wmaraci reklam

Webmasterların Çalışma Performansını Arttırabilecek 3 Hobi

İşi gücü bırakıp elinize bir davul alıp Ramazan Davulcusu gibi evin içinde dolaşmanın işinize hiçbir faydası olmayacağını düşünebilirsiniz. Dışardan bakıldığında bir müzik enstrümanı çalmak; kodlama yapmak, site geliştirmek, içerik hazırlamak, grafik tasarlamak ve daha bunun gibi birçok konuda size hiç yardımcı olmayacak gibi görünüyor olabilir. Yine de işin bilimsel tarafı bize ısrarla işimiz dışında yaptığımız şeylerin yaratıcılık unsurunu arttıracağını söylüyor.

San Francisco Eyalet Üniversitesi’nde görev yapmakta olan psikolog Kevin Eschleman’ın bilimsel araştırmasına göre; hobilere sahip olan insanlar, düzenli hobilere sahip olmayan insanlara göre iş hayatında %30 oranına kadar daha yaratıcı olabiliyorlarmış. %30 oranı ilk başta ufak bir çıta gibi görünüyor olabilir ancak bilişim dünyasında yaratıcılığın en önemli unsurlardan biri olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak o zaman işler değişebilir.

Sizin de mutlaka kişisel hayatınızda boş zamanlarınızı değerlendirmek için edindiğiniz uğraşlar vardır ancak hala “Bir tek hobim var mutlu ol yeter” formunda takılıyorsanız bu önerilere belki bi göz atmak isteyebilirsiniz.

#1. Strateji Oyunları

Başlığı görür görmez kulaklarınızın ağzınıza doğru kavisli hareketler çizdiğini fark eder gibiyim. Her ne kadar birçok kişi için oyunlar birer hobiden sayılmasa da, strateji oyunları kendinizi geliştirmek ve yaratıcılığınızı arttırmak için tercih edebileceğiniz en kestirme hobilerden biri.

Şimdi strateji oyunu dedik, işin dışında olacak dedik diye kahveye gidip her akşam kendinizi çayla birlikte hunharca Batak, Okey, Papaz Kimde, Kral Kaçtı tarzı oyunlara vurmanıza gerek yok. Strateji derken biraz daha modern olan Satranç veya modern strateji oyunları statüsündeki oyunlardan bahsediyoruz. Yine de imkanlarınız bunlarsa tamam o zaman devam edin, hiç yoktan iyidir.

  • Strateji oyunları rekabet etmeyi öğretir. Batak da oynasanız, Okey de oynasanız sektörde rekabet etme hissinizi geliştirmeye bu oyunlar yardımcı olacaktır.
  • Stareji oyunları IQ seviyenizi yükseltir.
  • Yaratıcılık ve hayal gücünü etmenlerini genişletir ve ufkunuzu açar.
  • En önemlisi strateji oyunları karar verme ve aynı anda birçok işi yönetme gibi, zihinsel esneklik kazandırır.

Not: Kahvede oturan bu kadar adam Allah’tan bizim sektörde değil, yoksa bu adamların yanında hiçbir şansımız yoktu.

Çalışırken Bilmediğiniz Dillerde Müzik Dinleyin
İlginizi Çekebilir!

Çalışırken Bilmediğiniz Dillerde Müzik Dinleyin

Spotify, YouTube Music gibi uygulamaların radyo akışları sayesinde belirli oynatma listelerine bağlı kalmadan müzik dinleyebilmek gibi bir özgürlüğe sahibiz. İşini bilgisayar başında halleden bizleri için avantajlı olsa da, bu durum ...

#2. Enstrüman Çalmayı Öğrenin (Ramazan Davulu Olsa Bile)

Herhangi bir enstrüman çalmak veya çalmayı öğrenmeniz için illa bir nedeninizin olmasına gerek yok ama nedenim olmadan şuradan şuraya adım atmam diyorsanız, enstrüman çalmayı öğrenmek insan zihnini geliştiriyor ve IQ değerinin artmasına yardımcı oluyor. 

Zurich Üniversitesi’nde psikolog olarak görev yapan Lutz Jäncke, enstrüman çalmayı öğrenmenin insanların IQ değerini 7 puan kadar arttırabileceğini söylüyor. Bizi yanlış anlamayın size IQ’nuz düşük demiyoruz ama yine de fazla IQ göz çıkartmaz.

Müzik enstrümanı çalarak Mozart Etkisi’ni (Mozart’ın zihni geliştirdiğini öne süren bir tez) ikiye çarpıp sekizle bölebilirsiniz;

  • Hataları giderme
  • Belleği güçlendirme
  • Yaratıcılık konusunda beynin her iki tarafını çalıştırma
  • Yeni şeyleri öğrenmek için ayrılan zamanın kısalması
  • Rahatlatıcı ve stres düşürücü etkileri

gibi pratik avantajları da atlamamak gerekiyor. 

#3. Vücut Geliştirme & Düzenli Spor

Vücut çalışmanın veya düzenli olarak spor yapmanın zaten insan sağlığına birçok faydası olduğunu biliyoruz ancak yapacağımız sporun vücudumuzun yanı sıra zihnimize sağlayacağı ekstralardan muhtemelen haberdar olmayabiliriz.

Uzun süre düzenli olarak spor yapmak kariyeriniz için oldukça faydalı olabilir. Bu tür spor faaliyetleriyle meydana gelen kimyasal değişimler enerjinizi arttırır ve beyninizin zamanla tam güçte çalışmasına olanak tanır. Hem spor işinin oldukça avantajlı bir iş olduğunu da unutmasak iyi ederiz;

  • Düzenli çalışma alışkanlığının edinilmesi
  • Vücudunuz üzerinde meydana gelen kimyasal değişimler sonrasında elde edilen avantajlar
  • Tüm gün masa başında ve bilgisayarla geçen durağan çalışma rutinine ekstradan hareket eklemek ve bu durumdan dolayı meydana gelebilecek sağlık sorunlarını en aza indirgeyebilmek.
  • Vücudun enerji düzeninin sağlanması
  • BONUS: Göbekten kurtulmak ve şekli şemali değiştirmek

Sizin diğer Webmasterlara önerebileceğiniz ve “Kesinlikle bunu yaptığım için iş dünyasında faydasını görüyorum” dediğiniz hobileriniz var mı? Varsa neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al