wmaraci reklam

Trafiğinizi Arttırın: Sosyal Medya

Sitelerimiz için trafiğin öneminden bahsediyoruz da bahsediyoruz. Bu trafiği edinmenin de arama motorları, direkt erişim, yönlendirme ve sosyal medya gibi çeşitli yolları bulunuyor. Sosyal medyanın öneminden sürekli bahsediliyor olsa da, profilleri oluşturup burada içeriklerimizi paylaşmanın doğrudan bir gözle baktığımızda sitemize hiçbir katkısı bulunmuyor. Peki, doğru bir sosyal medya stratejisiyle trafiğimizi nasıl arttırabiliriz? Gelin bu içerikte buna göz atalım.

Azar işitmemek için şunu söyleyelim. Bütün sosyal medyalar için tek tek trafik yöntemleri hazırlamak elbette mümkün ancak o denli detayı tek içerikte derlemek hiç kolay bir iş değil. Bu nedenle bu içerik pek tabii yüzeysel hissettirebilir kendisini. Eğer yeterince ilgi görürse Pinterest’ten tutun da, Flickr’a ya da Twitter’dan tutun da Tumblr’a kadar her platform için trafik kazanma yollarını listeleyebilir ve yüzeysel sayılmayacak çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Eh bizi buna şevk etmek de siz sevgili okurlarımıza kalmış artık.

Konu Kitleye Ulaşabilmekten Geçiyor

Yalnızca sayfa açmak, sitenize tıklama kazandırmak için çok bir anlam ifade etmeyecektir. Önemli olan, sizin içeriğinizin hitap ettiği insanların karşısına bağlantılarınızı ilgi çekici bir şekilde çıkarabilmekten geçiyor. Bunun da yolu her platformda temel değişiklikler gösterse de günümüzde özetlemek mümkün. Hedef kitle analizi yapmak ve bu hedef kitlelerin karşısına çıkabilmek şeklinde adlandıralım ve detaylarına inelim.

Diyelim ki fantastik edebiyat ile ilgili bir internet siteniz var. Gelmiş geçmiş en iyi 10 kitap serisini de listelediniz. Hedef kitleniz bu kitapların fanları olabilir, fantastik edebiyat tutkunları olabilir, bu edebiyat türlerinin sinema uyarlamalarını seven insanlar olabilir ve en son kanaatte kitap kurtları olabilir. Bu insanları Twitter’da yaptıkları paylaşımlara kelime taramasıyla göz atarak ve ilgili hesapları takiplerine göre listeleyerek merceğe alın ve takibe takip yoluyla kitle elde etmeye çalışın. Facebook’taysa alakalı gruplara üye olun. Ardından bu içeriğinizi paylaştığınızda diğer insanların akışlarında içeriğiniz yer alacak ve ilgisini çekebildiği için trafik elde etme şansınız olacak.

Elbette yukarıdaki anlatı ücretsiz bir formül olarak aklınızda yer edinmeli. Ücretli olarak yapabileceklerimizdeyse opsiyonumuz hem daha fazla, hem de başarı şansımız daha yüksek. Gelin bir de onlara göz atalım.

Yeni Yazılar Yazmaktansa Eskilerini Düzenleyin
İlginizi Çekebilir!

Yeni Yazılar Yazmaktansa Eskilerini Düzenleyin

Sitelerimiz daha fazla trafiğe ulaşsın istiyoruz değil mi? Ne tür bir site işletirsek işletelim, alanımızda daha fazla insana ulaşmak hepimizin hoşuna giderdi. Peki, bunu yapmanın yolunun her zaman yeni içerikler üretmekten geçmediğin...

Ücretli Olarak Neler Yapabilirsiniz?

Burada konunun reklam faaliyetlerinizden geçtiğini söylememize gerek yok. Ancak dikkat etmeniz gereken noktanın da altını çizelim. Nerede reklam yaptığınız gerçekten çok önemli bu yüzden yine hedef kitle analizinizi doğru yapmanızı tavsiye ediyoruz. İşin aslı eğer bebek sağlığıyla ilgili sitenize trafik çekmek istiyorsanız milyonlarca takipçisi olan genel mizah sayfaları yerine anne olan influencer sayfalarına reklam vermeniz daha doğru olacaktır.

Diğer bir önemli uyarımız da tekrar erişilebilirlikle alakalı olacak. Sosyal medya hesabınızı aktif kullanıyorsanız doğrudan bir içeriğinizi öne çıkartmaktansa, sayfanızı öne çıkartmanız size daha çok yarar sağlayacaktır. Zira elinizde tavladığınız pek çok potansiyel okurunuz olacak ve onlardan tekrarı olan tıklamalar alabileceksiniz. Bu muhteşem olmaz mı?

Tabii ücretli reklamlarınızla ilgili seçeceğiniz sosyal medya platformu da gerçekten çok önemli. Örneğin üyelerinizin yazar olacağı bir sözlük sitesi kuruyorsanız Twitter kullanıcılarına yönelik çalışmanız daha avantajlı olacakken, sosyal medya fenomenliği üzerine bir hizmet sağlayıcıysanız bugün TikTok ve Instagram’a yönelmeniz daha doğru olabilir. Ayrıca yaşlıların ilgisini çekebilecek içerikleriniz için de Facebook’un öncelikli tercih olabileceğini söyleyelim.

Siz sosyal medyadan trafik kazanırken nasıl bir yol izliyorsunuz? Bize ve diğer okurlarımıza yardımcı olmak için yorumlarda bizimle paylaşır mısınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al