wmaraci reklam

Site Sahibi Olmak Halen YouTuber Olmaktan Daha Mantıklı Olabilir

Son yılların imrenilerek bakılan grubu içerisinde Influencer, yayıncı ve tabii ki YouTuber’lar yer alıyor. Ancak bunu kafaya takmayın, 10 yıl önce de Blog yazarlarından başkasını gözümüz görmüyordu. Bu süreçler oldukça geçici olabiliyor. Önemli olan daha çok içeriğinizi ne kadar rahat üretebildiğiniz, kimlere ve nasıl ulaştırabildiğiniz dersek hata yapmış olmayız.

Elbette daha popüler olan mesleği icra etmenin pek çok avantajı olabilir. Ancak bunlar zaten oldukça bariz. Bir siteye sahipken, YouTube’da olduğundan çok daha az kendinizi gösterdiğiniz için yolunuz kesilip fotoğraf çekilmek istenmeniz oldukça düşük bir ihtimal olacaktır. Diğer bir yandan markaların ilgisinin de bugün videolu içeriklerde olduğunu söylemek yersiz olmaz. Peki, YouTube böyle basit yönlerde dahi bu kadar önde görülebilirken, site sahibi olmayı mantıklı kılan da ne? Gelin başlıklar halinde anlatalım.

İçerik Konusu Oldukça Önemli Bir Avantaj

Sitelerimizde ürettiğimiz içeriklerin, YouTube kanalları için hazırlanması hiç de kolay bir konu değil. Seslendirme, kurgu, ilgi çekicilik ve eğer gerekiyorsa bir de çekim gibi prodüksiyon ve post prodüksiyon ile doğrudan bağlantılı bir video içerik üretme sürecinden bahsediyoruz. Bunun karşısında akşam çayımızı kapıp araştırmaya başladığımız bir konuyu metne dökmek gibi hallice daha basit bir durum da göze çarpıyor. Günün sonunda daha çok içerik üretmiş olanın YouTube kanalları değil de internet siteleri olacağını söylemekten zarar gelmez.

Burada bir unsurun da altını çizmek lazım elbette, metin yazarlığı da doğru araştırmalar yapıldığında daha uzun bir süreç haline geliyor. Ancak yine bu şekilde çalışılmış bir metinden konuşurken dahi benzer değerlerle oluşturulmuş bir video ile kıyaslama yapmamız gerektiği için daha kolay oluşturulacak olan içeriğin metin olduğunu söylemek mümkün.

Kaliteli Sohbet İmkanları
İlginizi Çekebilir!

Kaliteli Sohbet İmkanları

İnternet teknolojisinin gelişmesi sayesinde insan yaşamı değişik yönlere doğru biçimlenmeye başlamıştır. Geçmiş zamanlarda kişiler, kendilerine arkadaş edinmek adına değişik kafelere gidip veya farklı ortamları ziyaret ediyorlar...

Adsense Faktörünü Unutmamak Lazım

Eğer sponsor bulabiliyorsanız iki koşulda da yaşadınız. Hatta YouTube kanalı ile kurumsal şirketleri sponsor olarak bağlamanın imkanını daha yüksek görmek de mantıksız değil. Ancak pek çok içerik üretici için ana gelir kaynağı Google’ın en önemli servislerinden birisi olan Adsense isimli gelir paylaşım ve reklam aracılığı platformu.

Adsense’in komisyon oranları internet siteleri ve YouTube kanalları için farklı şekilde ayarlanmakta. Bugün açıkça biliyoruz ki Google, site sahiplerinden aldığı komisyonların neredeyse iki katını YouTube kanallarında gösterdiği reklamlardan almakta. Bu nedenle çoğu video içerik üreticisi için ana gelir kaynağı daha farklı yöntemler olabilmekte.

Google Daha Büyük Bir Arama Motoru

En basit okumayla konuya yaklaşalım mı? İnsanlar bir şey aradıklarında, cevabını görmek için hâlâ daha sık olarak Google’ı tercih ediyorlar. YouTube çoğu bölgede Google’dan sonra en çok kullanılan arama motoruna sahip. Ancak Google ile arasındaki fark hiç de küçümsenecek gibi bir fark değil.

Diğer bir yandan YouTube’da aratılacak olan sorgular ve Google’da aratılacak olan sorgular çoğunlukla birbirinden farklı diyebiliriz. İnsanların görsel içeriklere ihtiyaç duymadığı konularda içerik üretmek hem yüksek efor isteyecektir hem de daha az geri dönüşü olacaktır değil mi?

Peki, sizi sitelerle daha içli dışlı kılan etken nedir? Bizimle paylaşmak isterseniz yorumlarda sizi ağırlamak çok hoşumuza gider.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al