wmaraci reklam

Sunucularda Ucuzculuktan Çekinmek Neden Önemlidir?

Sunucuları metaforik bir şekilde açıklamak istediğimizde içerilerinde sitelerin ‘barındığı’ evlere benzetebiliriz. Elbette tıpkı biz insanlar gibi sitelerimiz de yeri geldiğinde oldukça ‘ucuz’ evlerde barınabiliyorlar. Peki, biz bundan tam olarak ne sebeple çekinmeliyiz? Sonuçta canlı varlıklardan bahsetmiyoruz değil mi?

Şimdi okurlarımız arasında sunucu işiyle uğraşanların da olduğunun farkındayım, bu konulara yaklaştığımda ağır eleştiriler almışlığım oldu yazı kariyerimde. Ancak akıllandım ve onları da telkin etmenin yolunu bulduğuma inanıyorum. Her ucuz sunucu kötü değildir. Bazı ucuz sunucular sektörde genç olan ve müşteri portföyünü geliştirmek isteyen şirketler tarafından fiyat performans ürünleri oldukları için bulunurlar. Eğer böyle fırsatlar yakaladıysanız değerlendirebilirsiniz. Fakat diğer bir yandan ucuz iş yapmayı profil olarak kazanmış ve kalite ya da müşteri memnuniyeti gibi başlıkları çok geride bırakmış olanlar var. Sayıları doğrusu pek de az değil. Bu yazımızın konuları da işte tam olarak bunlar oldu.

Alt başlığa geçmeden bunu da söyleyeyim. Bu oluşumların ayakta kalmasının nedeni genellikle tecrübesiz ve işte ilk yıllarını geçiren webmaster grubu oluyor. Bu işe harcayabileceği kaynak kısıtlı olan bu arkadaşlarımız kendi bütçesine ters düşen sunuculardansa bu ucuzları görünce ‘nimet’ bulduğunu düşünüyor. Sonra dili yanan kaçıyor. Aslında hedeflediğimiz okur kitlesi ve bilinçlenmesini amaçladığımız kullanıcılarımız da onlar doğrusu.

Olayın İlk Boyutu Başarı Kıstasındaki Etkisi

Sunucularımızın kaliteli olmasının ilk en büyük önemi tabii ki de işimizi başarıya taşıyabiliyor olmasından kaynaklı. Burada şunu belirtelim. İyi sunucu tek başına trafik getirmez evet, ancak zayıf sunucunun tek başına bu durumu kötü etkileyeceği kesin diyebiliriz. Google gibi arama motorları şeffaflıkla algoritmalarını paylaşmıyor olsalar da site hızının, bulunduğu adresin, konumun sıralama yaparken önemli faktörler oynadığını tecrübe edebildik. Kısacası bunlarda iyi sonuçlar verebilecek bir sunucu seçmemiz SEO açısından da bize yardımcı olacaktır.

Diğer bir yandan ilk günden itibaren önemli olan ve buna rağmen önemini her gün arttıran UX açısından da sunucular oldukça önemli. Sitemiz hızlı açılacak ve kullanıcılarımız bir sorunla karşılaşmamış olacak ki sitemizden mutlu bir biçimde ayrılabilsinler değil mi?

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V1.
İlginizi Çekebilir!

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V1.

Bugünden itibaren her hafta mümkün oldukça sizlerle yeni müzik listeleri paylaşacağız. Çalışırken sizleri motive edecek, dinlendirecek, müziğin BPM’ine göre sizlere hız verecek ya da yavaşlatacak listeler yapmayı hedefliyoruz. Eve...

Çok Daha Kötü Badireler de Atlatılabilir

SEO’dur, kullanıcı memnuniyetidir, UX’dir bir kenara atalım. Ucuz sunucuların projenizi çöpe çıkartmanızı gerektirecek kadar kötü sonuçları getirebileceğini biliyor musunuz? Özellikle yurtdışında, ancak ülkemizde de bazı sunucuların gelir kaynağının site barındırmak olmadığı biliniyor. Sitelerimizi illegal sitelerin bir atış sahası haline getirebildikleri bilinçli açıklar bırakabiliyorlar. Bu açıkları da sunucu sahibiyle anlaşarak kullananlar sunucudaki internet sitelerine kendi illegal sitelerinin bağlantılarını yerleştiriyor. Bu bağlantıları erkenden keşfedebilirseniz ne güzel ancak birkaç hafta geç kalırsanız yandınız. Elbette geri dönüşü olmayan bir şey değil ancak tecrübesiz projenin çöpe çıkmasına dahi neden olabilecek bir şeyden bahsediyoruz.

Sizin bu noktada neler düşündüğünüzü çok merak ediyoruz. Şu an aylık kaç TL’den bir sunucu kullandığınızı yorumlarda paylaşmak ister misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al