wmaraci reklam

Sosyal Medya İçeriklerinizi Zamanlarken Eliniz Ayağınız Olacak 10 Araç

Sizin evde Alaaddin'in Sihirli Lambası var mıydı? Eviniz veya ofisinizde pata küte dilek dileyebileceğiniz sihirli bir lamba olsaydı ne dilerdiniz? Ben; kesinlikle bir güne fazladan birkaç saat daha eklemek isterdim...

Sosyal medya profilleriyle uğraşmanın ne demek olduğunu biliyorsunuz. Durum güncellemeleri paylaşmak, Tweet atmak, her bir hesaba ayrı ayrı girip çıkmak ve en önemlisi doğru zamanda doğru içeriği paylaşmak…

Evinizde bir sihirli lamba olmayabilir. Kimbilir, belki sihirli lambanın kendisi hiç var olmamış bile olabilir. Fakat bu listedeki, sosyal medyada içerik zamanlamanıza yardımcı olacak araçlar sayesinde kendinize kalan kişisel zamanınızda dilediğinizi yapabileceğini garanti edebilirim.

01 - Buffer

Buffer neredeyse tüm majör sosyal platformlar ile çalışabilen ve metin, link, görsel vb. her şeyi zamanlayabileceğiniz otomatikleştirilmiş bir sosyal medya çözümü. Milyonlarca webmaster gibi biz de WM Aracı sosyal medya profilleri için genellikle Buffer'dan faydalanıyoruz.

Buffer'ın en büyük nimeti, sosyal medya üzerinde içerik zamanlaması yükünü azaltması ve paylaşımlarınızın erişim analizlerini size doğrudan sunabilmesi. Buffer'ı bir süre kullandıktan sonra kitlenizi daha rahat tanıyor, etkileşim için en yüksek saatlerin hangileri olduğunu öğrenebiliyorsunuz.

Sürekli güncellenmesi, kısıtlı sürümün özelliklerinin baya baya kısıtsız olması gibi Buffer'ın daha nice avantajı var.

Fiyat: Basit hesap ücretsiz, profesyonel hesap paketlerinin fiyatı 10 ila 99 dolar arasında değişiyor.

Destek: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest ve Instagram.

Hackerlar Snapchat’in Kaynak Kodunu GitHub’da Yayınladılar
İlginizi Çekebilir!

Hackerlar Snapchat’in Kaynak Kodunu GitHub’da Yayınladılar

Modern dünyanın hackerları artık garip ve bir o kadar da paylaşımcı. Snapchat’in iOS uygulamasının kodlarını ele geçiren bir internet korsanı, kodları kendine saklamak yerine paylaşmayı tercih etti. Snapchat’in kodundan herkesin f...

02 - Hootsuite

İşleri dallandırıp budaklandırmayı sevmeyenler için Hootsuite her şeyi tek bir ana kontrol paneli üzerinden yönetme imkanı tanıyor. Hootsuite'in paneli üzerinden:

  • Yeni içeriklerinizi zamanlayabilir,
  • içeriklerinize gelen yorum ve bildirimleri kontrol edebilir,
  • Gerçek zamanlı analiz verilerine erişebilirsiniz.

Birçok sosyal platformu desteklemesinin yanı sıra Hootsuite YouTube ve WordPress gibi diğerlerinde yaygın olmayan opsiyonel platformlara da sahip. Web sürümünün dışında Hootsuite'i iOS ve Android uygulamalarıyla da kullanabilirsiniz.

Fiyat: Basit hesap ücretsiz. Profesyonel hesap paketlerinin fiyatı 19 dolar ila 499 dolar arasında değişiyor.

Destek: Facebook, Twitter, Google+, WordPress, LinkedIn, YouTube ve Instagram.

03 - Slack Social

Bu araç, içerik zamanlama işini çocuk oyuncağına dönüştürmek ve sosyal etkileşiminizi hiç olmadığı kadar arttırmak için tasarlanmış. Tek bir platform üzerinden tüm sosyal profilleri aradan çıkarmak için tasarlanan Slack Social:

  • Birçok platformu destekliyor,
  • Aynı anda çoklu gönderim yapabiliyor
  • Paylaşımlarınızı denetim altında tutmanıza yardımcı oluyor.

Slack Social'da gerçek zamanlı istatistiklere varıncaya dek aradığınız her şey mevcut. Üstelik Blogger ve Tumblr gibi ekstrem seçeneklere de sahip.

Fiyat: Basit hesap ücretsiz. Profesyonel hesap paketlerinin fiyatı 7 dolar ile 14 dolar arasında değişiyor.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn, Blogger ve Tumblr.

04 - Later

Genellikle videolar ve fotoğraflar gibi daha interaktif içeriklerle uğraşıyorsanız, Later ile sosyal medya içerik planlaması işini aradan çıkarabilirsiniz. Later'da, sosyal medya içeriklerinizi bir takvim görünümü üzerinden kontrol edebilir, tıpkı bir ajanda kullanır gibi içerik planlamanızı hazırlayabilirsiniz.

Arzu ederseniz, tek seferde birden fazla içeriği yükleyebilir; içeriklerinizi Google Drive, Dropbox veya bilgisayarınız üzerinden eşzamanlayabilirsiniz.Tut, sürükle ve bırak mantığında çalışan Later'ı; aramalar yapmak, içerik kürasyonu ve denetim gibi normalde sizi yoracak işlerden kendinizi azat etmek için kullanabilirsiniz.

Fiyat: Basit hesap ücretsiz. Profesyonel hesap paketlerinin fiyatı 4 ila 49 dolar arasında değişiyor.

Destek: Facebook, Twitter, Instagram ve Pinterest.

05 - Postify

Postify sosyal medya hesaplarınızda otomatikleştirilmiş içerik yayını yaparken, gerçek zamanlı olarak sosyal medya karnenizi oluşturuyor. Anlık istatistikler sayesinde tüm sosyal hesaplarınızın etkileşimini kolayca takip edebilir, Postify'ın verilerinizden yola çıkarak sunduğu tavsiyelerle içerik akışınızı yenileyebilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Sosyal medya içeriklerini otomatiğe bağlamak isteyen bünyeler için geliştirilen Postify'ı platform bağımsız olarak Web'den ve cepten kullanabilirsiniz. Android ve iOS uygulamaları sayesinde nerede Postify'ı kullanırken nerede olursanız olun içerik akışınızı kontrol altında tutabilirsiniz.

Fiyat: Temel hesap ücretsiz, profesyonel kullanıcılar için ise 9 dolardan 49 dolara kadar farklı özelliklere sahip profesyonel sürümleri mevcut.

Destek: Facebook, Twitter, Instagram ve Pinterest.

06 - Zoho Social

Zoho Social, en pratik şekilde sosyal medya profilleriniz için içerik zamanlamanıza yardımcı olan adeta bir sihirli değnek. İçerik sınırlaması olmadan, yüzlerce içeriği zamanlamanıza yardımcı olan Zoho'nun arayüzü de oldukça şık.

Zoho Social, listemizdeki diğer araçlardan farklı olarak SmartQ adında öne çıkan bir özelliğe sahip. Bu araç sayesinde paylaşımlarınızın en çok ne zaman etkileşim aldığını takip edebilir, hangi paylaşımlarınızın kitleniz tarafından daha çok beğenildiğini öğrenebilirsiniz.

Zoho Social içerik sınırlaması sunmadığı gibi, aynı anda birden fazla platform için içerik zamanlama imkanı da tanıyor. Bu aracı kullanarak Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram dahil birçok sosyal platformda içeriklerinizi tek tıkla paylaşabilirsiniz.

Fiyat: Temel hesap ücretsiz, profesyonel hesapların fiyatı ise 10 ila 50 dolar arasında değişiyor.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram

07 - Postcron

Biraz gelişmiş, biraz içerik piş profile düş tarzı araç arıyorsanız, Postcron'dan faydalanabilirsiniz. Çoklu olarak birçok sosyal medya hesabınızda kullanabileceğiniz Postcron, içeriklerinize otomatik olarak watermark eklemenize yardımcı oluyor.

Aynı anda çok sayıda içeriği birçok sosyal hesapta paylaşma gibi klasik özelliklere sahip Postcron, dışarıda hazırladığınız sosyal medya içerik akışını Excel veya Google Docs/Sheet ile içeri aktarmanıza da imkan tanıyor.

Fiyatlar: En ucuz hesabı 8 dolardan başlayan Postcron'un daha profesyonel hesapları ise aylık 219 dolar gibi dudak uçuklatan etiket değerine sahip.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram.

08 - Kuku.io

İsmi gibi başarılı kullanıcı arayüzüyle dikkat çeken Kuku, sosyal medya hesaplarınızı tek bir ana kontrol kumandasından yönetmenizi sağlayan etkili bir sosyal medya içerik planlama aracı.

Kuku.io'yu kullanarak birden fazla sosyal profilinizi kontrol edebilir, hangi içeriklerinizin en çok beğenildiğini öğrenebilir ve profilleriniz için en ideal paylaşım zamanının ne zaman olduğunu öğrenebilirsiniz.

Kuku.io, kullanıcının kendi zaman dilimini kullanmasına da izin veriyor ki, bu listedeki birçok araç bu özelliğe sahip değil. Zaman karmaşası yaşamamak açısından Kuku.io başarılı bir sosyal medya aracı.

Fiyat: En ucuz paketi aylık 7 dolar, en pahalı paketi ise 29.99 dolardan satışa sunuluyor.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Tumblr, Telegram, Vkontakte ve Okr.u

09 - SmarterQueue

SmarterQueue; tut, sürükle ve bırak işleyişinin hakim olduğu görsel bir sosyal meyda içerik planlama aracı. Takvim üzerinden içeriklerinizi zamanladığınız SmarterQueue'de tek yapmanız gereken içeriklerinizi takvimdeki doğru aralıklara sürükleyip bırakmak.

Sosyal medya içeriklerinizi ajandanızı yönetmek kadar pratik hale getirmek istiyorsanız, SmarterQueue'ye bir şans tanıyabilirsiniz. SmarterQueue'yi bir süre kullandıktan sonra hangi içeriklerinizin en iyi dönüşümü aldığını saptayabilir ve bu içerikleri belli zaman aralıklarıyla tekrardan paylaşarak, içeriklerinizin geri dönüşümünü maksimize edebilirsiniz.

Fiyat: En ucuz paketi aylık 19.99 dolar olan SmarterQueue'nin profesyonel paketi ise aylık 79.99 dolar.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve Pinterest.

10 - Sprout Social

Sprout Social'ın listenin sonunda yer aldığına sakın kanmayın: Bu araç, en az listedeki diğer araçlar kadar işinize yarayabilecek işlevsel bir sosyal medya çakısı!

Sprout Social'ı kullanarak sosyal medya stratejinizi planlayabilir, görsel ajanda üzerinden içeriklerinizi Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi kilit sosyal platformlarda paylaşabilirsiniz.

Gelişmiş özelliklerle donatılan Sprout Social'ın listenin en altında yer almasının nedeni ise hiç kuşkusuz fiyat dezavantajı…

Fiyat: En ucuz paketi aylık 99 dolar, profesyonel paketi ise aylık 249 dolar.

Destek: Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram

Listedeki araçların ücretsiz sürümleri, amatörler ve küçük esnafların ihtiyacını karşılamaya yetecektir. Daha profesyonel ihtiyacı olanlardansanız, fazladan mesai yapmak yerine kendini ispatlamış araçlardan birinin premium paketine şans tanımayı düşünebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al