wmaraci reklam

Webmasterların Pablo Escobar'dan Öğrenmesi Gereken 6 Şey

Sınırları olmayan ve hiçlikten bir anda dünyanın en zengin ilk 10 adamının arasına yükselen bir vücut; Pablo Escobar. “Kokain Kralı” olarak adlandırılan Pablo Escobar kaderine yalın ayaklarıyla yürüyen azılı bir suçlu olabilir. Yine de bu onun iş başarısı konusunda oldukça yetenekli biri olduğu gerçeğini maskeleyemez. Bir Webmaster olarak bizim de Pablo Escobar’dan alabileceğimiz tabii bazı pozitif dersler var.

Narcos isimli iki sezonluk Netflix dizisi sayesinde son zamanların en popüler isimleri arasında tekrardan yer almayı başaran Pablo Escobar’ın hikayesi bir hafta kadar önce dizinin yayınlanan son bölümüyle tekrardan sona erdi. Tüm bunlara rağmen Escobar’ın tarih sahnesinde bir süre daha yer alacağı düşünülüyor. Bizler mi? Belki bizler de onun pozitif yönlerinden birkaç bir şey kapabiliriz;

1. Riskle Kanka Olmak

Pablo suç kariyerinin erken dönemlerinde kaçakçılıkla uğraşmış ve nasıl alım/satım yapılacağı konusunda uzmanlaşmıştı. Tüm bunları yaparken herkes gibi “Bu işler çok riskli!” diyerek geri adım atmak yerine kendi kaçakçılık ağını oluşturmuş ve risklerle kanka olmayı seçmişti.

Aldığı risk sayesinde zaten hali hazırda düzeni kurulu olan Pablo, işini kokaine taşıdığında riskle kol kola girmiş yine de vazgeçmeyerek işlerin en iyi şekilde yürümesini sağlamıştı. Dolayısıyla daha önceki birçok listemizde de dediğimiz gibi; risk çok kazandırabilir ve her şeyi kaybettirebilir, en kötü ihtimalle size ders verebilir.

Siz de işlerinizi büyütmek veya başarılı olmak istiyorsanız riskleri mantıklı şekilde analiz edebilmeli ve olabildiğince riskleri ortadan kaldırmanın yollarını keşfetmelisiniz. Risk kankanız olmayacaksa dünyanın veya ülkenin en zengin 10 ismi arasında yer alma düşüncesi sadece hayallerinizde kalabilir.

Kısayol Tuşlarının Size Kazandırabileceği 5 Avantaj
İlginizi Çekebilir!

Kısayol Tuşlarının Size Kazandırabileceği 5 Avantaj

Hadi, işe basit bir soruyla başlayalım. Hepimiz neden çalışıyoruz? Aslında kendimizce ayrı ayrı nedenlerimiz olsa bile sonuçta para için çalışıyoruz. Ve parayı insana kavuşturan en önemli dengenin zaman olduğunu da çok iyi biliyo...

2. Kaşıkla Değil, Kepçeyle Vermek

Bir kilo pamuk mu yoksa demir mi daha ağırdır?” sorusunu sorarsanız herkes farklı cevaplar verebilir ancak “Bir kilo pamuk mu yoksa ABD doları mı?” sorusunu sorduğunuzda fizik kuralları tümüyle geçerliliğini yitirecek ve paranın ağırlığı konuşacaktır.

El Patrón, çok kazanmaya giden yolun çok kazandırmak olduğunun farkındaydı. Escobar, çalıştığı herkesi mutlu edecek kadar vermeyi biliyor ve hak ettiğinden daha fazlasını veriyordu . Bu sayede insanlar Escobar’ın ona değer verdiğini düşünüyor ve ne emrederse büyük bir sadakatle yerine getiriyordu.

Escobar’ın yakaladığı gücün ardındaki en önemli noktanın bu olduğunu da unutmamak gerekiyor. Küçük hesaplar çoğu zaman hayat kurtarsa da insanları kazanmak ve işinizin en iyi şekilde halledilmesi için kesenin ağzını açmanız, pay veya kazanç dağıtırken kaşık yerine kepçe kullanmayı öğrenmeniz gerekiyor.

3. İyilik Yapmak İşiniz için İyidir

Pablo yaptığı kötlükler kadar yaptığı iyilikleriyle de hatırlanıyor. Devletin halka sunamadığı birçok şey Pablo’nun yardımları sayesinde halka kazandırılmıştır. Gazeteler, spor kulüpleri, okullar, hastaneler, mahalleler ve kiliseler... Pablo hepsi için çok fazla harcama yaparak halkın desteğini almayı başarmış ve gönüllerin efendisi olmuştur. (bir süreliğine)

Pablo elbette ki tüm bu iyilikleri sadece milliyetçi duygularından dolayı yapmıyordu. Yaptığı iyiliklerin ona iyilik olarak bir gün tekrardan geri döneceğinin farkındaydı. Nitekim öyle de oldu. Sonuç olarak insanlara ve çalışma arkadaşlarınıza iyilik yapmak işiniz için iyilik yapmak olabilir.

Yapılan iyilikler morali arttırabilir ve insanların farklı alternatifler aramasının önüne geçme konusunda size yardımcı olabilir. Evet, hepimiz iş yapıyoruz ama neden bazı işleri ücretsiz ve iyilik olarak yapmayalım ki?

4. Rakiplerinizle Anlaşmak (Plata O Plomo)

Rakiplerinizle baş etmeye çalışmak, kazanma konusunda şansınızı belirleyecek en önemli unsurlardan biri. Elbette Pablo’nun yaptığı gibi plata o plomo yapın demiyoruz, yine de rakiplerinizle bir şekilde anlaşmanız veya onları yolunuzun üzerinden kaldırmanız şart.

Pablo, kendi kaçakçılık ağını kurup işletirken rakiplerinin her zaman bir adım ötesinde olmayı prensip edinmişti. Escobar, olmadık planlar ve teknikler kullanarak işinin tıkır tıkır yürümesini sağlıyordu. Rakipleri kaçırdığı malları köşe bucak saklayarak geçirmek zorunda kalırken Pablo üzerine bir örtü dahi örtmek zorunda kalmıyordu.

Rakipler hangi işi yaparsanız yapın mutlaka hayatınızın içerisinde ve merkezinde olacaktır. İster Pablo tarzında isterseniz de kendi tarzınızda rekabetinizi yapın. Nasıl yaparsanız yapın bir adım önde olmayı ve kendinize has planlar uygulamayı unutmayın.

5. Son İşiniz Kadar İyisinizdir

Birine 40 yıl boyunca iyilik yapıp, öleceğiniz gün kötülük yaptığınızda bütün yaptığınız iyilikler sizinle birlikte toprağa gömülür. Yaptığınız son hamleniz bir kötülükse muhtemelen bir 40 yıl boyunca kötülüklerinizle konuşulmaya devam edeceksiniz demektir.

Escobar, halka yaptığı iyilikler sayesinde yıllar boyunca kendine sağdık bir kitle edinmeyi başarmıştı. Yaptığı son bombalı saldırıların sivillere sıçramasıyla birlikte yaptığı tüm iyilikler geride kaldı ve insanlar gerçeği görmeye başladı. Bu hamleleri sonrasında Pablo Escobar’ın arkasındaki halk desteğinin büyük bir bölümü düştü.

İnsanlar kolay unutmayacaklarını söylemelerine karşın kolay unuturlar. Bu nedenle her zaman son işiniz en önemli işinizdir. Aynı müşteriye 40 kere iyi iş verip, son işinizde çuvallarsanız tüm ilişkinizin şekli değişir. Son hamleleriniz hep en iyi hamleleriniz olsun.

6. Hizmet, Hizmet ve Hizmet!

Pablo’nun tüm işlerinin rayında gitmesi tesadüf değildi. Pablo, servisin en hızlısını ve en niteliklisini sunmak için uğraşıyordu. Bu konuda ne kadar başarılı olduğunu ise sanırım elde ettiği varlıklarından tahmin edebiliriz.

Webmaster olarak bizler de hizmet sektörünün içerisinde yer alıyoruz. Çalıştığımız insanlar bizden en iyi şekilde hizmet veya servisler bekliyor. Forumdan da görebileceğiniz üzere en iyi servisi kimler yaparsa onlar yükseliyor. Servisinin kalitesini aynı tutan ve daha fazlası için uğraşmayan kişilerse aynı yerinde kalmak zorunda kalıyor. Meşgul olmak yeterince iyi servis sunmamak için iyi bir mazeret değildir. Pablo bu sözü iş dünyası için ilke edinmiş ve servis kalitesini hep en iyi tutmuştu.

Hepsi bu kadardı, siz de bu ipuçlarını kendi hayatınızda ve elbette legal işlerinizde kullanarak başarıyı kucaklayan tarafta olabilirsiniz :) Bu arada siz Narcos'u izlemiş miydiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al