wmaraci reklam

Teknoloji ve İnternet Dünyasının 15 Efsane İsminin Kartvizitleri

Geçtiğimiz sene düzenenlen WM Aracı Ramazan Etkinliği sırasında, büyük bir güruhun İstanbul’un surlarını zorlaması gibi caddeyi yara yara iftar edeceğimiz mekana doğru yürüdük. Kalabalık ve bir o kadar samimi topluluğumuzla, yenice Topkapı sarayına (daha doğrusu otelin yemek bölümüne) girmişti ki, havada birbirimizi tanımak için sorduğumuz sorular uçuşmaya başladı. Eğer hatırlıyorsa affetsin, bir arkadaşa tam 3 kere adını sordum ve şu an hatırlamadığıma göre bir kere daha unutmuşum… O gün tanıştığım herkesi kesinlikle sima olarak hatırlıyorum. Bir kısmınıysa forumdaki kullanıcı isimleriyle hatırlıyorum. Oysa biri var ki, onu unutmak mümkün değil: Bipixel.

Bipixel, o gün ordumuzdaki kimsede olmayan bir silaha sahipti: Kartvizit! Hepimize verdi mi bilmiyorum, ama elden ele bir şeylerin uzandığını gördüğümü anımsıyorum. O gün, Bipixel’in bana öğrettiği şey; kartvizitin ne iş yaparsanız yapın, hatırlatıcı bir unsur olarak hayatta kalma ihtimalinin yüksek olduğu oldu. Mesela “Ben Burak,” deyip, kenara geçmek yerine bir kartvizit uzattığınızda insanlar siz kimsiniz, ne iş yapıyorsunuz ve size nasıl ulaşabilirler “şıp” diye hafızasına kazımış oluyor. Bipixel’in kartviziti hala cüzdanımda duruyor ve her baktığımda “Nannnik, hani ben bir işe yaramıyordum, bak işte hatırlıyorsun.” der gibi, önyargımı tekrar tekrar suratıma vuruyor.

Bipixel’in kartviziti belki aşağıdakiler kadar havalı değildi, ya da WM Aracı’nın Ramazan Etkinliği sizi zerre ilgilendirmiyor da olabilir. Ama bir gün kartvizit sahibi olmak isterseniz, teknoloji ve internet dünyasının en önemli 15 isminin kartvizit tasarımlarına göz atmak isteyeceğinize adım kadar eminim.

01 - Mark Zuckerberg, Facebook

Facebook’un kurucu ortağı ve CEO’sunun meşhur kartvizitinin öyküsünü duymamış olmak ne mümkün? Kendini tek bir cümleyle ifade etmek isteyen Mark Şekerdağı, “I’m CEO, Bitch (Ben CEO’yum, S*rtük) ifadeli bir kartvizite sahip.

SMM Panel Hizmetinde Hızlı İşlemler SMMOZ'da
İlginizi Çekebilir!

SMM Panel Hizmetinde Hızlı İşlemler SMMOZ'da

Takipçi ve beğenilerinizin artması sosyal medyada daha fazla etkileşim sağlamak demektir. Bu işlemi gerçekleştirmek adına birçok kullanıcı tanıtım amaçlı olarak çeşitli yöntemlere başvurur. Gönderi veya hesaplarının sponsorlu r...

02 - Steve Jobs, Apple

Apple’ın kurucu ortağı ve CEO’su Steve Jobs, kartvizitinde de oyunu sadelikten yana kullanmış gibi duruyor. Tabii, Apple’ın patlayıp gitmesinden sonra bu kartviziti kullanmasına gerek kalmış mıdır, orası bilinmez.

03 - Jerry Yang, Yahoo

Yahoo’nun kurucularından biri olan Jerry Yang, kartvizitinde eğlenceli bir yaklaşımı tercih etmiş. Mail adresi ise akılda tutulmayacak cinsten değil. Gerçi kartvizitle birlikte mail adresi de tarih oldu sayılır ama olsun.

04 - Eric Schmidt, Google & Alphabet Inc.

Bir zamanlar Google’ın resmi CEO’su ve şimdilerde Google’ın çatı şirketi Alphabet’in CEO’su olarak öne çıkan Eric Schmidt, Google’ın sadeliğine yaraşır bir kartvizit kullanmayı tercih ediyordu.

05 - Bill Gates, Microsoft

Microsoft’un kilit adamı Bill Gates’in de internette oldukça eski bir kartviziti dolaşıyor. Sarı ve turuncu tonlarının göz kanatmasından daha çarpıcı bir şey varsa o da Bill Gates’in doğrum adı olan “William H. Gates” ismini kullanmasıdır.

06 - Larry Page, Google

Google’ın kurucu ortağı Larry Page’in bu kartvizitle herkese nerede çalıştığını akılda kalıcı olarak vurgulamak istediği aşikar. Yoksa ortadaki koca Google logosunun başka bir açıklaması olamaz…

07 - Steve Wozniak, Apple

Steve Wozniak kartvizit seçimi konusunda Jobs’a kıyasla daha iddialı bir tasarım kullanıyor. Metalik görünümlü ve kredi kartı hisli kartvizitini kullanan Wozniak’ın, kartvizit seçiminde de mühendislik yanını kullandığı kesin.

08 - Evan Williams, Twitter

Evan Williams, liderler arasında en basit ve sade kartviziti kullananlardan biri. Ön yüzeyinde Twitter kuşunun yer aldığı kartvizit, geri dönüştürülmüş bir kağıt üzerine basılmış gibi duruyor.

09 - Mitchell Baker, Mozilla

Mozilla vakfının uzun süredir başındaki isim olan ve kadınların erkeklerin dünyasında neler başarabileceğinin ayaklı kanıtı Mitchell Baker, şık bir kartvizite sahip. Kartvizitin ön yüzündeki Mozilla logosu, Mozilla’nın kullandığı ilk orijinal dinozor görseline ait.

10 - Meg Whitman, HPE

Hewlett-Packard’ın Enterprise kolunun CEO’su olma görevini üstlenen Meg Whitman’ın sade ve başarılı bir tipografi uygulanmış kartviziti var.

11 - Tim Berners-Lee, WWW

Tim Berners-Lee, bugün listemizdeki birçok ismin yer almasına neden olan, yani World Wide Web’i icat eden kilit adamlardan biri. İnternete devrimi getirmiş olmasına rağmen kartvizitinin müzelik olduğu su götürmez bir gerçek.

12 - Kevin Mitnick, Dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanı

Otobüs biletleri ve telefon hatlarını hackleyerek kariyerine başlayan Kevin Mitnick, yıllar sonra yakayı ele verince güvenlik danışmanı olarak çalışmaya başladı. Kendisinin güvenlik şirketinde sunduğu kart ise Kevin Mitnick’in işini tek görüşte başarıyla anlatan cinsten.

13 - Richard Stallman, GNU

Richard Stallman, özgür yazılımın direği GNU’nun ve dolayısıyla Linux’un bugün dünyanın en güçlü sistemlerine can kan olmasının nedenlerinden biri. Kartvizitindeki “unusual sense of humor (alışılagelmedik mizah anlayışı) ekiyle, kendisini Mark Zuckerberg’den daha iyi ifade ettiği kesin.

14 - Wright Kardeşler, Cycle Company

Wright kardeşleri dünyanın ilk başarılı uçağını yapmalarıyla tanıyoruz. Gördüğünüz kartvizit ise kendileri bu işe ilk giriştiklerinde açtıkları ilk şirket için kullandıkları kartvizit.

15 - John Donahoe, eBay

John Donahoe, 2008 ile 2015 yılları arasında eBay’in CEO’su olmuş ve şirketin birçok başarılı işe imza atmasına yardımcı olmuştur. Gösterişten uzak durmayı tercih eden John Donahoe’nun gayet klasik ve basit bir kartviziti varmış.

Kartvizitlerin ilk görüşmede akılda kalıcılığı arttırmak adına tercih edilebileceği etkili bir silah olduğu kesin. Tabii o kartvizitin içini dolduracak işler yapmayı da unutmamış olmak gerekiyor.

Sizin favoriniz hangisi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al