wmaraci reklam

Twitch Yayıncılığı Hakkında Konuşulmayanlar

Twitch yayınları bugün milyonlarca insan tarafından takip ediliyor ve platform alanının en önde geleni durumunda. Çoğu oyun çıkış pazarlamasını bu platform üzerinden yürütürken oyun severler de kendilerine yeni kanaat önderlerini bu platformdan buluyorlar. Öyle ki geçtiğimiz süreçte siyasetçilerin de gençlerle olan iletişimini kurmak için bu adresi tercih ettiğini görebildik.

Platformu özel kılan onca yönü arasında, gençlerin meslek hayallerinden birisi olması da yer alıyor kuşkusuz. Peki, eleştirel gözlerle baktığımızda neler görebiliyoruz? İşte bu yazıyı kaleme alma nedenimiz de aslında bu. Görünmeyen noktaları açığa çıkartarak daha görünebilir olmalarını sağlamak. Çünkü okurlarımız arasında gelecek planı yapan gençlerin, konuyu kavrayabilmesi gerçekten önemli. Dilerseniz başlayalım.

Buzdağının Görünmeyen Yüzü

Görünen yüzünde yayıncılar lüks arabalara biniyor, rezidans ve villalarda yaşıyor ve çok eğlendikleri işi yaparken dünyanın en saygın markalarıyla işbirlikleri yapıyorlar. Harika değil mi? Ancak işte bu noktada çok küçük bir azınlığı konuştuğumuzu hatırlatmamız gerekiyor. Zira bu platformda sayısı 100’ü bulmayan bir grup insan gerçekten de bir Amerikan rüyası içerisinde yaşıyor ancak yayın açan insanlar onlarla sınırlı değil elbette.

Platformda her gün on binlerce insan yayın açıyor, bu insanların bir kısmı izleyici olan milyonlara ulaşırken çok ama çok daha büyük bir grup birkaç izleyiciye eğer şanslılarsa ulaşabiliyorlar. Bu daha büyük grupla ilgili bir diğer dezavantaj ise sirkülasyon içerisinde değişiyor olmaları. Sonuç olarak büyük hayallerle çıktıkları yollarda ilk birkaç hafta hiç kimse tarafından izlenmediklerinde devam edemiyor ve yerlerini bir başka yayıncıya bırakıyorlar.

Diğer bir yandan yıllardır yayın yapan, bunu mesleği haline getirmesine karşın yayınları 10-15 kişi tarafından ancak izlenen ve kazandığı üç kuruş para için konfor alanında çıkamayıp işi bırakamayan da pek çok yayıncı bulunuyor. Bir yanda on binlerce hayalperest, diğer yandan küçük boyutlu yayıncılar ve karşıdaysa milyonları paylaşan diğer yayıncılar. Eğer son gruptan olmak istiyorsanız %1’den daha düşük şansınız olduğunu ve diğer insanların on katı çaba göstermeniz gerektiğini bir tarafa not alın olur mu?

Twitter Ücretli Abonelik Modelini Denemeye Başladı!
İlginizi Çekebilir!

Twitter Ücretli Abonelik Modelini Denemeye Başladı!

Siyaset, futbol ve mizahın panayırı haline gelmiş olmasına rağmen Twitter, internet pazarlamasında oldukça önemli bir koltuğa sahip. Biliyorsunuz, sektörde sadece koltuk sahibi olmak karın doyurmuyor. Bu sizin benim gibi Webmaster’lar v...

Şirketin Pazarlama Stratejisi, Yayıncıların Lüks Yaşantısı

Şirket popülaritesini korumak amacıyla da bu konuda yatırım yapıyor. İşim gereği içeriden aldığım bilgilere göre Twitch büyük yayıncılarına dolar birimiyle aylık ortalama 10.000 dolar civarı ödeme yapmakta. Bunu yapmalarının en büyük sebebi elbette yayıncılarını rakip sitelere kaptırmamak, bu oldukça net bir şekilde görülüyor.

Ancak diğer bir yandan yayıncıların gelir durumunu yükseklerde tutarak, gençlerin buna heveslenmesini sağlamak da şirketin önemli pazarlama stratejilerinden birisi bana kalırsa. Zira yayıncıların ekonomik durumunu ikiye, hatta üçe katladıklarında elbette izleyicilerde “Bu işte ciddi para var” algısı da oturuyor. Bununla birlikte gençler önce yayıncıları ve platformu daha sıkı takip etmeye, belki ufak çaplı rakip analizi yapmaya koyuluyorlar ki kendileri de yarın bu işi yapabilsinler. Twitch de popülaritesini doruklarda tutmaya bu yolla devam ediyor.

Canlı yayın takip ediyor musunuz? Konuyla ilgili görüş ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak isterseniz yorumlar kısmını kullanabilirsiniz. Sağlıcakla kalın efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al