wmaraci reklam

Wesse WWC2003 Akıllı Saat

Wesse’nin saatlerini yıllardır biliyor ve severek kullanıyoruz. Ancak firma, yakın bir tarihte yeni bir maceraya yelken açtı ve akıllı saat piyasası için ilk ürünlerini bizlerle paylaştı. Daha çok orta segmentin bir üyesi diyebileceğimiz WWC2003’de incelememiz için elimize geçti. Dilerseniz gelin, saat hakkındaki görüşlerimizi sizinle paylaşalım.

Öncelikle şunu söyleyelim. Wesse daha önce giriş seviyesi diyebileceğimiz bir akıllı saat serisini de kullanıcılarla paylaşmıştı ve oldukça olumlu geri dönüşler almıştı. Yine de giriş seviyesinde takdir gören ürünleri piyasaya sürmek orta ve üst seviyelere göre daha kolaydır. Dolayısıyla WWC2003 ortaya çıkışıyla dahi daha cesur bir ürün diyebiliriz.


Sade, Şık ve Zarif

Saat, pek çok akıllı saate göre tasarımsal olarak daha ince ve zarif bir görüntüye sahip. Kozmetik açıdan bu görüntüsüyle birlikte benzer de bir dokunsal hissiyatının bulunduğunu söylemek mümkün. Sanırım burada marka tercihlerini unisex bir ürünü piyasaya sürmek istediği için böyle gerçekleştirmiş. Doğrusu yakışmış da. Kaba duruşuyla görmeye alıştığımız akıllı saat türleri arasında farklı bir duruş yakalanabilmiş diyebiliriz.

Yuvarlak bir kadran yapısı ve tasarım yerine de dikdörtgen bir tasarımın tercih edildiği gözlere çarpan noktalardan. Burada tek eleştirim güç butonu üzerinde yer alan kırmızı çizgi üzerine olacak. Bana kalırsa tasarımdaki sadeliği bozan bir unsur olmuş ancak görüşüm de sübjektif doğrusu. Kimilerinizin hoşuna gidebilir bu detay.

Sinema Sektörüne Çağ Atlatan Kamera: Lytro Cinema
İlginizi Çekebilir!

Sinema Sektörüne Çağ Atlatan Kamera: Lytro Cinema

Lytro görüntüleme sistemleri konusunda önde gelen şirketlerden bir tanesi. VR sektörü için çıkarmış olduğu Immerge ürünü ile de isminden sıkça bahsettiren şirket bu kez de sinema sektöründe çığır açabilecek bir ürünle kar...

Teknik Özelliklerde Rekabet Sağlanabilmiş

İşi tamamen teknoloji olan ve giyilebilir ürünlerde kendisini belirli bir seviyeye çıkartmış markalarla mücadele etmek özellikle de teknik yönden çok zorlayıcı olabiliyor. Geçmişin klasikleşen markalarını bu nedenle teknolojik inovasyonlar yaparken göremiyoruz. Ancak Wesse bu noktada rekabete girmiş ve diyebiliriz ki alnının akıyla çıkmış.

Özellikle şarj konusunda sahip olduğu 280 mAh’lik bataryası, uzun süreli kullanımlarda kullanıcılara kolaylık sağlayacaktır. Bu batarya ile saat kolunuzda çalışır halde 1 hafta boyunca ekstra şarja ihtiyaç duymayacaktır.

Ancak bence varlığını en fark ettiren özelliği şarj durumu ve batarya özellikleri değil. Ekran noktasında kullanılan Amoled teknolojisi ve piksel sayısı (348 x 442) diğer saatlerle yan yana geldiğinde onu ayırt edebilmenizi sağlayan özelliği diyebiliriz.

Saatin OnWear isimli bir uygulamayla entegre çalıştığını söyleyelim. Bu uygulama üzerinden kadran tasarımı değişikliği yapabileceğiniz gibi diğer pek çok özellikten faydalanmak için de kullanabilirsiniz. Uygulama hem IOS hem de Android için uygulama marketlerinde yer almakta. Ancak puanının düşük olduğunu da belirterek eleştirimizi yapalım. Keşke markaları bu noktada üçüncü parti yazılımlardansa kendi entegrasyon çalışmalarıyla görebilsek.

Peki, Bu Saat Alınır mı?

Eleştirilerimizin ardından önemli olan o soruya da cevap vermeye çalışalım. Henüz akıllı saati olmayan ancak bu giyilebilir teknolojilere ilgi gösteren birisiyseniz elbette tercih edilebilir bir ürün sunuyor Wesse. Bununla birlikte akıllı saatlerde kaba tasarımlardan sıkıldıysanız yine tercihleriniz arasında bu ürünü bulundurabilirsiniz çünkü gerçekten de görünüş bir hayli hoş. Ancak çok eski bir saat kullanmıyorsanız ve ürün değişikliği henüz şart bir noktaya gelmediyse öne çıktığını söylemek zor olacaktır.

Sizce saat iyi bir hediye midir? Wesse’nin bu tasarımını siz de bizim gibi beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.6 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al