wmaraci reklam

Windows 10 ‘a Gelecek 10 Yeni Özellik

Windows kendini güncellemeye ara vermiyor. Yakın zamanda Windows Creators güncellemesi ile 10 yeni güzel özellik geliyor. Özellikle tasarımcılara yönelik büyük geliştirmeler yapan Windows oyuncuları ve diğer kullanıcıları da boş geçmemiş ve büyük yenilikler getirmiş. İşte bu yeni özellikler;

1. Paint 3D

İlk defa kullanıcıların üç boyutlu çizimler yapmasına olanak sağlayabilecek olan program önceki versiyonuna göre çağ atlamış diyebiliriz. Daha önce de Paint 3D ‘nin çıkacağı haberinden bahsetmiştik. Birçok yenilikle gelen Paint 3D içerisinde 3 boyutlu nesneler kolayca yerleştirip üzerinde çok çeşitli dokularda çizimler yapılabiliyor. Ayrıca bu Paint 3D ile gelen bir özellik ise 3D Capture yani 3D yakalama özelliği, bu özellik sayesinde telefonunuzu kullanarak istediğiniz herhangi bir cismin üç boyutlu görüntüsünü yakalayabiliyorsunuz ve daha sonra Paint 3D aracılığı ile üzerinde düzenleme yapabiliyorsunuz.

 

2. 3D Yazdırma

3D yazdırma özelliği ile artık yapmış olduğunuz herhangi bir üç boyutlu objeyi kolayca yazdırabileceksiniz. Bu özellik en çok oynanan oyunlardan bir tanesi olan MineCraft içerisinde yapılan objeler örnek gösterilerek anlatıldı.

 

3. Office Uygulamalarında 3D

Çarşamda günü yapılan gösterimlerde PowerPoint sunumu içerisinde bulunan bir ağacın her slayt geçişinde görüntüsünün değiştiğini görebiliyoruz. Microsoft 3D görsellerin ve animasyonların artık Office programlarında kullanılabileceğini göstermiş oldu.

 

4. VR Gözlükleri

Windows Hololens ‘i geliştirmeye devam ediyor. Windows 10 ‘un 3D içeriğe verdiği önemin artmasıyla birlikte Lenovo, Asus, Acer, Hp ve Dell gibi üreticiler Windows için hem oyunlara hem de 3D içeriklere yönelik VR üretimlerine başlamışlar. Fiyatları 300$ ‘dan başlayacak olan bu VR gözlükler mobil cihazlarla uyumlu olan VR gözlüklerden farklı olarak konum takibi yapabiliyor. Sunumda herhangi bir alışveriş sitesinde gördüğünüz bir ürünü, Hololens kullanarak evinizin herhangi bir yerine yerleştirebileceğimizi görüyoruz.

 

5. Oyuncular için Canlı Yayın

eSpor kelimesini gün geçtikçe daha sık duyar olduk, bununla birlikte büyük bir oyuncu kitlesi ve bu kitleyi takip eden binlerce oyun sever var. Gelecek güncellemede Windows cihazları üzerinden (Xbox dâhil) 4K canlı yayın yapılabilecek.

 

6. Turnuvalar

Artık oyunular kendi turnuvalarını oluşturup arkadaşları ile rekabet edebilecekler. Xbox Live ile bu turnuvaların tüm ayrıntısı takip edilebilecek.

 

7. Dolby Atmos Desteği

Amerika’da en çok satılan oyun konsolu olan Xbox One S içerisinde bulunan 4K Blu-ray oynatıcı yakında Dolby Atmos desteğine de kavuşuyor.  

 

8. Kolay Paylaşım

Masaüstü geliştirmelerinden biri olan bu güncelleme ile araç çubuğunda en çok iletişimde olduğunuz kişileri görebiliyorsunuz ve herhangi bir resmi ya da içeriği sürükle bırak yöntemi ile kolayca istediğiniz kişiyle hızlı bir şekilde paylaşabiliyorsunuz.

 

9. Kişilere Özel İletişim

Kolay paylaşım amacı ile yapılan güncelleştirme ile masaüstünde en çok iletişime geçilen kişileri görebiliyoruz. Eğer bu kişiler ile iletişime geçmek istersek kişinin resmine tıkladığımız zaman karşımıza kişi ile iletişime geçebileceğimiz tüm kaynaklar çıkıyor, yani Skype, Xbox ya da Mail aracılığı ile iletişim sağlayabiliyoruz. Ayrıca bu iletişim yöntemleri uyumlu programlarla da genişletilebiliyor.

 

10. Tamamen Ücretsiz

Creator güncellemesi 400 milyonu aşkın Windows 10 kullanıcısı için ücretsiz bir şekilde sunulacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al