wmaraci reklam

Tarayıcı Üzerinden Madencilik Yapan CoinHive, Her Ay 250 Bin Dolar Üretiyor!

Ortaya çıkan yeni bir araştırma raporuna göre tarayıcı üzerinden kriptopara madenciliği uygulaması CoinHive, her ay 250 bin dolar değerinde Monero üretiyor. Dahası, bu miktarın aslan payını yalnızca 10 kişilik küçük bir madenci (Webmaster) grubu elinde tutuyor.

Bilmeyenlerimiz için hatırlatmak gerekirse CoinHive geçtiğimiz sene bizim de tanıttığımız bir tarayıcı üzerinden madencilik uygulaması. O zamanlar sadece sitenize eklediğiniz bir JS kodu yardımıyla kullanabildiğiniz CoinHive’in artık link kısaltarak para kazanma gibi farklı gelir modelleri de var. Bazı çeşitli yardım ve hayır kuruluşları tarafından pek hayırlı işler için kullanılmaya başlamasıyla ünlenen CoinHive’i, CPU gücünden faydalanıldığının farkında olmayan insanlardan gelir elde etmek için kullanan cyrpto-jacker’lar da var. Yani olay tamamen Melekler ve Şeytanlar hikayesi

Her Ay 250 Bin Dolar Değerinde Monero Üretiyor

CoinHive’e ilişkin kazanç raporu Almanya’daki RWTH Aachen Üniversitesi tarafından, tarayıcı tabanlı madenciliğin internetteki aktivitesi araştırılırken ortaya çıktı. Rapora göre şu anki Monero rezervinin önemli kısmını da yine internet tabanlı madencilik hesapları üretiyor.

Üniversitenin raporuna göre CoinHive, JS yerleştirme kodu ve link kısaltma servisleri sayesinde her ay yaklaşık olarak 250 bin dolar değerinde üretim yapıyor. Burada önemli noktalardan biri de CoinHive’in payı. Zira bu sistemi kullanıcılarına sunan CoinHive kazancın yüzde 30’unu kendine alıyor ki, bu da CoinHive’in her ay 75 bin dolar kazanarak büyüdüğü ve yıllık yaklaşık 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiği anlamına geliyor.

Reddit, Facebook’u Geçerek ABD’nin En Popüler 3. İnternet Sitesi Oldu!
İlginizi Çekebilir!

Reddit, Facebook’u Geçerek ABD’nin En Popüler 3. İnternet Sitesi Oldu!

Space Jam’i andıran tasarımıyla sizi iğreti eden Reddit’i hatırlıyor musunuz? Popüler kültürün internet kahvehanesi ve dedikodu kazanı Reddit, şimdi, Facebook’u geride bırakarak, ABD’nin en popüler 3. internet sitesi olmaya hak ...

CoinHive’in Aslan Payını Küçük Bir Grup Elinde Tutuyor

CoinHive’in artık link kısaltma modeliyle Webmaster’lara gelir sağladığı yeni bir modeli daha var. Bu kısaltılmış linkler, tıpkı sıradan bir link gibi çalışıyor ancak linkin hedef adresine ulaşabilmek için önce ziyaretçinin belli oranda Monero madenciliği yapmış olması gerekiyor. Hedeflenen Hash sayısına erişildiğinde ziyaretçi otomatik olarak ulaşması gereken linke yönlendiriliyor.

CoinHive’in link veritabanında aktif olarak kullanılan neredeyse 2 milyon kadar link yer alıyor. Bu linklerin bir çoğu video servislerine, büyük dosya paylaşım linklerine ve tahmin edebileceğiniz diğer adreslere ulaşıyor. Şaşırtıcı görünen ise CoinHive’in link kısaltma servisindeki büyük gelirin 10 kullanıcının elinde olması.

Raporu hazırlayan RWTH Aachen Üniversitesi üyeleri, en çok kazandıran linklerin genelinin birkaç dakika içinde çözüldüğünü yalnızca bazılarının açılmak için milyonlarca hash’i tamamlaması gerektiğini fark ettiklerini belirtiyorlar. Tabii bir de raporda atlamamamız gereken son bir detay daha var! Birçok kriptopara madencisi linklerini yetişkinlere özel içerikler ve siteler için kullanıyor.

CoinHive’den Nasıl Uzak Durabilirsiniz?

Hemen hemen tüm tarayıcılar artık tarayıcı temelli kriptopara madenciliği için gelişmiş önlemlere sahip yine de araştırma ekibinden Troy Murch, CoinHive ve muadillerinden uzak durmak isteyen kişilere minerBlock eklentisini kullanmasını ve şüpheli siteleri kara listeye almasını tavsiye ediyor.

Tabii bir de CoinHive ile kısaltılan bir linki kullanıyorsanız ve uzun süre beklemenize rağmen asıl linke yönlendirilmiyorsanız, muhtemelen küçük bir insan topluluğunu zengin ediyorsunuz, haberiniz olsun.

Tarayıcı temelli madenciliğin bir yılda bu rakamlara ulaşması gerçekten hayret verici. Siz projelerinizde CoinHive’i kullanıyor musunuz? Veya daha önce hiç CoinHive’i denemeyi düşünmüş müydünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al