wmaraci reklam

WordPress 4.7 “Vaughan” Güncellemesi Yayınlandı

Web dünyasındaki internet sitelerinin %27’sinden daha fazlasına hayat sunan CMS altyapısı WordPress’in yeni güncelleme sürümü olan WordPress 4.7 sürümü “Vaughan” kod adıyla yayınlandı. Bu yıl içerisinde WordPress 4.5 “Coleman” ve WordPress 4.6 “Pepper” gibi mayor güncellemelerle Webmasterlara çok daha gelişmiş bir sistem sunmayı başaran WordPress 4.7 ile de beklentilerimizi zorlayan birçok yeni özellik ve geliştirilme sunuluyor.

Peki, yenilenen WordPress 4.7 güncellemesiyle birlikte popüler CMS altyapısı hangi özelliklere sahip olacak?

1- Twenty Seventeen 

WordPress’in her güncellenen mayor sürümüyle birlikte bir de yayıncıların hızlıca bloglarını yayına alması için varsayılan bir tema yayınlanıyor. Bu yılın öne çıkan varsayılan teması Twenty Seventeen yayınlanan her güncellemelerle birlikte heyecan verici birçok özelliğe sahip olmayı başardı.

Yeni güncellemeyle Twenty Seventeen çok daha sade ve minimalist bir yapıya büründürülmüş aynı zamanda temanın konum düzeni üzerinde de bazı değişiklikler yapılmış. Kullanıcıların benzersiz temalarla okuyucularının karşısına çıkmasını isteyen WordPress geliştirici ekibi, varsayılan temanın giriş sayfalarından içerik düzenine kadar birçok yerinin kişiselleştirilerek yeni bir tema gibi kullanılmasını sağlayacak önemli değişiklikler yapmış. 

Bileşenler, dolaşım ve sosyal menüler, logo, özel renkler ve daha fazlasını özelleştirmek artık çok daha kolay olacak. WordPress geliştirici ekibinin belirttiğine göre Twenty Seventeen teması artık daha çok kurumsal ihtiyaçları için WordPress altyapısını tercih edenlerin en büyük ilacı olacak.

Her Dört Web Sitesinden Birininin Altyapısını WordPress Oluşturuyor!
İlginizi Çekebilir!

Her Dört Web Sitesinden Birininin Altyapısını WordPress Oluşturuyor!

İçerik Yönetim sistemi kullanan her dört internet sitesinden birinin altyapısının WordPress olduğunu biliyor muydunuz? W3Techs tarafından yapılan araştırmaya göre, aktif olarak olarak internette bulunan her dört web sitesinden birisi Wo...

2- Tema Başlangıç İçeriği

Henüz yeni bir özellik olan Tema Başlangıç İçeriği şuan için sadece Twenty Seventeen ve kısa sürede güncellenerek bu özellik eklenen temalar içerisinde kullanılmaya başlanabilecek. Bu özellik sayesinde sayfa içerisindeki içeriklerin konumlanmasına daha etkili şekilde müdahale edilebilecek.  Üstelik tüm bunları yaparken kullanıcıların tek bir tane bile kod satırını düzenlemesine gerek kalmayacak ve her şey Özelleştirme menüsünden hallolucak.

3- Kısayollarla Düzenleme Seçeneği

Tıpkı Blogger’da olduğu gibi artık WordPress kullanıcıları da sitelerini özelleştirmek için Özelleştir menüsü ziyaret ettiklerinde sitelerinin canlı görünümleri üzerinde bası kısayol simgeleri görecekler. Bu kısayol simgeleri sayesinde o element kolayca düzenlenebilecek ve düzenlemeler meydana getirirken menü içerisinde yaşanan “Şu neredeydi?” Karmaşası sona erdirilecek.

4- Video Başlıklar

WordPress sitenizin üst kısmında büyük görseller yerine artık dilerseniz büyük ve öne çıkan videolar da kullanabileceksiniz. Video Header olarak adlandırılan bu özelliği Tweenty Seventeen ile test edebilir ve bu özelliğe sahip tüm temalarda kullanabilirsiniz.

5- Kolay Menü İnşası

Menüleri oluştururken artık dilerseniz farklı bir sayfaya geçiş yapmanıza gerek kalmadan sabit sayfalar da oluşturabileceksiniz. Özellikle sitenizi yeni oluştururken ve henüz sitenizde sayfa yokken bu özelliği kullanarak iki sayfa arasında iplik dokuma sahnesinin tarihe karıştığının altını çizebiliriz.

6- Özel ve Canlı CSS Düzenlemesi

WordPress temalarını düzenlerken anlık bir editöre ihtiyaç duyan ve sürekli değişikliği kaydet butonunu göçertenlere müjde! Artık Özelleştir menüsünün içerisinden CSS düzenlemeleri yapılabilecek ve sayfayı kaydedip yenilemeye gerek kalmaksızın doğrudan Özelleştirme menüsü üzerinden yaptığımız değişiklikler önizleme yapılabilecek.

7- PDF Küçük Resimler

WordPress’e upload edilen PDF dosyalarına ilişkin otomatik küçük önizleme görselleri oluşturulacak. Bu sayede PDF dosyalarının isimlerini okumanıza bile gerek kalmadan hangi dosya hangi dosyaydı kolayca ayırt edebileceksiniz.

8- Üyeler için Farklı Dil Seçenekleri

WordPress siteniz tek bir dilde yayın yapıyor olsa dahi artık kullanıcılar ve editörler istedikleri taktirde panel için kendi dil tercihini belirleyip, belirledikleri dil tercihiyle panellerini kullanabilecekler. Özellikle global internet siteleri için oldukça faydalı bir özellik olan bu seçenek sayesinde artık üyelere farklı dil seçeneği sunmak için kullandığınız eklentileri pasif edip, gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.

9- Editör Değişiklikleri

Birçok kullanıcı fark etmeyecek olsa dahi WordPress 4.7 ile metin editörü üzerinde de bazı mini değişiklikler yapıldı. Biçimlendirme menüsü üst menüye alınırken üstü çizili yazı gibi daha nadir kullanılan biçimlendirme seçenekleri alt sütuna taşındı. Ayrıca paragraf biçimlendirme menüsünden  kullanıcılar kısayol tuşlarını görebilecek ve istediği düzenleme seçeneğinin üzerinde fare imlecini tuttuğunda hangi kısayol tuşuyla o fonksiyonu çalıştırdığını görebilecek.

WordPress 4.7 güncellemesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al