wmaraci reklam

Şişesi 100TL'ye Satılan FIJI SU Neden Bu Kadar Pahalı?

FIJI Su, hem dünyada hem de ülkemizde en pahalı su olarak kabul edilen ve Hollywood ünlüleri tarafından tercih edilen, pahalı olmasına rağmen çok ciddi satış rakamları elde eden bu suyun neden bu kadar pahalı olduğunu hiç düşündümüz mü? Yani 5 TL’ye aldığımız su ile arasında nasıl bir fark olabilir ki 100 TL’ye satılabilir? Ya da bu suyun ismini hiç duymuş muydunuz? Suyun ismini duymadıysanız ya da neden pahalı olduğunu merak ediyorsanız gelin beraber FIJI Su'ya bir göz atalım.

FIJI Suyun Tarihi

FIJI Su için bilgi vermeden önce bilmeliyiz ki bir Okyanusya’da yer alan Melanezya’daki FIJI Cumhuriyeti, su ihracatı konusunda dünyada lider konumda. Bir ada ülkesi olan ve turizm konusunda oldukça gelişmiş olan bu ada ülkesi, dünyanın ihtiyaç duyduğu suyun büyük miktarını karşılayabiliyor. Özellikle Amerika’nın ithal ettiği FIJI Su, tüm ithalatlarının dörtte birine eşit ki bu oran çok ciddi bir oran. Fakat bu kadar pahalı olmasına rağmen neden bu kadar çok kullanılıyor?

1996 yılında Kanadalı işadamı ve yatırımcı olan David Glimour tarafından kurulan FIJI Su, ilk başlarda hiçbir başarı yakalayamadı. 2004 senesine kadar zarar eden şirketten ümidini kesen David Glimour, 2004 senesinde şirketi Kaliforniyalı bir işadamına sattı. İşte markanın bu satıştan sonra kaderi tamamen değişiyor. Zira şirketi satın alan iş insanı karı koca, bu suyun FIJI Cumhuriyet’inin en büyük adası Viti Levu’nun kuzey kıyılarında yer alan Yakara’dan getirdiklerini ve daha lezzetli olduğunu insanlara, ‘’Dünyanın en iyi suyu’’ sloganı ile anlattılar. Bu uğraş sonucunda ise FIJI Su markası, 2004 - 2009 yılları arasında 85 milyon dolarlık satış rakamlarına ulaşmayı başardı.

Her ne kadar doğal ve dünyanın en iyi suyu olduğu söylense de FIJI Su markası için doğaya zarar veriyor diye çok dava açıldı ve şirketin suyu çıkarmak için kurduğu tesislerde yasak olmasına rağmen dizel yakıt kullandığı ortaya çıktı. Dizel yakıtın atığı, olduğu gibi doğaya zarar veriyordu. Ayrıca bu da ufak boyutlardaki 1 şişe FIJI Suyun üretilmesi için 7 litre suyun kullanılması demekti. Fakat doğaya verdikleri zarara ve açılan davalara rağmen marka hala en çok ithal edilen su markası olmayı başarıyor.

PayPal Nedir? Türkiye'de Nasıl Kullanılır?
İlginizi Çekebilir!

PayPal Nedir? Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

PayPal, 1998 yılında Amerika’da kurulmuş, internet üzerinden güvenli ödeme / kolay ödeme ve tahsilat işlemlerinin yapılmasına olanak tanıyan bir dijital banka platformudur. PayPal, kullanıcılarına kredi kartı olup olmadığı fark et...

FIJI Su ve Normal Suyun Arasındaki Fark

FIJI Su ile normal bir marka suyun arasında besin değeri olarak hiçbir fark yok. Yani FIJI Su markalı suyu içen birisi, ekstra bir değer kazanmıyor. Ki marka ürettikleri pet şişeye suyun içerisinde yer alan mineral ve değerleri yazmaktan da çekinmiyor. Fakat ona rağmen insanlar özellikle Amerika’da en çok bu suyu tercih ediyorlar.

İnsanlar Neden FIJI Su Tercih Ediyor? FIJI Su Neden Bu Kadar Popüler?

FIJI Su markasının özellikle Hollywood ünlüleri arasında bu kadar ünlü olmasının iki sebebi var. Birinci sebep suyun pet şişesinin tasarımının diğer markalara göre çok daha albenili olmasından kaynaklanıyor. Diğer sebep ise pahalı olması. Evet, ilginç sebepler ama Hollywood ünlülerinin çoğu neden FIJI Su içiyorsunuz sorusuna bu cevapları vermiş durumdalar. Markanın popüler olmasının sebebi ise ünlüler tarafından kullanılıyor olması ve FIJI Su içen insanlara zenginmiş gibi bakılması. Yani bu popülerlik tamamen popüler kültür ve algıdan ibaret.

FIJI Su Neden Bu Kadar Pahalı?

FIJI Suyun bu kadar pahalı olmasının birkaç sebebi var. Bunlardan ilki, suyun FIJI Cumhuriyeti’ndeki kaynaklarından çıkarıp işlenmesi oldukça maliyetli. Ayrıca FIJI dünyanın uzak bir bölümünde yer almasından dolayı suyu Amerika ve Avrupa’ya taşımak da ayrı bir maliyet. Tüm maliyet ve insanlardaki algı işin içine girince de ürünün fiyatı ciddi oranda artıyor.

Unutmadan; FIJI Su şu an ülkemizde 24’lü olarak 1800 TL’ye satılıyor. Tek adet olarak satan yerler az da olsa var. Suyun tek adeti ise 100 TL.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.71 / 5 (7 değerlendirme)

7 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al