wmaraci reklam

Spaces Kullanan Yazılımcılar Tab Kullanan Yazılımcılardan Daha Fazla Kazanıyor!

Stack Overflow, yazılım savaşlarının gelmiş geçmiş en büyük versus’u Spaces vs Tab tartışmasını baya ilginç bir boyuta taşıyor. Yazılımcılar ve geliştiricilerin kodlama yaparken boşluk bırakma konusunda farklı tercihleri var. Kimi yazılımcılar Space tuşu ile boşlukları bırakmanın daha avantajlı olduğunu düşünürken kimi de Tab ile boşluk bırakmanın daha avantajlı olduğunu düşünüyor. Hatta Tab ile boşluk bırakan yazılımcılar, Space ile boşluk bırakan kullanıcıların çıkardığı tuş sesine dahi tahammül edemiyor.

Stack Overflow tarafından açıklanan ilginç rapora göre ise boşluk tuşunu kullanarak kodlama yapan yazılımcılar Tab yöntemini kullanan yazılımcılara göre daha fazla kazanıyor. Bu kutsal VS savaşına farklı bir boyut kazandırmak için Stack Overflow, 28,657 geliştiriciye bir test sunarak profesyonellik derecelerini ve düzenli çalışıp çalışmadıklarını da göz önünde bulunduran bir anket hazırlamış.

Anket çalışmasının sonucuna göre bu grubun %40.7 oranı tab kullanan, %41.8’i Spaces kullanan ve kalan %17.5’lik dilimse her ikisini de kullanan yazılımcıları kapsıyor. Ankete katılan kullanıcılar maaşlarını da belirttiğinde anketin sonucuna göre boşlukları kullanan yazılımcılar, Tab tercih edenlere göre daha fazla maaş alıyor.

Stack Overflow raporunun daha sağlıklı sonuç vermesi için ülke kriterini de gözden kaçırmak istememiş ve raporunu lokasyon bazlı olarak gerçekleştirmeyi unutmamış. Hemen aşağıdan görebileceğiniz diğer grafikte de ülkelere oranla Space ve Tab tercihi yapan yazılımcıların aldıkları maaşlar ve kazançlar gösteriliyor. ABD, Hindistan, Birleşik Krallık, Almanya, Kanada ve diğer birçok ülkeden elde edilen verilere göre Spaces kullanan yazılımcıların Tab kullananlara oranla daha çok kazandığı gerçeğini ortaya koyuyor.

Stack Overflow’un bu geniş raporu neyi kanıtlar bilmiyorum —raporun tamamın yukarıdaki linkten erişebilirsiniz— ancak yıllardır süre gelen Tab mı boşluk mu geyiğinin bu raporlara sona ermeyeceğine benim inancım tam. Unutmadan HBO’nun Silicon Valley dizisinde, Richard’ın kız arkadaşından ayrılma sebebi olan boşluklara tahammül edememe sahnesini de şuraya iliştiriyorum :D

Şimdi soru yazılımcı ve geliştirici arkadaşlarımıza gelsin;  Boşluklar mı? Tab mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al