wmaraci reklam

Twitch Katili Kick Nedir? Yayıncılar Neden Kick’e Geçmeye Başladı?

Geçen sene kurulan ve Twitch'e rakip olan Kick platformu, özellikle son zamanlarda yaptığı özel anlaşmalarla birçok ünlü Twitch yayıncısını kendi platformuna çekmeyi başardı. Peki Kick platformu nasıl bir anda bu kadar popüler oldu ve arkasında kim var, kim tarafından kuruldu, yayıncılar neden Kick'i tercih ediyorlar?

Kick'i Kuran Şirket, Twitch'ten Banlandığı İçin Kick'i Kurdu

Kripto ve bahis sitesi olan Stake adlı bir şirket, uzun süredir Twitch’te yayınlar yapıyor ve yayıncılara sponsor oluyor olsa da, 2 sene önce Twitch tarafından Stake’in resmi hesabı banlanmış. Formula 1'de bazı takımlara ve İngiliz futbol kulübü Everton FC’ye sponsor olan Stake'in kurucusu milyarder işadamı Ed Craven ise, bu banlanma olayına sinirlendiği için ciddi bir yatırım yaparak Twitch’e rakip olarak Kick platformunu kurmuş. Yani Kick, sinirli ve inatçı bir milyarderin Twitch'e olan öfkesinden dolayı ortaya çıkmış.

Instagram'a Zoom Özelliği Getirildi
İlginizi Çekebilir!

Instagram'a Zoom Özelliği Getirildi

Son iki senelik dönem içerisinde Instagram’ın yeniliklerden yeniliğe koşarak tüm Webmasterlara bir sistemin nasıl yenileneceği hakkında önemli bir ders vermiş olduğuna inanıyoruz. Önce tasarımını yenilen Instagram, daha sonra logos...

Kick ve Twitch Arasındaki Farklar

Canlı yayın platformu denilince akla ilk gelen isim kuşkusuz ki Twitch. Tahtı uzun süredir kimseye kaptırmayan platform, her ne kadar tarihte birçok rakibi ortaya çıksa da hiçbirine liderliği bırakmadı. Ama kullanıcılara göre Kick, Twitch’in şu ana kadar ortaya çıkan rakiplerine göre çok daha dişli. Çünkü hem kullanıcılara daha özgürlük tanıyor hem de yayıncıların kazançlarından çok düşük komisyonlar alıyor.

  • Kick yayıncıların abonelik ücretlerinden sadece %10 komisyon alırken, Twitch %50 komisyon alıyor.
  • Kick yayıncıların abartılmayacak şekilde +18 ve kumar yayınlarına izin veriyor.
  • Twitch kullanıcılarını zorunlu reklam izletmeye mahkum etse de Kick platforma hiçbir reklam eklemiyor.
  • Twitch'te özellikle Türk yayıncıları iletişim kuracak kişilere ulaşamıyor iken Kick her kategoriye onlarca moderatör görevlendirmiş durumda. Ayrıca özel anlaşma yaptıkları yayıncılar aracılığıyla da kullanıcılarıyla iletişim kuruyorlar.

Bakalım Kick ileride Twitch’i tahtından edebilecek mi bilinmez ama platform değiştiren yayıncıların sayısı bu hızla artarsa Twitch için tehlike çanları çalabilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.11 / 5 (19 değerlendirme)

19 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al