wmaraci reklam

Tecrübe Etmeniz Gereken 5 Kısa Hikayeli Oyun

Video oyunları, usta geliştiricilerin elinden çıktıklarında gerçek birer sanat eserine dönüşebiliyorlar. Gelin biz de onlara bu yönleriyle bir göz atalım ve aralarından beş tanesini sizler için listeleyelim olur mu?

Merak eden okurlarımız için de belirtelim, listemizde çok bilindik oyunlara yer vermemek amacıyla Indie grubuna dâhil diyebileceğimiz oyunları derledik. Ayrıca hikâyesi bir günlük olan ve pek vaktinizi almayacağına inandığımız oyunlara yer verdik. Çünkü amacımız fazlaca vaktinizi almadan, güzel bir tecrübe edinebilmenizi sağlamak. Merak etmeyin, bu senaryoları oynadığınız için gerçekten pişman olmayacaksınız. Lafı daha fazla uzatmadan sizi listemizle baş başa bırakalım.

To The Moon

Başarılı Çinli geliştirici Freebird Games tarafından hazırlanan oyun hoş piksel grafikleriyle oldukça akılda kalıcı işlerden. Oyunu harika kılan pek çok yönü bulunuyor, doğrusu bu izometrik yapımı ilk indirdiğinizde muhtemelen beklentiniz çok daha düşük olacak. Ancak müzikleriyle, anlatısıyla ve grafikleriyle gerçekten kısa ama öz bir tecrübe vaat ediyor. Eğer ayırabileceğiniz 6 saatiniz varsa bu deneyimi kaçırmamanızı öneririz.

Dijital Ürün Piyasasında Yerli Çözüm: eTail.com.tr
İlginizi Çekebilir!

Dijital Ürün Piyasasında Yerli Çözüm: eTail.com.tr

Her gün genişleyen ürün kataloğu ile eTail.com.tr’den yerli ve yabancı oyunların Steam kodlarını, Steam Cüzdan kodlarını, en popüler çok oyunculu (multiplayer) oyunların Epin ürünlerini (Riot Points, UC, Apex Coins, Acoin, Fortnite...

A Story About My Uncle

Hoş ve fantastik bir maceraya çıkmaya hazır mısınız? Yeteneklerinizin kısmen denenmesi karşılığında eşi benzeri görülmedik bir atmosfer içerisinde birkaç saat geçirmek sizin için tamamsa A Story About My Uncle mağazalarda sizleri bekliyor. Oyunun grafiklerini övmüş olmamız da sizi yanıltmasın. Oldukça basit donanımlara sahip bilgisayarların da oynayabileceği, oldukça başarılı bir optimizasyondan bahsetmemiz mümkün. Amcamızın arayışı sürdürdüğümüz bu tecrübe için Coffee Stain’e teşekkür ederiz.

This War of Mine

Listenin önceki basamaklarının aksine This War of Mine için tam olarak bir hikâyeye ev sahipliği yaptığını söylemek pek kolay değil. Ancak anlatmak istediğini size diğer oyunlarda olduğu kadar bir sürede verebildiğini söyleyebiliriz. Bu oyunla birlikte, geçmişte oynadığınız diğer yapımları unutmanız gerekiyor. Zira büyük kahramanları ve askeri dehaları yönettiğimiz bir yapım değil, savaşların içerisinde hayatta kalma mücadelesi veren sivil halkı canlandırıyoruz. Bu yapım aynı zamanda ülkemizdeki ilk oyun uyarlaması kısa filmin de çekilmesine ilham kaynağı olmuştur. Aşağıdan izleyebilirsiniz.


Bastion

Oyunsever okurlarımızın Hades isimli izometrik oyunun geçtiğimiz yılı nasıl patlattığını biliyoruz. Sıradaki önerimiz hem Hades’i bir şekilde duymuş ve oynamış, hem de fırsatını bulamamış oyuncular için. Bastion, Hades’in geliştiricileri tarafından ancak çok daha geçmişte yayına girmiş bir oyun. Ayrıca Hades’te tüm konuyu anlayabilmek için yaklaşık 30 saatinizi harcamanız gerekirken Bastion tüm senaryosunu 5 saat gibi bir sürede tamamlayabiliyor. Oldukça başarılı bu oyunun tek dezavantajı İngilizce’sinin oldukça ağır olması ve buna karşılık Türkçe dil desteği bulunmaması. Ancak şiirsel bir anlatı hoşunuza gidecekse mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Shank

Biraz kafa dağıtmak isteyen oyuncuların da yazıyı okuduklarından eminim. İşte bu oyuncular için de bir intikam konusunu işleyen Shank’ı bırakalım. Platform yapısında lineer bir işleyişe sahip olan Shank’ta başrolümüzle önümüze çıkan engelleri aşarak hayallerimizin intikamını almaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3-4 saat aralığında tamamlanan senaryo ve oyunun genel yapısıyla John Wick benzeri filmlerin ardından gayet keyifle oynanabileceklerini söylemek mümkün.

Sizin son dönemlerde oynadığınız, bize ve diğer okurlarımıza önermek istediğiniz bir oyun var mı? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al