wmaraci reklam

Ücretsiz Vektörel Görsel İndirebileceğiniz 25 Kaynak

Bedava, baldan tatlıdır. Sıradan görsellerin aksine vektör görseller hem esnetilebilirler hem de kalite kaybı olmadan ihtiyacınız olan boyutlarda şekillendirilebilirler. Bu iki özellik, vektörel görselleri hem çıkartılabilir dokümanlar hem de internet sitelerinde kullanmak için harika birer materyal haline getiriyor.

Webmaster olarak hangi iş kolunda çalışırsanız çalışın, gün geldiğinde mutlaka sizin de işiniz vektörel görsellere düşecek. O gün geldiğinde zaten küçücük olan bütçenizi stok vektör sitelerine savurmaktan daha iyi bir alternatif arayacak olursanız, artık nereye bakmanız gerektiğini biliyorsunuz. Unutmadan, sitelerden indirdiğiniz vektör çalışmaları kullanmadan önce, lisans hakkı gerekliliklerini de gözden geçirmeyi unutmayın ;)

#1- Vector Stock

Vector Stock, ücretsiz Vector Art’lar bulmak için tercih edebileceğiniz en kapsamlı web arşivi. İçerisinde 220 bini aşkın vektör görsel bulunan Vector Stock’da ayrıca birçok tasarım ögesi de yer alıyor.

Vector Stock’a Erişmek için Tıklayınız

Geliştirici ve Tasarımcılar için Renk Erişebilirlik Aracı: Hex Naw
İlginizi Çekebilir!

Geliştirici ve Tasarımcılar için Renk Erişebilirlik Aracı: Hex Naw

Yazılım ve internet sitesi için renk seçimi yaparken genelde ilham perisinin bize sunduklarından faydalanıyoruz. Kendi kafamızın dikine gidip içimizdeki sesi ve keyfimizin kahyasını dinlediğimiz de olmuyor değil… Peki, seçtiğimiz ren...

#2- Freepik

Freepik bu alanda tercih edebileceğiniz en popüler internet sitelerinden biri. Her gün arşivine yüzlerce yeni vektörel çalışma ekleyen Freepik, hem kişisel hem ticari kullanım için farklı lisans şartlarına sahip. Freepik'i WM Aracı blog görselleri için de sıkça kullanıyoruz.

Freepik’e Erişmek için Tıklayınız

#3- All Free Download

Ticari olmayan kullanımlar için tercih edebileceğiniz platformlardan biri olan All Free Download, 190 bini aşkın vektör görsele erişebileceğiniz, 15 ayrı etiket üzerinden vektör görsel araması yapabileceğiniz en geniş arşivli vektörel görsel depolarından biri.

All Free Download’a Erişmek için Tıklayınız

#4- Free Vector

Bilhassa logo tasarlamak için vektör ihtiyacı olan kullanıcıların faydalanacağını düşündüğüm Free Vector sitesi, sıklıkla logolar için kullanılabilecek türden materyalleri içeriyor. Free Vector’ün içeriklerinin büyük kısmı Creative Commons lisansı kullanıyor. Yani, içerikleri alıp değiştirebilir ve paylaşabilirsiniz ancak atıfta bulunma yükümlülüğünüz bulunuyor. 

Free Vector’a Erişmek için Tıklayınız

#5- Vecteezy

Vecteezy, vektörel ikonlar, görseller ve desenlerle dolu adeta vektörel sanat deposu. Bazı görseller kişisel kullanım için uygunken, bazıları ticari kullanım için de uygun lisanslarla dağıtılıyor. Vecteezy ücretsiz vektör çalışmalarının yanı sıra premium ve ücretli çalışmalar da sunuyor.

Vecteezy’a Erişmek için Tıklayınız

#6- Free Vectors

Free Vectors, tüm tasarımcıların kendi tasarladıkları vektörel çalışmalarını yayınladıkları hoş bir vektörel çalışma deposu. Free Vectors içerisinde yer alan çalışmaların bir çoğu hem kişisel hem ticari kullanım için uyun çalışmalardan oluşuyor.

Free Vectors’a Erişmek için Tıklayınız

#7- 1001 Free Downloads

Aralarında bilim, yemek, spor, teknoloji ve iş gibi kategorilerin yer aldığı, toplamda 35 ana kategorinin bulunduğu 1001 Free Downloads’da her ihtiyacınızı karşılayacak bir vektörel çalışma bulmanız mümkün. Atıf kullanıldığı sürece 1001 Free Downloads’ın çalışmalarını hem kişisel hem ticari projelerinizde de kullanabilirsiniz.

1001 Free Downloads’a Erişmek için Tıklayınız

#8- Free Design File

CC 3.0 lisansıyla içeriklerinin tümünün ücretsiz olarak dağıtan Free Design File sitesi, 30 kadar kategori ile ihtiyaçlarınızı karşılayacak vektörel görseller sağlıyor.

#9- Free Vectors

Tasarımcıların kendi çalışmalarını yayınlayabildiği bir başka vektörel görsel sitesi olan Free Vectors’de 30’un üzerinde kategori ve binlerce vektörel içerik sizleri bekliyor.

Free Vectors’a Erişmek için Tıklayınız

#10- Vector 4 Free

Vector 4 Free, Illustrator AI, EPS, PDF, SVG ve Corel Draw CDR gibi birçok çoklu dosya formatı için vektörel çalışmaları bulabileceğiniz nadir kaynaklardan biri. Ana sayfadan rastgele ihtiyacınızı karşılayacak bir çalışmaya erişebileceğiniz gibi, dilerseniz etiketleri ve arama çubuğunu kullanarak da istediğiniz vektörel görsellere erişebilirsiniz.

Vector 4 Free’a Erişmek için Tıklayınız

#11- Cool Vectors

Cool Vectors, listemizdeki diğer sitelerin aksine toplayıcı site vazifesi görüyor. Diğer vektörel paylaşım kaynaklarından kaliteli çalışmaları toplayan Cool Vectors, tüm bu kaliteli çalışmaları tek bir çatı altında kullanıcılarla buluşturuyor.

Cool Vectors’a Erişmek için Tıklayınız

#12- Free Vectors

Ana sayfasında rastgele vektörel çalışmaları sergileyen Free Vectors, onlarca etikette binlerce vektörel çalışmaya erişebileceğiniz bir başka ücretsiz vektörel çalışma deposu. Üstelik Free Vectors içerisinde yer alan çalışmaların çoğu tamamen ücretsiz kullanım lisansıyla birlikte kullanıma sunuluyor.

Free Vectors’a Erişmek için Tıklayınız

#13- Vectorportal

Vectorportal atıflarıyla birlikt kullanabileceğiniz sayısız vektörel çalışmaya ev sahipliği yapan bir başka vektörel görsel kaynağı. İçerisinde 25 farklı kategorinin yer aldığı Vectorportal’ın kumaş ve ordu kategorileriyse kuşkusuz en ilginç vektörel çalışma kategorilerinden.

Vectorportal’a Erişmek için Tıklayınız

#14- Vector Junky

Gelirini reklamlar ve arama sonucu reklamlarıyla elde eden Vector Junky, içerisinde her alandan vektörel çalışmayı bulup, ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz kullanabileceğiniz bir farklı vektörel görsel kaynağı.

Vectorportal’a Erişmek için Tıklayınız

#15- Vector EPS

Vector EPS sitesinden vektörel grafik, banner, poster, logo, etiket ve yapışkana vektörel formatıyla erişip indirebilirsiniz. Vector EPS’den alıp kullandığınız çalışmalar için atıfta bulunma zorunluluğunuz da bulunmuyor.

Vector EPS’e Erişmek için Tıklayınız

#16- Pixeden

Pixeden, yüksek kaliteli ve ücretsiz olarak indirebileceğiniz vektörel görsel setleri ve paketlerine sahip. Sitede yayınlanan çalışmaların büyük bir kısmı ücretsiz ancak bazı premium çalışmalar ücretli olarak sunuluyor. Yine de fiyatların çoğu göz korkutacak kadar büyük değil gibi.

Pixeden’a Erişmek için Tıklayınız

#17- Vectorish

Vectorish, her Webmasterın kendine uygun bir parçayı bulup çıkarabileceği mini vektörel sitelerden biri. Arşivi çok geniş değil fakat yine de çalışmaların kaliteli olması bu açığı kapatıyor.

Vectorish’e Erişmek için Tıklayınız

#18- DeviantArt

Listenin neresinde olursa olsun, söz konusu grafik veya vektörel grafikler olduğunda DeviantArt’a yer vermemek olmaz. DeviantArt, tüm dünyadaki en iyi grafik sanatçılarının çalışmalarını yayınladığı en kapsamlı platformlardan. Tabii aradığınız vektörel çalışmalara ulaşmak için DeviantArt’ın arama butonuyla kanka olmanız gerekecek orası ayrı.

DeviantArt’a Erişmek için Tıklayınız

#19- Vector Wallpapers

Listedeki tüm siteler size yalnızca küçük bir vektörel duvar kağıdı arşivi sunacaktır, bu sitedeyse her ağza her tada uygun vektörel duvar kağıdı çalışmalarını bulabilirsiniz. Üstelik Vector Wallpapers sitesi farklı ekran çözünürlükleri için farklı arşivler de sunuyor.

Vector Wallpapers’a Erişmek için Tıklayınız

#20- Smashing Magazine

Aslında Smashing Magazine tam olarak bir vektörel kaynak sitesi değil. Bu blogu başta web tasarımcılar ve geliştiriciler olmak üzere, tüm tasarımcılar takip ediyor. Eğer bir vektörel görsel tarz arşivi hazırlama düşünceniz varsa Smashing Magazine’i merceğinize alabilirsiniz.

Smashing Magazine’a Erişmek için Tıklayınız

#21- Vector Goods

Onlarca kategoriye sahip olan Vector Goods, kullanıcılarına tüm vektörel çalışmaları Creative Commons Attribution 3.0 lisansıyla sunan bir diğer vektörel çalışma sitelerinden. Basit tasarımına karşın, Vector Goods içindekilerle sizi şaşırtmayı başarabilir.

Vector Goods’a Erişmek için Tıklayınız

#22- Spread

Spread hem yüksek kaliteli hem de yaratıcı vektörel çalışmalara içerisinde yer veren bir başka vektörel grafik portalı. İçerisinde birçok kategori barındıran Spread sitesinde arama menüsü kullanarak da ihtiyacınız olan türden çalışmaları içerip içermediğine göz atabilirsiniz.

Spread’a Erişmek için Tıklayınız

#23- Dryicons

Geniş bir arşivi olmasa bile Dryicons, bir grafikerin en çok ihtiyaç duyabileceği tarzdan vektörel grafiklere sahip. Kategori ve arama menüsüyle istediğiniz grafiklere ulaşabileceğiniz Dryicons üzerinde 1700’ün üzerinde yüksek kaliteli vektörel çalışma sizleri bekliyor.

Dryicons’a Erişmek için Tıklayınız

#24- Free Vector Maps

Sitenin adından da anlaşabileceği üzere Free Vector Maps sadece dünya haritalarının vektörel çalışmalarını sunuyor. Dünya haritası dışında spesifik bir lokasyonun da vektörel görseline erişebilirsiniz.

Free Vector Maps’a Erişmek için Tıklayınız

#25- Pixabay

Pixabay’i kullanıcıların çoğu tamamen ücretli çalışmaların yer aldığı bir görsel mağazası sanıyor. Oysa ücretli çalışmaların yanı sıra Pixabay’de ücretsiz vektörel çalışmalara da erişebilirsiniz.

Pixabay’a Erişmek için Tıklayınız

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al