ve cihaz bulunuyor mu? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al