wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: WhatsApp

Başarılı iş modellerini, bu başarıya nasıl ulaştıklarını ve başarının ne olduğunu konuştuğumuz yazı serimizde WhatsApp’i ağırlamasak çok ayıp olurdu değil mi? WhatsApp, Facebook tarafından satın alındığı ana kadar tarih yazmış ve sonrasında da yıkılmayan tahtını kurmuş bir uygulama. Bizim tarafımızdan da bir yazıyla anılmayı hak ediyor.

Bu yazımızda konumuzun veri güvenliği noktası olmadığını belirtelim. Son zamanlarda markanın gündeme gelmesinin altındaki temel meselenin kişisel veri güvenliği olduğunu biliyoruz ve bu noktada elbette ki Facebook grubunun sütten çıkmış ak kaşık olmadığı çok açık. Aksini söylemek çocukça olur ve yazı değerimizi de ciddi anlamda düşürür. Veri güvenliğinizi tehdit altında hissediyor ve bu nedenle muadil görülen diğer uygulamalara geçiyorsanız tebrik ederiz. Özellikle WhatsApp’in yaratıcısının ortaya koyduğu Signal ile ilgili epey iyi eleştiriler olduğunu belirtelim. Bizim meselemiz konunun ‘iş’ kısmıyla ilgili olduğu için dilerseniz başlayalım.

Bir Devri Kapatandır WhatsApp

Günümüzde pek çok genç, iletişimini bu uygulamayla sağladığı bir dönemin içine doğdu. Ancak okurlarımız arasında SMS’in yoğunluklu kullanıldığı ve ‘Kontür’ sistemini görenlerin de hiç az olmadığını düşünüyorum. İşte bu uygulama, bu dönemi bitirdi. Gençlerin tamamının SMS paketleri yapıp, iletişimi bu yolla sağladıkları, bunun için ödeme yapmalarının gerektiği o dönem bu mobil uygulamayla birlikte kapandı. Hatta ara geçiş dönemini hatırlayanlar da bilecektir, Whatsapp’ı hiçbir pakete ihtiyaç duymadan kullanabildiğimiz bir süreç de olmuştu. Elbette operatör şirketleri bu açığı hızlı bir şekilde kapattılar.

Artık SMS ile mesajlaşmak tarihte kaldı ve uzun yıllardır bizimle değil. Bu durumun mimarı olmak ve insanlık için bir teknolojinin geride kalmasını sağlamak da büyük bir olaydı. Diğer bir yandan uygulamanın ne olduğunu da anlamak bizler için epey elzem bir nokta. Sonuç olarak bir akıllı telefon uygulamasıydı ve onunla ortalama aynı işleri yapabilen pek çok rakibi bulunuyordu. Bu rakiplerin arkasında da bilişim dünyasının devleri yer alıyordu. İşte bu aradan sıyrılabilen bir iş modeli yapmak da gerçekten hiç kolay değil. Bugün dünyanın pek çok yerinde en büyük rakiplerinden dahi kat kat daha fazla kullanılan ve bir şekilde her inana kendisini indirtmeyi başarmış olan uygulamanın adıdır Whatsapp.

Üzerine Konuşmalıyız: Udemy
İlginizi Çekebilir!

Üzerine Konuşmalıyız: Udemy

Ülkemizden çıkmış, çok ama çok başarılı pek çok proje bulunuyor. ‘Üzerine Konuşmalıyız’ isimli bir yazı dizisi başlatıp, bu projeler hakkında bilgiler paylaşmak istedim. Bu sayede hem okur ve kullanıcılarımızın motivasyon...

Yeri Ne Kadar Sağlam?

Veri gizliliğiyle ilgili haberlerin yayılmasıyla büyük bir sarsıntı yaşadıkları çok açık ancak bir yeri de unutmamak gerekiyor. Uygulama gerçekten de günümüz insanının alışkanlıklarından birisi haline geldi. Hakkındaki üç beş iddia ya da sansasyon onu ancak kolaylıkla iyileştirebildiği yaralar açabiliyor. İşte uygulamanın tahtı da bu denli sağlam diyebiliriz. Bir şekilde herkes tarafından kullanılıyor ve herkes belirli alternatiflere yönlenmediğinde WhatsApp’ın da yıkılması gibi bir durum söz konusu olamıyor. İnsanlar tek platformda toplanmışlarken bu konfor alanını terk etmek de doğrusu işlerine gelmiyor.

Sansasyonlar devam ederken ve insanların WhatsApp’ı terk ettiği akım esnasında siz de terk ettiniz mi? Sonrasında geri döndünüz mü? Konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al