wmaraci reklam

Türkiye’de Şehirlere Göre En Popüler Programlama Dilleri Hangileri?

Hangi dili kullanıyor, hangisini seviyor olursanız olun. Kendinizi bir geliştirici sınıfına sokmuşsanız, Github, hayatınızın kenarından köşesinden bir yerlerde hep olacaktır. Çoğunlukla açık kaynağa gönül veren geliştiricilerin müptelası olduğu Github’da Alpcanaydin isimli bir geliştirici, Github verilerini kullanarak Türkiye’nin programlama dili haritasını çıkartmış.

Alpcanaydin’in kullandığı Github verilerini 2015 - 2017 arasında sınırladığımızda Türkiye’nin programlama haritası tıpkı aşağıda olduğu gibi görünüyor. Ülkenin en büyük şehirlerinde Java en popüler yazılım dili olurken, PHP, Ruby, JavaScript ve C# dillerinin de diğer popüler diller arasında yer alıyor.

Şehir görünümünü bir kenara bırakıp, büyük tabloya baktığımızda da Java’nın Github üzerindeki ezici üstünlüğünü görüyoruz. Türkiye kullanıcılarının Java’dan sonra en çok tercih ettiği dillerinse Java ve Python olduğunu görüyoruz.JavaScript ve Python’un öne çıkan diller olmasında bu dillerin en kolay öğrenilen diller olmasının da payı var.

Biz de bu istatistik raporunun yapımcısını WM Aracı olarak kocaman kocaman tebrik ediyor ve benzeri çalışmalarını gelecekte de görmekten zevk alacağımızı belirtmek istiyoruz. Tüm Türkiye’nin programlama dili haritasını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al