wmaraci reklam

Sizi Tembellikten Kurtarabilecek 5 Ürün

Daha yazının başındayken söyleyeyim de sonradan aramız bozulmasın sevgili okur. Eğer sen kendini kurtarmak istemiyorsan aşağıda ismi geçecek hiçbir ürünün sana en ufak yardımı dokunamaz. Ancak eksikleri kapatsan her şey yoluna girecekse. Buna yönelik birkaç harika şeyi senin için listelemiş olabilirim.

Ayrıca listede öneri yaparken maddeleri bir önem ya da fiyat sırasına göre dizmediğimi de söylemek isterim. Keza pek çok ürünün, çeşitli marka ve modellerle piyasada yer aldığını düşünecek olursak spesifik bir üründen bahsetmediğimi de söylemeliyim. Yani sosyal medya kullanıcılarının alıştığı gibi ‘yukarı kaydır’ türü bir içerikle sizi karşılamıyoruz. Gerekli ayrıntıları paylaştığıma göre, dilerseniz gelin listemize de ilk maddeden bir giriş yapalım ne dersiniz?

Vantilatör – Klima

Sıcaklar bastığında, tembellik de kafasını yuvasından çıkartıyor. Özellikle küresel ısınmanın da etkileriyle birlikte vücutlarımız alışık olmadıkları sıcakları yaşamaya başladı. Bunun çözümünü daha fazla enerji harcayarak süreci hızlandırmadan başarabilirseniz ne güzel. Ancak eğer kendinizi biraz serinletmek ve daha verimli çalışmak istiyorsanız küçük bir masaüstü vantilatörden dahi faydalanabilirsiniz.

Ayrıca yaz aylarında eğer uyku düzeninizle ilgili bir sorununuz yoksa çalışma saatleriniziz akşam ferahlıklarına göre ayarlamanızı da tavsiye edebilirim. Çocukken “Neden her şey yazın tatil oluyor?” diye düşünürdüm. Şimdi cevabı çok iyi anlayabiliyorum. Sıcak bir havada kreatif işler ortaya koymak hakikatten çok zor.

Hibrit Çalışma Modeli Kurumsal Şirketlerde Kalıcı Olacak
İlginizi Çekebilir!

Hibrit Çalışma Modeli Kurumsal Şirketlerde Kalıcı Olacak

Pandeminin hayatlarımıza soktuğu kavramlardan birisi de hibrit çalışma modeli oldu. Özetle bazı günler ofiste, bazı günlerse evimizde çalıştığımız bir model olan hibrit çalışma, kurumsal hayatta uzun yıllar daha bizimle olacak g...

Stick-it Not Defterleri

Monitörlerimizin sağını solunu renkli not kâğıtlarıyla doldurmak bizi gerçekten de tembellikten kurtarabilir. Burada rastgele notlar görmeye gözümüzün alışacağı kadar işimizi ertelemeyeceksek işler yolunda demektir. Yapışkan not kağıtlarına günlük, haftalık işlerimizi yazmak ve tamamlananları buruşturup çöp kovamıza basket sallamak gerçekten bir ritüel haline gelebiliyor. Buradan sonra bize tek düşen bu ritüelden keyif almayı sürdürmek ve işimize konsantre olmak oluyor.

Not Uygulamalarından Faydalanmak

Listedeki tek dijital madde bu olacak söz. Aynı zamanda ücretsiz opsiyonlarına da erişebiliyor olmanız ve tembelliğe gerçekten etki ediyor olması gayet olumlu. Yine stick-it gibi bir kullanım düşünülebilir ancak bu sefer fiziksel bir eylemle ritüel haline getirme şansımız tahmin edebileceğiniz gibi bulunmuyor. Harika yönüyse alışacağınız not uygulaması kapsamlıysa resmen dijital bir sekreter ya da asistan oluşturmuş oluyorsunuz. En azından benim için beni sadece hantallığımdan arındırmadılar, işimi sistemli ilerletmeme de olanak sağladılar diyebilirim.

Pano veya Beyaz Tahta

Burada konu kesinlikle biraz motivasyon. Elbette mantar panonuz olmadan ya da beyaz tahtaya hedeflerinizi not almadan da başarılı bir çalışma düzeni oluşturabilirsiniz ancak oraya güzel bir el yazısıyla süslü bir biçimde yazılan hedefinizi kovalamak sizi yaşadığınız tembellik sorunundan da kurtarabilecek. Yani en azından benim başıma gelen tam olarak bu oldu.

French Press

Güzel bir kahvenin hayatınızda düzeltemeyeceği çok az şey var. Kahve insanı değil misiniz? Tamam, dilediğiniz çeşitteki çayları yaparken de bu özel bardaklardan faydalanabilirsiniz. Doğrusu çalışırken içtiğiniz bardağa buradan sıcak içecek eklemek, arabaya benzin doldurmaya benziyor. Belki direkt olarak çalışmaya başlamanızı sağlamayabilir. Ancak kesinlikle daha uzun süre çalışmanızı sağlayacaktır.

Aklınıza gelen başka ürünler ya da formüller bulunuyorsa, benim ve diğer okurların da faydalanması için yorumlarda bizimle paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederiz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al