wmaraci reklam

Tüm Dünyaya Kötülüğüyle Nam Salmış 10 Hacker

Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta, yalnız milletin dijital verilerini tokatlayıp sefasını sürmek çok ayıp. Kimilerine göre onlar birer kahraman, kimilerine göre ise ellerindeki güçleri kötülük için kullanmaktan geri durmayan emek hırsızları. İnternet ve bilgisayarın erken tarihinden beri onlar buradaydılar. Bazıları beyaz şapkalarını takıp, ücretsiz teknoloji ve özgür yazılımın kapılarını araladı. Diğerleri ise siyah şapkalarını takarak sadece kendileri için kapı aralardılar; zengiliğe giden kestirme yolun kapısını…

Bu listedeki korsanların her biri zenginliğe giden kestirme yolun kapısını zorlamış birer kilit ustaları. Üstelik bazıları için Hacking yalnızca bir hobi. İşte, tüm dünyaya yaptıkları kötülüklerle nam salmış en iyi 10 hacker ve onları meşhur eden Hacking eylemleri;

#1- Kevin Mitnick

Kendi deyimiyle Sosyal Mühendislik adını verdiği anlayışın kurucusu olan Kevin Mitnick bir zamanlar tüm dünyada en çok aranan siber suçluydu. Kevin, aktif olarak Hacking yaptığı dönemlerde başta IBM, Motorola ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı olmak üzere birçok sisteme girip değerli bilgileri çaldı. 

Birkaç milyon dolar yaptıktan sonra paçayı ele veren Mitnick, şu an beyaz şapkalı hacker olarak şirketler ve kurumlara güvenlik hizmeti sağlıyor. Mitnick’in yöntemlerini konu edindiği kitapları ise bilişim alanında en çok satan kitaplar olarak değer görüyor.

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor
İlginizi Çekebilir!

Evcil Hayvan Sağlığı Sitelerine İhtiyaç Artıyor

Elbette ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz pek çok çeşitli içerik ve bu içeriklerin üretileceği kategorik sitelere ihtiyaç var. Biz de sitemizde ara sıra okurlarımıza fikir vermesi adına bu siteleri belirtiyoruz ve nasıl ihtiyaç olduğuna ...

#2 & #3- Mathew Bevan ve Richard Pryce İkilisi

Biri 21 diğer 17 yaşında olan bu bilgisayar korsanlarının ilk büyük Hacking girişimleri ABD’nin askeri bilgisayarlarını hack’lemekti. İkilinin en çok tanınanlar listesinde olmasının asıl nedeni ise bu değil.

ABD’yi hack’leyen kafadarlar onları zirveye taşıyabilecekleri ve ABD’yi hack’lemekten daha iyi olacak bir eylem gerçekleştirerek Kuzey Kore’nin askeri sistemini hack’lediler. İkilinin yaptığı bu eylem, neredeyse iki ülkenin arasında tarihi bir savaşın başlamasına neden olacaktı.

4#- Michael Calce

Michael Calce veya namı diğer MafiaBoy, 2000’li yıllarda gerçekleştirilen birçok siber atağın sorumlusuydu. Yahoo, FIFA, Amazon, Ebay, CNN ve daha birçok dev kuruluş Michael Calce’un yaptığı saldırılar sonucunda kullanılamaz hale geldi. 

Michael eylemlerinin tamamını İtalyanca’da isyan anlamına gelen “Rivolta” kod adını verdi. Tüm dünyada yankı bulan hack eylemlerin sahibi Michael Calce, bir sohbet odasına basit bir siber saldırı yapması sonucunda yakalandı.

#5- Jeanson James Ancheta

İlk değilse bile Jeanson James, Botnet adı verilen internet saldırısını ilk defa eyleme dökenlerden biriydi. 2004 yılında ABD’nin askeri sistemine yaptığı Botnet saldırılarıyla ecel terleri döktüren Jeanson James yaptığı eylemlerinin sonucu olarak 60 ay hapis cezası ve 58.000 dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

#6- Gary Mckinnon

Solo takma adını kullanan Gary Mckinnon, resmi olarak kayıtlara geçen gelmiş geçmiş en büyük askeri sistem hacker’ı. İskoç kökenli Mckinnon, 2001’in şubatı ile 2002’nin mart ayları arasında ABD askeri sistemi ve NASA’ya ait toplamda 97 bilgisayara sızmıştır. Mckinnon girdiği sistemlerde silah kayıtları gibi bazı kritik bilgileri yok etmiştir.

#7- Owen Walker

AKILL takma adını kullanan Owen Walker henüz 17 yaşındayken dünya çapında milyonlarca bilgisayarı etkisi altına almayı başaran bir internet virüsü geliştirmiştir. 17 yaşındaki gencin ürettiği virüsün dünya çapında 26 milyon dolar zarara neden olduğu düşünülüyor. Listedeki diğer korsanların aksine Owen yakaladıktan sonra hapis cezası almadan salıverilmiştir.

#8- Astra

Astra’nın kimliği hala tam olarak belirlenemedi. Kendi ifadesinden yola çıkan yetkililere göre şu anda 58 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Yunanistan’ın Atina şehrinde yaşadığı düşünülen Astra, hack eylemlerini 2002 ile 2008 yılları arasında sürdürdü. Kendisinin verdiği ifadeye göre bir 3D modelleme kuruluşu olan Salt Group’dan 360 milyon dolar değerinde veriyi cebe indirdikten sonra sırra kadem basıp emekliye ayrılmıştır.

#9- Kevin Poulsen

80’li yıllarda Los Angeles Polis Teşkilatı tarafından “Bilgisayar suçlarının Hannibal Lecter’ı” olarak adlandırılan Kevin Poulsen, erken dönem internet korsanlarındandı. Kevin Poulsen’un en büyük hack eylemini muhtemelen Who Am I filminden hatırlıyorsunuzdur. Kevin, KIIS-FM radyosunun hatlarını kitlemiş ve 102. Şanslı arayan olmayı başararak (!) kanalın ödül olarak sunduğu Porsche 944 S2 model otomobilin sahibi olmuştur.

Onlarca bilgisayar suçu işleyen Kevin, 1991 yılında FBI tarafından yakalanmış ve işlediği suçlar nedeniyle 51 ay hapis cezasına (hack suçundan tüm dünyada verilmiş en uzun ceza süresidir) çarptırılmıştır. Ayrıca salıverildikten sonra da Kevin’ın 3 yıl boyunca bilgisayar kullanması yasaklanmıştır. Kendisi şu an güvenlik alanında metin yazarlığı yapıyor.

#10- Albert Gonzalez

Listemizin son sırasında yer alan siyah şapkalı hacker Albert Gonzalez, tüm dünya çapında 170 milyonun üzerinde kredi kartı bilgisini ele geçirmiş ve bu bilgileri derin ağlar yardımıyla satmıştır. Albert Gonzalez’in yaptığı hack eyleminin tüm dünyaya ne kadara mal olduğu ne yazık ki tam olarak bilinmiyor. Eyleminin sonucu olarka Albert Gonzalez 4 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştır.

Tüm bir listeden gördüğümüz üzere su testisi su yolunda kırılıyor. Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta sevgili okurlar, yalnız milletin dijital verilerini tokatlayıp sefasını sürmek çok ayıp.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al