wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Edelkrone

Okuduğum bölüm nedeniyle (Radyo, Televizyon ve Sinema) yaklaşık 5 yıldır kamera teknolojileriyle içli dışlıyım. Son birkaç yıldır, bu teknolojilerin neden yoğunlukla Çin, Japonya ve Güney Kore’de üretildiğini sorguluyordum. Ta ki Edelkrone ile tanışana kadar. Bu tasarım harikası markanın ülkemizden çıkmış olması benim için oldukça özel. Gelin ‘Üzerine Konuşmalıyız’ yazı serimizin bu yazısında onları konuşalım.

Bu arada baştan belirtelim. Önceki paragrafta Canon, Nikon, DJI, Samsung gibi markalar çoğunlukla doğrudan kamera üreticileri olarak karşımıza çıkıyor. Edelkrone’un sahip olduğu bir kamera yok. Edelkrone, kendine has ürünlerle piyasada yer alıyor ve bu teknoloji harikası kamera gereçlerinin kimisinin işi görüntüyü daha stabil bir hale getirmekken, kimisinin işi odak geçişlerini kolaylaştırmak. Bu yönüyle markayı Zhiyun, FeiyuTech ya da belki de Manfrotto’ya benzetebiliriz. Peki, bunca markanın adını anmışken Edelkrone’u özel kılan nedir? Neden diğer markalar için bu yazıyı kaleme almıyoruz da onlar işin alıyoruz? Eh bunların cevaplarını da alt başlıklarımızda verelim.

Kadir Köymen Vizyonundan Nasiplenmiş Olmak

Bu yazıyı yazmama ve Edelkrone ile de tanışmama neden olan ‘Başka Bir Şey’ belgesel serisini hepinize öneririm. Ortalama bir günde bitirebileceğiniz bu içerik ekonomik tavrınızı değiştirebileceği gibi gerçek bir motivasyon kaynağı da olabilir. Ayrıca “Vay be, bizim ülkemizde de bunların olabiliyor olması harika!” dedirteceğini de unutmayın. Yazıdan sonra izleyebilmeniz için videoyu da aşağıya bırakalım.


Kadir Köymen mühendisliği mental olarak kavrayabilmiş, oldukça kaliteli tasarımları ortaya koyabilen bir düşünür ve aynı zamanda ekip çalışmalarında da oldukça başarılı. Bu saydıklarımız tahmin edebileceğiniz gibi harika girişimlerin doğmasına da öncülük edebilecek özellikler. Kendisi dünya ile tüketici, üretici rolüyle iletişime geçmek konusunda oldukça önemli fikirlere ev sahipliği yapıyor ve bunları sözleriyle olduğu kadar işleriyle de ifade ediyor. Özgün tasarımlara sahip, kameralarla ilişkisi olan insanların gerçek sorunlarını çözen ürünler ortaya çıkıyor.

Bu tip markalar genellikle yan sanayi ürünlerini, uygun fiyatlarla piyasaya sunmalarıyla ortaya çıkarak hizmet verirler. Bu şekilde pazarda pay oluştururlar ve gelir elde ederler. Edelkrone ise ABD’de fuarlara katılıyor, dev denilen markalardan daha çok rağbet görüyor. Çünkü ekip öylesine inançlı hareket ediyor ve öyle ürünleri piyasaya sürüyor ki ilgi doğal bir getirisi oluyor bu inancın ve hareketin. Edelkrone bugün gerçekten de profesyonellerin tercihi ve her mecradan olumlu eleştiriler alıyor. Diğer bir yandan şirket işleyiş yapısıyla da Kadir Bey vizyonuyla benzer seviyedeki, daha kurumsal ya da daha genç ruhlu pek çok platforma ders veriyor. Demokratik şirket esaslarını benimseyerek, şirket hisselerini çalışanlarıyla doğrudan paylaşarak onları da işin sahibi haline getiriyor. Kabul edelim, bu globalde dahi her babayiğidin harcı değil.

Porsche Design’ın 10 Bin TL’lik Tablet Bilgisayarı Tanıtıldı
İlginizi Çekebilir!

Porsche Design’ın 10 Bin TL’lik Tablet Bilgisayarı Tanıtıldı

Porche Design markasının BOOK ONE adını verdiği tablet bilgisayarı Barselona’da gerçekleştirilen Mobile World Congress’de tanıtıldı. Piyasadaki birçok bilgisayar modelinin rakibi olacak olan tablet bilgisayarın fiyatıysa 2.795 Euro ...

Biraz da Eleştiri

Bu kadar övünce yazı ‘tanıtım yazısı’ kıvamı alıyor. Dolayısıyla Edelkrone hakkındaki eleştirimizi de siz okurlarla paylaşmak istiyoruz. Her ne kadar ‘profesyonellerin tercihi’ olduğunu söylesek de, markanın ürünleri özellikle ülkemiz için inanılmaz pahalı. İşin meraklıları olarak ağzımızı biraz açık, bir indirim falan yakalayabilir miyiz ki acaba diye bekliyoruz. Doğrusu girdiğim set ortamlarında da pek denk gelemedim, bunda da fiyatların payı olduğunu düşünebiliriz. Maalesef bu haliyle ancak yazılarımızda, internetten gördüğümüz kadarıyla övebiliyoruz, deneme şansı elimize geçmiyor ve ürün bazlı övgülerde bulunamıyoruz. (Doğrusu ihracat yapılsın, içeride satılmasın tarzı bir düşünceleri olabilir, yorumlamak da epey zor)

Edelkrone markasını daha önce duymuş muydunuz? Kendileriyle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al