wmaraci reklam

Video Reklamları Oluşturmak İçin İpuçları

Her küçük işletme sahibi, video pazarlamayı bir strateji olarak düşünmeli. Bu pazarlama türü sadece satışları artırma ve marka bilinirliği açısından faydalı olmakla kalmıyor, aynı zamanda müşteriler tarafından da tercih ediliyor. Bu nedenle, küçük işletmeniz için başarılı bir video reklam oluşturmak çok önemli.

Çoğu insan, kiminle konuştuğunuza bağlı olarak, uzun bir metin sayfasını aşağı kaydırmak yerine firmanız hakkında bir eğitim videosu izlemeyi tercih eder. Dijital video reklamcılığı şu anda popüler bir pazarlama eğilim ve küçük işletmeniz çevrimiçi bir video reklamı geliştirerek bu eğilime katılabilir.

Eğitici bir çevrimiçi video reklam, olası satışları satışa dönüştürmek ve çevrimiçi markanızı genişletmek için güçlü bir araç. Web sitenizde, Facebook sayfanızda, YouTube kanalınızda, bültenlerinizde veya müşterilerinizle iletişim kurduğunuz diğer herhangi bir ortamda bunları kullanabilirsiniz.

Etkili Video Reklamı Nasıl Oluşturulur?

Peki, etkili bir video nasıl ortaya çıkar? İşte küçük işletmeniz için etkili bir internet video reklamı yapmak için beş öneri.

Macintosh Bilgisayarların Evrimini Gösteren Retro İllüstrasyonlar
İlginizi Çekebilir!

Macintosh Bilgisayarların Evrimini Gösteren Retro İllüstrasyonlar

Macintosh denildiğinde aklımıza ilk gelen düşünce baloncuğunun “pahalı bilgisayarlar” olduğu aşikar. Pahalı olmalarının yanı sıra bu bilgisayarların geçmişten günümüze kadar evrim geçirerek geldiği gerçeğini de yadırgaya...

İlk birkaç saniyeyi avantajınız için kullanın

Videonuzun ilk birkaç dakikası çok önemli. Potansiyel müşterilerin reklamınızı atlamasını veya tıklamasını önlemek için ilgilerini hemen yakalamalısınız. Video reklamınıza, hedef pazarınızın ilgisini çekecek bir ifadeyle başlayın. Ortak bir sorunu ele alarak, uygun bir soru sorarak veya işinize özgü bir şey sunarak ilk birkaç saniye içinde hedef kitlenizin ilgisini çekmeye çalışın.

Video reklamlarının sesi bazen kapatılabileceğinden, reklamınıza, insanları videonuzu izlemeye teşvik edecek çekici resimlerle başlamak da çok önemlidir.

Markanızı neyin benzersiz kıldığını vurgulayın

İzleyiciler şirketinizle neden ilgilenmeli? Video reklamınızda, firmanızı yaptığı işte neyin istisnai kıldığını vurgulayarak bu soruya yanıt verin. İzleyicilere markanızın neden diğerlerinden farklı olduğunu açıklayın. Başarılarınızı başkalarıyla paylaşın. Başarı geçmişinizi gösterin. Müşteri referansları ve iyi yorumlar da kabul edilebilir. Şirketinizin avantajlarını ne kadar çok vurgularsanız, video reklamınız o kadar etkili olur.

Video reklamınızı doğru zamanda yayınlayın

Reklamınızın belgesele dönüşmemesine dikkat edin. İnternetteki video reklamların çoğu 30 saniye veya daha kısadır. Videonun anlatımını yazarken, önerilen bu uzunluğu aklınızda bulundurun. Ancak bir marka oluşturmak için videoları kullanıyorsanız, daha uzun filmler de aynı derecede başarılı olabilir. Örneğin, bir müşteriye veya şirket temsilcisine markanız hakkında bir hikaye anlatıyorsanız, daha uzun bir film mükemmel olabilir.

Her iki durumda da, gereksiz içeriği kaldırmak ve mesajınızı olabildiğince çabuk yaymak, tüketicileri dikkatli ve meşgul tutmak için çok önemlidir.

Çevrimiçi bir video düzenleme programı kullanın

İnternet için olağanüstü filmler oluşturmanıza yardımcı olacak güvenilir bir video ve film oluşturma aracı kullanmanız elzem.

Gereksinimlerinize bağlı olarak, video oluşturmak için ideal platformu seçebilir ve video pazarlamasında kazanma şansınızı artırabilirsiniz.

Kizoa, neredeyse her kullanım için tercih edebileceğiniz bir video düzenleme programıdır.

Platformun sunduğu geçişler, efektler, GIF'ler ve müzikler ile filminizi hızla düzenleyebilirsiniz. Fotoğraflarınızı veya videolarınızı düzenlemek ve geliştirmek için yüklemeniz yeterli. Kendi medya dosyalarınız yoksa platformun fotoğraf ve filmlerini kullanabilirsiniz. Gelişmiş arka planlar, girişler ve çıkışlar ve diğer özellikler dahil.

Bir harekete geçirici mesaj ekleyin

Her reklam, izleyicileri bir tür eylemde bulunmaya ikna etmeyi amaçlar. Reklamınız için aynı olmalıdır. Harekete geçirici mesaj (CTA) kaydedilebilir veya grafik ve metin yoluyla tasarıma dahil edilebilir.

CTA ideal olarak filmin sonuna yerleştirilmelidir. Örneğin, izleyicilere nasıl daha fazla bilgi edinebileceklerini, indirim için kaydolabileceklerini veya web sitenize giderek ürün ve hizmetlerinizi nasıl satın alacaklarını gösterebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al