wmaraci reklam

Prodüksiyon Dünyasının Apple’ı: DJI

Bu yazımızda Çinli bir devden konuşacağız. Bu dev kendi alanında öyle bir noktaya ulaştı ki rakipsiz bir hâl aldı. Ayrıca tasarım yönünden teknolojilerini hiç yalnız bırakmayarak bu yazının başlığına neden oldu. DJI gerçekten de oldukça ilginç bir marka.

Öncelikle hiç tanımayanlar için, marka hakkında kısa bir özet geçelim. Aslında adı Dà-Jiāng Innovations Science and Technology Company olan bu şirket, bakmış ki bu şekilde bir marka değeri kazanması çok zor DJI kısaltmasına geçmiş. Öyle çok yaşlı bir firma da değil bu arada, 2006 yılında kurulmuş. Bugün drone ya da gimbal denildiğinde ilk akla gelen şirket olan DJI, aynı zamanda prodüksiyon aksesuarları, aksiyon kameraları gibi alanlarda da üretim yapıyor. Çin’in kamera teknolojileriyle ilgili en öne çıkan markası olduğunu söylesek hiç de hatalı bir yaklaşım olmaz herhalde. Peki, nedir bu markayı böyle eşsiz kılan?

DJI

Rakipsiz Olması ve Bunu Hak Etmesi

Şirket gerçekten de drone konusunda kuşkusuz bir tekel konumunda. Ülkemizde de dünyada da yarattıkları klasmana katılıp, rekabet etmeye çalışan pek çok şirket bulunuyor. Ancak bu şirketler günün sonunda en fazla kendi içlerinde giriş segment ürün yelpazesini oluşturmak için kapışabiliyorlar. DJI ise en basit haliyle söylemek gerekirse ‘profesyonellerin tercihi’. Markanın elinden çıkan ürünler, gerçekten de istenilen uçuş kabiliyetlerini operatöre sağlıyorlar. Bununla birlikte çektikleri görüntüler de büyük yapımlarda dahi kullanılabiliyor. Hatta her an, her yerde kalkış yapan operatörler deli gibi stok görüntüler toplayarak bunları da satıyor ve şirket bu sayede yeni bir freelancer pazarı da oluşturdu diyebiliriz.

Ne kadar kolay anlatıyoruz değil mi bunları? Hâlbuki geçmişte yukarılardan görüntü almak için ya sınırlı imkanlarla devasa Jimmy Jib donanımları getirmeliydik ya da çok daha büyük bütçelerle helikopterler kaldırmalıydık. İşte DJI, prodüksiyonlarda bu sorunu ortadan kaldıran firma oldu. Bu gerçekten de büyük bir değişim. Geçmişte onlarca kiloluk kamera ekipmanıyla, kameramanımızı helikoptere bindiriyor ve helikopter pilotunun da yardımıyla doğru görüntülerin toplanmasını amaçlıyorduk. Şimdiyse bu tonlarca yüklük operasyonu gerçekten bir kilogram seviyesine indirebildik. (DJI Mavic Mini 0.8 Kilogram)

Black Friday (Kara Cuma) Nedir? Neden Kara Cuma Deniyor?
İlginizi Çekebilir!

Black Friday (Kara Cuma) Nedir? Neden Kara Cuma Deniyor?

Black Friday (Kara Cuma), başta ABD olmak üzere birçok ülkede Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında başlayan bir alışveriş çılgınlığı sezonudur. Black Friday gününde birçok mağaza alışveriş sezonu dönemini ...

Tasarımı da Unutmamak Lazım

Tıpkı Apple gibi, bu şirket de tasarımlarına bir ayrı önem veriyor. Bu işi de o kadar iyi yapıyorlar ki, şirketin ilk Çinli olduğunu duyduğumda epey şaşırmıştım. Hatta bu şirket benim için ‘Made in China’ kavramının olumsuz etki yaratmama sebebi olmuştur da diyebilirim. Artık yalnızca seri üretimi iyi yapan ve insan gücünün ucuz olduğu bir ülke yok karşımızda. Bazı teknolojileri onlardan iyi yapanları bulamadığımız bir ülke var. Kaliteli işlerine alışmaya başlasak iyi ederiz.

Gerek insansız hava araçlarının tasarımıyla, gerekse gimbal ya da cep kamerası diyebileceğimiz ürünlerinin tasarımıyla DJI gerçekten de göz kamaştıran ve klas görünen bir marka. Bu nedenle bir tebriki hak ediyorlar. Umarım ürün yelpazelerinden daha çok faydalanma şansım olur.

Elinizde hiçbir ürünleri var mı? Markayla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al