wmaraci reklam

Trafiğinizi Yükseltin: Infinite Scroll

Bir iş yapıyorsak elbette bu işi iyi yerlerde görmeyi de isteriz. Diğer bir yandan başarıya ulaşırken ilerlediğimiz yollardan bazen çok da duygusal olmamak gerekiyor. İşte mantık çerçevesinde trafiğinizi arttırabileceğiniz bir yol olan Infinite Scroll’den bu yüzden bahsetmek istedik. Çünkü bugün başarılı olarak anabileceğimiz her site bu yoldan faydalanmakta.

Bir ayrıntının yazının başındayken altını çizmeme izin verin. Bu yol doğrudan tekil kullanıcı sayınızı etkileyebilecek bir yol değil. Hedefimiz sayfa görüntülenme sayımıza olumlu etki etmek olduğunda elimizden tutuyor yalnızca. Diğer bir yandan dolaylı olarak sitemize giriş yapan kullanıcı sayısını da bu yolla arttırabiliriz. Ancak temel olarak gelen kullanıcılardan daha çok faydalanmamız dışında bir amacımız olmadığını ve genel sonuç olarak hemen çıkma oranımızı olumlu etkileyebildiğimizi söyleyelim.

Nedir Infinite Scroll?

Aslında ismi, işlevine tam olarak karşılık geliyor. Sonsuz kaydırma anlamına geliyor. Kullanıcı yazının sonuna geldiğinde footer gelmeden önce başka bir yazı açılıyor ve bu şekilde bir döngü başlıyor. Hatta bu yol sayesinde okuyucu henüz yazının son satırlarını okurken aslında çoktan farklı bir linke ilerlemiş olabiliyor ve sitede gezdiği sayfa sayısı doğrudan doğruya artıyor. Ancak elbette her şey güllük gülistanlık değil. Bu yöntemi kullanarak da feragat ettiğimiz bir şeyler bulunuyor.

Yorumlara ayırdığımız alanı daraltmalı ya da ortadan kaldırmalıyız. Bu sitemizin kemik kitlesiyle olan iletişimimizi zayıflatabilecek bir hamle olacaktır. Diğer bir yandan da ‘Footer’ alanı kullanılmaz hale gelecek ve oradan fayda sağlayamayacağız. Bu iki koşulu kabul edebiliyorsak, karşılığında sayfa görüntülenme sayımızı yükseltmemiz mümkün olacak. Artık karar size kalmış ancak karar vermenizi kolaylaştırmak için bir altbaşlığa ilerleyelim.

Yanlış Anlaşılma: SEO Eklentileri, Google’a Ait Değil
İlginizi Çekebilir!

Yanlış Anlaşılma: SEO Eklentileri, Google’a Ait Değil

Gelin bugün çok sık karşılaştığımız bir yanlış anlaşılma üzerine konuşalım. WordPress sitelerimizin SEO eklentileriyle arama motoru optimizasyonlarının belirli seviyelerde yükseldiği aşikâr. Hangi eklenti daha iyidir konuşmaya...

Kimler Kullanıyor?

Infinite Scroll özelliğinin iyi mi kötü mü olduğunu anlamanın kapısı, bu özelliği hangi adreslerin kullandığından da geçiyor olabilir. Özellikle şu an ülkemizin en büyükleri diyebileceğimiz adreslerin neredeyse tamamında aktif olarak kullanılıyor ancak siz yazımızı okurken adresler yazılımlarında değişiklik yapmış olabilirler. Biz yine de listelememizi yapalım.

  • Onedio (Doğrudan bir içeriğe geçmiyor ancak ilgi çekebilecek içerikleri listelemeyi döngüye alıyor)
  • Webtekno (Yorumların ardından yeni içeriğe ve bağlantıya ilerliyor, sonraki bağlantılarda yorumlar açılmıyor)
  • NTV (Yazı sonunda bağlantı değişerek yeni içeriğe geçiyor)
  • Hürriyet (Yazı sonunda bağlantı değişerek yeni içeriğe geçiyor)

Nasıl Kullanılır?

Gördüğünüz gibi sistemi çalıştırmanın pek çok yolu bulunuyor. Bununla birlikte sistemi yürürlülüğe sokmanın da pek çok yolu mevcut diyebiliriz. Bugün güncel yapılmış ve çok kullanılan pek çok WordPress teması bu özelliği barındırıyor. Bununla birlikte Ajax Load More ve Catch Infinite Scroll gibi çok kullanılan başarılı ve ücretsiz Wordpress eklentilerinin de bu hizmeti sağladıklarını söyleyebiliriz.

Gördüğünüz gibi sistem kolay yoldan site trafiğinizin artışına olanak sağlıyor. Peki, bu sistemle ilgili siz değerli okurlarımızın görüşleri nelerdir? Yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al