wmaraci reklam

Tasarımıyla Eşi Benzeri Görülmemiş 20 Web Sitesi

Gerçekten beğenilen web sitelerini oluşturmak için sadece yetenekli olmanız veya programlama dillerini hatim etmeniz yeterli değil. Bazen gerçekten beğenilen web siteleri oluşturmak için programlama dilleriyle hayal gücünüzü de kombine etmeyi bilmeniz gerekiyor. Eğer web tasarımı konusunda gayet iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, üzerine büyük emekler harcanan ve yaratıcılığın hat safhada kullanıldığı bu ilginç 20 web sitesine göz atmak isteyebilirsiniz.

Listede yer almakta olan internet sitelerinin büyük çoğunluğunda HTML5’den, 360 dereceli görüş açısından, görsel ve işitsel efektlerden faydalanılmış. Hepsi kendi alanında özgün ve şimdiye kadar giriş yaptığınız tüm internet sitelerinden hem farklı hem de daha havalı görünüyorlar;

1. The House Hunters Journey

İnternet sitelerinde animasyon kullanımının sözlük karşılığı haline gelen bu site, hayalinizdeki eve ulaşmanız için kurulmuş. İnanılmaz sürükleyici animasyon geçişlerinden meydana getirilen sitede ziyarete başlamak için animasyonların yükleniş süresinin dolmasını beklemeniz ve hemen sonrasında farenizin scroll tuşunu kullanmanız tüm siteyi gezmeniz için yeterli oluyor.

İnternetin Bilinmeyenleri: İlk Spam’ı Kim Yaptı?
İlginizi Çekebilir!

İnternetin Bilinmeyenleri: İlk Spam’ı Kim Yaptı?

Webmasterlar olarak kocaman bir güruhuz. Bu güruhun hiçbir parçasının spam veya spam yapan kullanıcılara karşı sempati beslemediğine eminim. Bugün internet dünyasını dört koldan virüs gibi saran spam illetinin ilk kırılma noktası ...

2. Super Mario Müzesi

Çocukluğumuzun koca yürekli ve göbekli süper kahramanı Super Mario’yu hangimiz unutabildik ki? Peki, Super Mario için IGN tarafından hazırlanan müze internet sitesini gezmiş miydiniz? Süper Mario müzesi HTML5 ile şekillendirilmiş, kronolojik sıralı bir web müzesi. Müzenin efektlerinin içinde neredeyse bir oyunun kendisi yok desek yeridir.

3. V O I D

Beynininize deli manyak oyunlar oynattıracak ve hatta başınıza ağrılar saplanmasına neden olacak bu site Hi-ReS! Ajansı tarafından yapılmış. Arka planın değişmesiyle kullanıcıya farklı ve beyin yakan şölenler yaşatan V O I D’de sizden istenen talimatları uygulayarak kendinizi sitenin içerisinden bambaşka evrenlere yolculuk yaparken bulabilirsiniz.

4. Make Me Pulse

Tıpkı 3. numaradaki gibi bir başka beyin yakan ve insana web tasarım yeteneğini sorgulatan diğer site Make Me Pulse... Siteyi kullanmak için ilk aşamada fareye basılı tutuyorsunuz, daha sonra çeşitli kelimelerin birinde durduğunuzda fareniz yardımıyla çizimler yapıp, yaptığınız çizimi salıyorsunuz. Sonuç olarak ortaya harika bir grafik şöleni çıkıyor. Helal olsun adamlar yapmış...

5. Le Dernier Gaulois

Bir hikaye kitabı düşünün ki, bu hikaye kitabı önce canlansın, sonra sesli konuşmaya başlasın ve son olarak bir internet sitesinin içinde yer alsın. İşte, Le Dernier Gaulois’de olan olay tam olarak bu. Apar’ın hikayesini konu alan web sitesi çeşitli illüstrasyonlardan meydana gelen toplamda 6 bölümlük canlı hikaye şeklinde yapılandırılmış.

6. Fornasetti

Fornasetti, kendine özel ve benzersiz tarzıyla tanınan oldukça kaliteli bir tasarım firması. Yaptığı tasarımların kalitesiyle yetenememiş olsa gerek ki, Fornasetti bir de oluşturdukları gizli sayfayla kullanıcılarının dikkatini üzerine çekmiş. Küçük bir shooter oyununu sitelerinden sunan Fornasetti, size hem tasarım yeteneklerinizi sorgulatacak hem de bunu yaparken eğlendirmeyi başaracak bir site. (Özellikle Secret Level’ler harika!)

7. Social Wars

Star Wars: Epsiode VII için hazırlanmış bu web sitesi yapım hakkındaki istatistik bilgilerini infografik ve harika bir web sitesiyle karıştırılmış halde sunuyor. Kendisi biraz kısa olmuş ama etkili olduğu kesin. Başlamak için “Click Use the Data Force” butonuna basmayı unutmayın.

8. Beer 34

34.ge, Gürcistan’ın ilk özel bira markası olan 34 markası için yapılan bir internet sitesi. Tamamen animasyonlarla şekillendirilmiş olan internet sitesi farklı illüstrasyonlar yardımıyla detaylandırılmış ve ortaya bu harika internet sitesi çıkmış.

9. Si le Soleil

Bir deniz yolculuğunun masalını bir web sitesiyle nasıl anlatabilirsiniz? Si Le Soleil renkli grafikleri ve efektleriyle Fransızca harika bir deniz yolculuğunun hikayesini anlatıyor. E tabi, biz Fransızcamız olmadığı için hikayeye biraz Fransız kaldık ama olsun, grafikler gayet güzeldi.

10. Norilsk Film

Rusya’da bir şehir olan Norilsk’in gelmişini geçmişini gözler önüne seren bu internet sitesi, bir şehir için sahip olunabilecek en iyi sitelerden biri. ONY Agency tarafından meydana getiilen internet sitesinde 3D videolar ve panoramalar kullanılıyor. Geçmiş ve günümüze perspektif açıyla yaklaşan internet sitesi “Bizim neden böyle bir sitemiz yok?” diye kendi ülkemizi sorgulamama neden oldu. Son yorum ise sizin.

11. LACOSTE – F/W OUTERWEAR 2015

Lacoste’un Çin’de yer alan bir satış ofisinin sahip olduğu bu web sitesiyse bir markanın tüm kışlık ürünlerini sergilemenin kuşkusuz en iyi yollarından biri. Site 360 derece açısıyla tasarlanmış ve tüm ürünler gayet net görülebiliyor. Helal olsun Çin! İlk defa dandik bir şeyle karşımıza çıkmadınız.

12. Holiday Memories

Holiday Memories yani Tatil Anıları isimli site, İngiliz halkının yüz yıllar içerisinde tatil alışkanlıklarının nasıl değiştiğini göstermek için tasarlanmış. Sitenin tasarımı kendine özgü olduğu gibi içerisinde kullanılan fotoğraflar ve geçişler de üzerine ne kadar düşüldüğünü gösteriyor. İngilizlerin tatil tarihine kısa bir yolculuk yapmak isteyen arkadaşlarımız bu siteyi kaçırmasın.

13. City of Future Water

Danimarka uluslarası alanda su teknolojilerindeki gelişimiyle tanınıyor. Bu internet sitesi de suyun inovatif şekilde teknoloji ve etkileyici tasarım ögeleriyle bir araya gelişinin bir dijital tablosu olmuş diyebiliriz.

14. Share the Force

Star Wars için oluşturulmuş bir başka internet sitesi olan Share The Force, Star Wars hayranlarının anılarını içerisinde barıyor. Ayrıca isteyen meraklılar kendi anılarının da bu internet siteis üzerinde yer almasını sağlayabiliyor.

15. Creative Cruise

Amsterdam’ın su kanallarında bir bot seyahatine sanırım hiç birimiz hayır diyemeyiz. Creative Cruise, en masrafsız ve en grafikli şekilde bizi Amsterdam’ın su kanallarında bir seyahate çıkarıyor. Üstelik sadece fareyle botu hareket ettirmemiz seyahate başlamak için yeterli.

16. Brewery

Brewery, internet aleminin ilk sanal barı. Site üzerinden arkadaşlarınıza birer bira ikram edebilmeniz mümkün. Elbette gerçekliği yok ancak oldukça eğlenceli olduğunu itiraf etmek gerek.

17. Panic

Panic, Litvanya’da hizmet veren bir grafik tasarım firması, bu internet sitesiyse Panic firmasının çalışmalarını nasıl meydana getirdiğini anlatan oldukça yetenekli bir site. 3D animasyonlar ve hikayeyi gerçekçi hale getiren grafik tasarımlarıyla Panic’in piyasadan daha çok iş kapacağı kesin.

18. Nike – Geç Kendini (AS BAYRAKLARI AS!)

Bu listede Türklere ait hiçbir şey olmasa elin adamı o kadar site yapıyor da sizin eliniz armut mu topluyor demezler mi bize? Derler... Neyse ki bayrakları asabileceğimiz etkileyici bir video deneyimi sunan Nike Geç Kendini var.

19. 30u

30u kendi tarzınıza göre ayakkabıları seçebileceğiniz bir ayakkabı sitesi. Her yerde gördüğümüz ayakkabı sitelerinden farklı olmasının nedeniyse 30u’nun kendi tarzınıza en uygun ayakkabı kombinasyonunu sizin oluşturmanıza izin veriyor olması. Ayağınız taraklı değilse ve zevkiniz de yerinizde sorun yok. Bu proje Türkiye’de de tutar...

20. Austrian Summer Moments

Avusturya, gezilecek görülecek yerler açısından cennet gibi bir mekan. Yalnız, buradan kalkıp oralara gitmek için bir çoğumuzun imkanının olmadığını tahmin etmiş olmalıar ki, bunlar oturduğu yerden gezsinler diye üşenmeyip, en kaliteli sanal tur web sitelerinden birini yapmışlar.

Öyle düşünüyorum ki, mutlaka sizin de bu arşivden beğendiğiniz siteler vardır. Sizin favoriniz hangisi ve bu siteleri gördükten sonra Web tasarım yeteneğinizi sorguladınız mı :) ?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al