wmaraci reklam

Windows XP’nin Duvar Kağıdı Fotoğrafçısından Akıllı Telefonlarınız için 3 Yeni Fotoğraf

Tüm dünyanın en ünlü fotoğraf ve duvar kağıdı çalışması “Bliss”, bir doğa fotoğrafçısı olan Chuck O’Rear tarafından 1996 yılında çekilmişti. Windows XP’de kullanılması için Microsoft’a satılan fotoğrafın Chuck’a göre sıradan bir fotoğraftan farkı yoktu. Yıllar sonra, önemsiz gibi görünen bu iş Chuck O’Rear’ı kariyerinin zirvesine çıkarmakla kalmadı aynı zamanda tüm zamanların en çok görülen fotoğrafını çeken adam olma unvanını kazandırdı.

Chuck, Microsoft için çektiği bu karenin hayatını değiştiren en önemli olaylardan birini söylüyor. Uzun bir süredir yeni fotoğraf çalışmalarına imza atmayan 76 yaşındaki fotoğrafçı, Lufthansa havayolu şirketinin sponsorluğunda yeni bir çekim için yıllar sonra tekrar objektifin başına geçti. New Angles of America projesi kapsamında çekim yapan Chuck’ın bu sefer ki hedefi bilgisayarlar değil. Chuck bu kez akıllı telefonlarımızın ekranını süsleyecek ve Amerika’nın çeşitli bölgelerini tanımamıza yardımcı olacak fotoğraflar çekmek için işe koyulmuş.

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku!

Chuck’a göre duvar kağıdı çekimi yapmak sıradan bir fotoğraf çekimi yapmaktan daha farklı ve özel bir iş. İnsanların her gün yüzlerce defa akıllı telefonlarına baktığını söyleyen Chuck, duvar kağıtlarının insanlara mental kaçış şansı sunması gerektiğine inandığını söylüyor. Bize bu mental kaçışı sağlamak için çektiği üç fotoğrafı ise hemen aşağıdan indirebilirsiniz.

Facebook Snapchat'i Kopyalamayı Henüz Bitirmedi
İlginizi Çekebilir!

Facebook Snapchat'i Kopyalamayı Henüz Bitirmedi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Facebook, popüler fotoğraf paylaşım ağı Instagram’a getirdiği “Stories” isimli hikayeler özelliğiyle Snapchat’i kopyaladığı için sosyal medya kullanıcılar tarafından en ağır şekilde eleştiril...

Maroon Bells (Colorado)

White Pocket (Arizona)

Peek-A-Boo Slot (Utah)

Unutmadan, Bliss’in fotoğrafçısının yeni çalışmaları için hazırladığı ufak röportaj videosuna da aşağıdan göz atabilirsiniz.

XP Reyizin efsane fotoğrafı Bliss’in fotoğrafçısının yeni çalışmalarını beğendiniz mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al