wmaraci reklam
tr.link

Raspberry Pi Kullanarak Yapılmış 13 Şahane Proje

Hem teknolojimsi bir şeyler yapmak hem de programla ile değişik şeyler ortaya çıkartmak istiyorsanız, Raspberry Pi kesinlikle en ucuz yollu alternatif. Üstelik basit temelli projeler ortaya çıkarmak için programlama gurusu olmanıza da gerek yok. Biraz bilgisayarlardan anlamak, biraz araştırmaya meraklı olmak, hepsi bu. İki tutum da heyecanla karışık merak katarsak, alın size on numara teknoloji hobisi.

Teknoloji üzerine basit projeler geliştirmek isteyenlerin işlek durağı Raspberry Pi ile tüm dünyada onlarca kaliteli proje meydana getiriliyor. Siz de bir gün niyeti bozup bu aletlerden bir tane almayı düşünürseniz, birbirinden etkileyici bu 13 Raspberry Pi projesine göz atmayı sakın unutmayın.

#1: Dijital Fotoğraf Çerçevesi

Masanızın üstünde tek bir fotoğraf tutmak yerine fotoğraf slaytlarından oluşan bir çerçeve, tam Raspberry Pi’lik iş. Üstelik kendi emeğinizle ortaya çıkacak olması cabası. Şuradan detaylı anlatım rehberine erişebilirsiniz

Uluslararası Uzay İstasyonunda İnsanlar ve Cisimler Neden Havada Süzülüyor?
İlginizi Çekebilir!

Uluslararası Uzay İstasyonunda İnsanlar ve Cisimler Neden Havada Süzülüyor?

Geçtiğimiz günlerde Türk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da gittiği ve dünya yörüngesindeki en büyük uydu olan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) bilimsel araştırmalar yapmak için astronotları ağırlamaya devam ediyor. Dünyanın e...

#2: Dijital Medya Oynatıcısı

Ya tam fonksiyonel bir medya oynatıcısına ne demeli? Bu dijital medya oynatıcısı fotoğraf ve videolarınızı oynatmanın yanı sıra hava durumunu takip edebiliyor, müzik ve video oynatabiliyor. Tam olarak şurada da hazırlanma aşamaları yer alıyor.

#3: WeggUp - Alarmlı Saat

WeggUp; sizi doğal ışık ve dinginlikle uyandırmayı hedefleyen basit bir alarmlı saat. Üstelik WeggUp’ı e-kitap okuyucu ve müzik oynatıcısı olarak kullanabilirsiniz. Onun da rehberi burada.

 #4: DiddyBorg

DiddyBorg, altı tekerlekli ve bataryalı bir bilgisayarlı araba! Yürüyen uçahtan saatler sonra keşfedilen bu bilgisayarı PS3 kontrol kumandasıyla veya kablosuz klavyenizi kullanarak hareket ettirebiliyorsunuz. DiddyBorg’un rehberi hemen burada.

#5: Tahta Pifi Ses Sistemi

İki hoparlörün tahtadan bir kabine yerleştirilmesiyle oluşturulan bu Rasp-Pi bir el yapımı ses sistemi. Gücünü Raspberry Pi’den alan sistem, Wi-Fi ve USB yardımıyla kullanılabiliyormuş. Bu tahta ses sisteminin rehberi için sizi şöyle alabilirim.

#6: U-WAVE - İnternet Radyosu

Adından anlaşılabileceği gibi bir gavur icadı olan U-WAVE, akıllı telefon yardımıyla internet radyolarını dinlemenize yardımcı oluyor. U-WAVE’in rehberine hemen buradan ulaşabilirsiniz.

#7: Pi Video Player

Bu mini bilgisayar ise video oynatıcısı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış. Tabii mobil cihazlarımız bu işi görüyor ancak maksat iş hobiye dönsün. Pi Video Player’ın rehberine buradan erişebilirsiniz.

#8: Uzaktan Kumandalı Oyuncaklar

Bu örneğini gördüğünüz projede, projenin mimarı canavar bir araca Rasp-Pi eklemesi yaparak onu hem akıllı cihaz hem de klavye yardımıyla hareket edebilen harika bir uzaktan kumandalı arabaya dönüştürmüş. Tabii bunun da rehberi var.

#9: Arcade Oyun İstasyonu

Biraz programlama bilgisine ihtiyaç duyan bu projeyle üst seviye Arcade oyun istasyonu inşa etmek mümkün. Diğerleriyle karşılaştırdığımızda bu konsol üzerinde çok daha fazla emek var. Yalnız böyle bir şeyi inşa etmenin verdiği hazza mutlaka değecektir. Rehber için şöyle buyrun.

#10: Drone Pi Quadcopter

Drone’lar şimdi çok popüler! Popüler olmanın yanı sıra pahalı oldukları gerçeği de var. Hem ucuz yollu bir Drone edinmek isteyen hem de kendi Drone’unu inşa etmek isteyenleri hayalindeki Drone Pi Quadcopter’i yapmak için şuraya alabiliriz.

#11:  Pi Emülatör Makinesi

Raspberry Pi her zaman kenarda köşede duracak bir şeyler geliştirmek için kullanılmıyor. Nostaljinin dibine dibine vurmak isteyenleri bu pratik Pi Emülatör ile tanıştırabilirim. Kendisi Gameboy, Playstation 1, Sega Genesis hatta Apple II oyunlarını çalıştıran bir oyun konsolu!

#12: 3D Dijital Kamera

İşin tamamen hayal gücünde bittiğini söylemiştik. Bu da onun ispatlarından biri. 3D Dijital Kamera, dış kalıbı 3D işleme makinesinde oluşturulmuş oldukça şirin bir dijital kamera. Ne kadar tatmin eder elbette tartışılır ancak maksat hobi olunca baya başarılı bir çalışma olmuş.

#13: Terminatör’ün Küçük Kuzeni; REGO

Raspberry Pi işini herkes basitte bırakmıyor. Çıtayı kimi Drone ile göğe çıkarırken kimi REGO gibi tamamen fonksiyonel bir robot inşa ediyor. Bu çıtanın en üst seviyelerinde bir yerlerde ama bence rehberine göz atmak isteyebilirsiniz.

Raspberry Pi’ler ile yapılan gerçekten harika çalışmalar var. Sizin ilginizi çekmeyi başaran bir çalışma oldu mu? Dahası, siz hiç Rasp-Pi tabanlı bir çalışma gerçekleştirdiniz mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al