wmaraci reklam

Sosyal Medyada Olumsuz Yorumlarla Başa Çıkmanın 3 Yolu

Maksadı her ne olursa olsun, ilgi odağında çömelip kalan tüm ürünler, markalar ve hizmetler takipçileri tarafından eleştirilmeye mahkumdur. Yaptığınız iş ile herkesi mutlu etmeye çalışmak, tüm Çin Halk Cumhuriyeti’ne hep birlikte ve tek bir ağızdan “Allahuekber!” dedirtmek kadar zordur. Bloglar, sosyal ağlar, forumlar veya sosyal medyanın neresinde olursanız olun, olumsuz yorumlar sadece bir bildirim uzağınızda olacak.

Assassin's Creed misali, milyonlarca yıl süregelen edinimlerle DNA’mız olumsuz yorumlarla baş etmek için kendince makul yöntemler geliştiriyor. Fakat bazen öyle olumsuz yorumlar geliyor ki sizi can evinizden vuruyor. Aldığınız bu eleştirinin olumsuzluğu karşısında Ağrı Dağı’ndan hallice bir tepeye devşirilmemek neredeyse imkansız. İşin sırrıysa olumsuz yorumlarla profesyonel olarak nasıl başa çıkacağınızı öğrenmekte saklı.

İşte sosyal medya gurusu olarak tanınan ve Quick Sprout, Kissmetrics, Crazy Egg gibi önemli web girişimlerinin kurucusu Neil Patel’den olumsuz yorumlarla baş etmenize yardımcı olacak dolar değerinde 3 tavsiye:

01. Olumsuz Yorumları Silmeyin

Sütten çıkmış ak kaşık da olsanız etrafınızda sizi sırf eleştirmek için eleştiren insanlar daima olacaktır. Olumsuz yorumlarla baş etmenin ilk etkili kuralı onları silmemek. Bir marka, kişi veya ürün hakkında sadece olumlu eleştirilerin ortalıkta volta atması, imajın yapay olduğu izlenimini verebilir. Daha da kötüsü, sildiğiniz yorumların haklılık payı olduğu için silindiği düşünülebilir.

Yorumları sadece ağır ithamlar, hakaret ve kişilik haklarına saygısızlık gibi durumlarda silmeyi düşünün. Sizinle aynı fikirde olmayan veya sizi eleştiren yorumları kesinlikle silmeyin. Çünkü bu yorumlar sizin negatif yorumlarla baş etme stratejinizin ilk adımını oluşturacaktır.

Toprak Burçlarının Özellikleri Nelerdir?
İlginizi Çekebilir!

Toprak Burçlarının Özellikleri Nelerdir?

Astrolojide 12 burç ateş, toprak, hava, su olarak 4 element grubuna ayrılır. Toprak burçları sırasıyla Boğa, Başak ve Oğlak’tır. Aşağıda her birini yakından inceleyelim. Boğa Burcu Özellikleri (21 Nisan- 20 Mayıs) Boğa bur...

02. Yanıtlayın ve Sağlam Argümanlar Ortaya Koyun

Negatif yorumlar başarılı cevaplarla harika birer halka ilişkiler avantajına dönüştürülebilirler. Eğer yapılan negatif yorumun aksini ispatlayacak sağlam argümanlarınız varsa bunları detaylı olarak paylaşmak kişinin düşüncesini değiştirebilir. Değiştirmedi mi? Bu kez yorumu okuyan diğer kullanıcılar kendi iç mukayeselerini yapacak ve yorumunuzu akıl terazisinden geçirecektir.

Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bunu profesyonel şekilde ve açıklayıcı argümanlarla dile getirmekten daha doğal ne olabilir ki?

03. Görmezden Gelin

(KLİŞE ALERT) Bir internet korsanının 86 bin 400 TL’lik vadesiz mevduat hesabınızdan 10 TL aşırdığını düşünün. Kalan 86 bin 390 TL’nizi onu bulmak ve bu parayı geri ödetmek için harcar mıydınız? Bir günde 86 bin 400 saniyeniz vardır ve zaman çarçur edilemeyecek kadar değerlidir.

Eğer ileri seviyede takık, psikopat ve sosyopat bir hibrit manyaksanız neden olmasın?

Profesyonel dünyada işler böyle yürümez. Mantıklı insanların dünyasında da işler böyle yürümez. Bazen kimi insanların fikirlerini ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz. Tıpkı benim her yazdığım için “TDK İmla Denetimi Chrome Eklentisi” vazifesini üstlenen arkadaşlar gibi…  (tabii ki şaka!)

Bazen kimi yorumları es geçmek ve cevaplamamak size zaman kazandırır. Bunu bir rutin haline getirdiğinizdeyse yorum yapan kullanıcıların birer birer limandan demir aldığını göreceksiniz. Çünkü eğlence bitti ve artık ne yazarlarsa yazsınlar onları dikkate almıyoruz. Yazdıklarının sizin tarafınızda dikkate değer olmadığını anlamaları çok uzun sürmeyecektir.

Dolar değerindeki 3 anahtar ipucundan sonra son bir bonus:

Olumsuz yorumlardan çekinmeyin, olumsuzluklar hayatın büyük bir parçasıdır.

Neil Patel gibi sizlerin de olumsuz yorumlarla baş etmek için kendinizce geliştirdiği yöntemler olduğu aşikar. Siz neleri tavsiye edersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al