wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Udemy

Ülkemizden çıkmış, çok ama çok başarılı pek çok proje bulunuyor. ‘Üzerine Konuşmalıyız’ isimli bir yazı dizisi başlatıp, bu projeler hakkında bilgiler paylaşmak istedim. Bu sayede hem okur ve kullanıcılarımızın motivasyonları yükselebilir, hem de çeşitli alanlarda nasıl başarılı üretimler gerçekleştirilebildiğini görebiliriz.

İşte bu hevesle başlattığım yazı dizimde de ilk ağırlamak istediğim platform Udemy oldu. Şirketin bugün genel merkezi San Francisco’da yer alıyor ve CEO sorumluluğunu Gregg Coccari üstleniyor. Ancak projenin 10 yılı aşkın bir geçmişi olduğunu da hatırlatalım. Bugün dünyanın en geniş eğitim platformlarından birisi olan Udemy’nin Silikon Vadisi’ne giden yolculuğu bu coğrafyada başladı ve kurucular Eren Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani’nin başarı hikâyelerinin büyük bir bölümü Türkiye’de gerçekleşti. Gelin şimdi üzerine konuşalım!

Başarı, Win-Win Stratejisinden Geçiyor

Udemy her ne kadar bunun erken dönem örneklerinden olsa da eğitim platformu olarak yer alan pek çok internet sitesi ve mobil uygulamayla karşılaşıyoruz. Bu projeyi bu denli özel ve kıymetli kılan şey, işin gerçekten de kazan-kazan stratejisini çok iyi kullanabiliyor olması. Haklarını yemek olmaz, işi gerçekten detaylı ve UX odaklı geliştirmiş olmaları, sitelerinin ilk gününden itibaren yükselen ivmesine katkı sağlayan özelliklerden oldu. Ancak komisyonların serpiştirilmesi noktası… İşte burada Udemy gerçek bir şaheser doğrusu.

Udemy’de kurslarınızı insanlara pazarlamak istiyorsanız buna kolayca başlayabiliyorsunuz. Eğer kursunuzun pazarlamasını yapmayacaksanız ve yine de kazanç sağlamak istiyorsanız fiyatlarınızı doğru belirlemenizde fayda var. Çünkü Udemy kazancınızı yarı yarıya bölüşmek isteyecek. Ancak eğer “Kendi kursumu ben pazarlarım!” diyorsanız yaşadınız. Çok cüzi bir komisyon oranı sizi bekliyor, yok denecek kadar az desek yeridir. Bu da Udemy’i herkesin kullanabildiği bir eğitim altyapısı yapıyor ki böyle bir teknoloji paylaşımı özellikle müfredatta bulunmayan konuların eğitmenleri açısından çok kıymetli. Yeni yazılım dilleri, özgün başlıklar, oyun motorları üzerine uzmanlaşan insanlar gerçekten de bilgi birikimlerini rahatlıkla paraya çevirebiliyorlar.

Ünlü Markaların Ürettiği İlk Ürünler
İlginizi Çekebilir!

Ünlü Markaların Ürettiği İlk Ürünler

Bir söz vardır, ‘Amerika dünyayı, Amerika’yı ise şirketler yönetiyor.’ diye. Günümüzdeki büyük şirketler, ürettikleri markalar ile dünyadaki her konuda hemen hemen söz sahibi olabiliyorlar. Zira ünlü çikolata ve şeker markas...

Globalde de Çok Kabul Görüyorlar

Proje ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde de çok iyi geri dönüşler alıyor olmasıyla gün geçtikçe adım adım öne çıktı. Operasyon Türkiye’den yürütülmesi zor bir noktaya geldiğinde de büyük bir adım daha atıldı ve Silikon Vadisi’ne taşındılar.

Elbette Udemy, oldukça detaylı ve insanın kendisini kaybolmuş hissetmediği bir arayüze sahip. Elbette projenin komisyon oranları çok sağlıklı dağılmış durumda. Ancak başarı bunlarla da kısıtlanmamalı. Zira eğitmenleriyle kurduğu iletişim, pek çok eğitmeni ve dolayısıyla bu eğitmenlerin öğrencilerini de platforma getirdi. Dolayısıyla kartopu etkisiyle ilerleyen bir başarı hikâyesi izlediğimizi ve bunda pek çok unsurun bir arada etken olduğunu da söylemek elzem demeliyiz. Dileriz ki çok daha başarılı haberlerini alırız. Dileriz ki Udemy’nin bu başarısı, ülkemizdeki fikirlerin de iyi günlerine teşvik unsuru olur.

Udemy kullanıyor musunuz? Platformla ilgili sizin görüşleriniz nelerdir? Başarısının kaynağıyla ilgili farklı fikirleriniz var mı? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al