wmaraci reklam

WordPress 4.9 Sürümü Evlere Şenlik Özelliklerle Birlikte Yayınlandı!

İnternet yayıncılığı ekosisteminin atar ve toplar damarı WordPress’in yeni sürümü WordPress 4.9 güncellemesi yayınlandı. Birçok yeni ve işlevsel özellik kazandırılan, güvenlik açıklarının giderildiği bu sürüme, Jazz müziğinin unutulmaz isimlerinden Billy Tipton’ın adı ithaf edildi. WordPress 4.9 sürümüyle birlikte WordPress bizi daha gelişmiş özelleştirme seçenekleri ve arttırılmış güvenlik seçenekleriyle bekliyor olacak.

Kaputun altında gerçekleşen güncelleme sürümlerine alıştıktan sonra WordPress ekibi biz kullanıcıları şımartan bazı kaporta geliştirmeleri yayınlamaya nihayet öncelik verdi. Yenilenen sürüme dair en çok dikkat çeken özellik ise kuşkusuz özelleştirme modu üstünde yapılan ince işçilikler oldu. Yeni WordPress sürümünde bizler neler mi bekliyor? İşte ufak birer özeti.

Gelişmiş "Özelleştirici” Seçenekleri

Büyük küçük demeden tüm internet sitelerinin CMS altyapısı olmaya oynayan WordPress’in bu güncellemesinde gözümüze gözümüze itilen en önemli değişiklik “Özelleştir” butonu ile ulaştığımız özelleştirme ekranı üzerinde yapılmış. Özelleştirici üzerinden artık yaptığımız değişiklikleri tıpkı içerik hazırlama ekranında olduğu gibi taslak olarak kaydedebilecek ve zamanlama özelliği sayesinde yaptığımız değişikliklerin ileri bir tarihte gerçeğe dönüşmesini sağlayabileceğiz.

Siteniz için özel günlerde kullandığınız özel tasarımlarınız varsa ancak bu özel günlerde siz günün tadını çıkarmakla meşgul olacaksanız, WordPress işleri sizin yerinize devralabilir. Zamanlanmış tasarım değiştirme özelliğiyle bilgisayarın başında olmanıza gerek kalmadan tasarımın istediğiniz zaman değişmesini sağlayabileceksiniz.

Özelleştirme ekranına eklenen bir diğer elemanımız ise kilitleme özelliği. Tasarımınızın meraklı adminler tarafından değiştirilmesinden veya yanlışlıkla kendiniz tarafından değiştirilmesinin önüne geçmek istiyorsanız mevcut tasarımınızı kilitleyerek artık bu sorundan da kurtulabilirsiniz.

Müşteri revizeleri yiye yiye sudan çıkmış balığa dönen Webmaster’ları düşünen WordPress, yeni güncellemede bizleri de mutlu edecek ufak ancak etkili bir geliştirme yapmış. Önizleme bağlantısı adını verdiği bu geliştirme sayesinde tasarımda yaptığımız bir değişikliği müşterilerimize veya ekip arkadaşlarımıza tasarımı sisteme uygulamamıza gerek kalmadan gösterebileceğiz. Müşteri revizeleri altında isyan çığlıkları atan Webmasterlar’ın bu özellik ne kadar işine yarar bilemiyorum ancak birçok açıdan screenshot ile karşılaştırdığımızda daha işlevsel olacağı kesin.

Google, Android için Kotlin Yazılım Dilini Destekleyecek!
İlginizi Çekebilir!

Google, Android için Kotlin Yazılım Dilini Destekleyecek!

Geliştiricilerden tutun, son kullanıcılara varıncaya kadar tüm Android meraklılarının beklediği Google I/O 2017 geliştirici konferansı dün itibariyle start aldı. Etkinlikte Android platformu için ortaya çıkan en önemli yenilik, Googl...

Wordpress 4.9 Bulaşıklarınızı Yıkayamaz ama Syntax Vurgulama ve Hata Kontrolü Yapabilir!

WordPress 4.8.1 sürümüyle sisteme dahil edilen HTML bileşeni sayesinde artık sitemizdeki Syntax vurgulama ve CSS hatası gibi sorunların nerede olduğunu kolayca bulabileceğiz. Ben, denemek için temamın içindeki CSS kodları üzerinden bir tarama yaptım ve yeni CSS kontrol yardımcısı (Ek CSS) benim için şıp diye kendi yazmış gibi daha önceden yaptığım 4 CSS hatasını buldu. Bulmakla da kalmadı bunları düzeltmem konusunda yardımcı oldu. WordPress 4.9’un tanıtım açıklamasında söylendiği gibi, WordPress 4.9’dan sonra sitelerimiz kesinlikle daha hatasız olacak!

Elveda Beyaz Ekran Hatası, Elveda Uykularımızın Kaçtığı Geceler!

Yeni güncellemeyle birlikte sahip olduğumuz Güvenlik için kum kutusu (Sandbox For Safety), sitemizin tema ve eklentileri üzerinde değişiklik yaptığımızda beyaz ekran alacağımız olası bir durumu önceden fark edip bizi hata alacağımız konusunda uyaracak. Özellikle ne yaptığınızı bilmeden kaputun altını kurcalamaya meraklıysanız artık beyaz ekran hatasıyla karşılaşma korkusu olmadan özgürce hobinizi icra edebilirsiniz. Elveda beyaz ekran hatası, elveda uykularımızın kaçtığı geceler! (Hazır fırsat doğmuşken sana da elveda zalımın kızı)

Önemli Olan Boyu Değil, İşlevi Tadında Diğer Geliştirmeler

Yukarda değindiklerimiz dışında bir Wordpress kullanıcısının dikkatini çekmeyi başaran daha nice kendi küçük, işlevi büyük geliştirmeler yapılmış. İşte onlardan bilmek isteyeceğinizi düşündüklerimiz;

  • Yeni eklenen Galeri bileşeni sayesinde kenar çubuğuna galeri ekleyebilirsiniz.
  • HTML bileşenine eklenen ortam ekleme tuşu yardımıyla bileşenlere kolayca ortam eklemesi yapabilirsiniz.
  • Tema ve eklentileriniz üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde WordPress sizi gelecekte güncelleme yapılması halinde yaptığınız değişiklikleri kaybedebileceğiniz hakkında uyaracak. Yetmeyecek bir de orijinal dosyaları yedekeleme servisi sunacak.
  • Menü oluşturma düzeni değiştirildi. Artık alt menülü menüler oluşturmak daha zahmetsiz olacak.

Yeni güncellemeye WordPress admin panelinizi ziyaret ettikten sonra Başlangıç > Güncellemeler adımını takip ederek ulaşabilirsiniz. Güncel sürüme geçmeden önce sitenizin yedeğini almayı unutmayın.

Yeni WordPress 4.9 güncellemesine bizler bayıldık. Güncellemeye dair sizin belirtmek istedikleriniz neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al