wmaraci reklam

Ücretsiz Stok Görsel İndirebileceğiniz 5 Yöntem

İnternette içerik üretiyorsanız, resimlere her zaman ihtiyacınız var demektir. Ancak telif haklarıyla başımızı derde sokmayı da istemeyiz değil mi?

Sorun yalnızca telif hakları da değil, stok görsellerden faydalanmak pek çok açıdan bizlere avantaj sağlıyor. Daha orijinal görünen görsel içerikler kullanmak da bunlardan birisi. Ayrıca unutmamak lazım ki görselleri yalnızca sitelerimizde yayına aldığımız yazılarda kapak görseli olarak kullanmıyoruz. Bu materyallerle videolar yapabiliyor ya da sosyal medya hesaplarımıza şenlik getirebiliyoruz. Önemine yeterince değindiysek, gelin 5 kaynağı sizinle paylaşalım.

Pexels

Özellikle video kurgularımda en yaygın kullandığım kaynak doğrusu Pexels. Çünkü herhangi bir atıf gerekliliği bulunmuyor ve arşivi gerçekten de güçlü. Bununla birlikte sitede aramalar yapmak çok kolay, Türkçe’yi tanıyor ve indirme seçenekleri de oldukça tatmin edici. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Sadece 90’lı Yıllarda Doğan Webmasterların Bildiği 15 Teknoloji Şeysi
İlginizi Çekebilir!

Sadece 90’lı Yıllarda Doğan Webmasterların Bildiği 15 Teknoloji Şeysi

İlk şeyle başlayalım; “90’lı Yıllarda Doğan…” cümlesini her okuyup, duyduğunuzda kalbinizde bir yerlerin cayır cayır ısınması ve istemsiz olarak farenin ok işaretinin o içeriğin üzerine gelip tık atmasıdır. Daha sonradan ...

Pixabay

Aslında Pexels ile neredeyse birebir aynı işi gördüğünü söyleyebilirim. Elim her ne kadar ilk olarak diğer siteye gidiyor olsa da, aradığımı bulamadığımda Pixabay’a da mutlaka uğruyorum. Arşivleri farklılık gösterdiği için çoğu zaman orada karşıma çıkmayan içeriklerle karşılaşabiliyor ve eksiğimi tamamlayabiliyorum.

Ekstra avantajları da yok değil. Müzik, ses efektleri, illüstrasyon gibi kaynakları da kategorik olarak sunabiliyor. Ancak uyarmakta fayda var, nadiren de olsa içerikleri kullanırken atıfta bulunmanız gerekebiliyor. Aklınızın bir kenarında bulunsun. Siteye ulaşmak için buraya tıklayın.

Canva

Canva’yı artık bilmeyen yok ama kısaca özetleyelim. Onu çevrimiçi ve basit bir fotoğraf, video, sunum ve PDF düzenleme aracı olarak anabiliriz. Her ne kadar onu en verimli kullanabileceğimiz yol ücretli sürümleri olsa da, ücret ödememiş olan kullanıcıları için de pek çok kaynağa ulaşmak mümkün.

Sitenin en büyük avantajlarından birisi, kaynaklarımızı istediğimiz boyutlarda açacağımız projelerde kullanabilmemiz ve dilediğimizce değiştirebilmemiz. Tasarımsal dokunuşlarla gayet profesyonel içerikleri çıktı alabilmemiz de harika taraflarından birisi. Halen üye değilseniz buradan göz atabilirsiniz.

Freepik

Ücretsiz görsel kaynaklarının en ünlülerinden bir diğerine de bu yazıda yer vermesek olmazdı. Freepik muhtemelen arşivi en geniş olan ücretsiz materyal sitesi olabilir. Ancak sektörün en büyüğü olmanın getirdiği birkaç dezavantajdan da muzdarip olduğunu söylememiz lazım.

Bu dezavantajlardan birisi pek çok iyi materyalin ücretli sürüme özel olması diyebiliriz. Diğeriyse ücretsiz pek çok görselin de atıf gerektiriyor olması. Yine de derya deniz bu platform belki ilginizi çekerse buradan ulaşabilirsiniz.

Unsplash

Pexels ve Freepik iş modellerinin bir karması olan Unsplash de arşivi hiç fena olmayan platformlardan bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yalnızca görsele dayalı işleyen bu platformda diğer materyal ihtiyaçlarınızı karşılamanız zor. Tabii yine premium üyelik gibi sorunlarla da karşılaşmanız muhtemel. Yine de göz atmak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bonus: Dall-e 2

Eğer ihtiyacınız olan görselin ne olduğunu biliyorsanız, Dall-e sizin için muhteşem görseller hazırlayacaktır. Kullanmanın harika ve müthiş kolay bir yolu da ne mi dersiniz? Bing. Evet yıllarca bir kenarda beklettiğimiz bu arama motorunun görsel arama aracı Dall-e ile tamamen entegre bir şekilde çalışıyor. Siz yeter ki neye ihtiyacınız olduğunu açıklayabilin. Gerisini yapay zeka çözecektir. Bing versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Siz site ve içeriklerinizdeki görsel ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Kendi metotlarınızı bizimle yorumlarda paylaşarak okurlarımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al