wmaraci reklam

World of Warcraft'ı Bile Geçen, Dünyanın En İyi MMO'su Olarak Kabul Edilen Oyun: Final Fantasy 14 Online

Final Fantasy serisi, hemen hemen tüm oyun severler tarafından ya duyulmuş ya da oynanmıştır. Dünya genelinde büyük bir kitleye sahip olan Final Fantasy evreni için Square Enix, Final Fantasy XIV: Online adında yeni bir oyun geliştirdi. Bu oyunun serinin diğer oyunlara göre farkı çevrimiçi rol yapma oyunuydu. Yani insanlar çevrimiçi bir şekilde beraber oynayabiliyorlardı. İlk olarak 22 Eylül 2010 tarihinde piyasaya çıkan oyun maalesef hem eleştirmenlerden hem serinin hayranlarından hem de oyun severlerden alabilecek en düşük puanı aldı. Square Enix, kısa sürede kötü puan ve olumsuz yorum yağmuruna tutulan oyunun fişini birkaç ayda çekti. Oyunu rafa kaldıran şirket, ünlü oyun yapımcısı Naoki Yoshida'nın ısrarları ve girişimleri ile projeyi tekrar geliştirmeye karar verdi. Naoki Yoshida önderliğinde kurulan özel ekip tarafından geliştirilen oyun bu sefer şansını Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn adıyla 2013 tarihinde tekrar denedi. O zamanlar Windows ve Playstation 3 için çıkan oyun için yapılan yorumlar, oyunun bir başyapıt olduğu yönündeydi. Projeden vazgeçmeyen Naoki Yoshida, Square Enix'in ona olan güvenini boşa çıkarmamıştı.

Final Fantasy 14 Online Evreni Genişliyor

Final Fantasy 14 Online: A Realm Reborn, öyle çok sevilmişti ki, dünya genelindeki tüm World of Warcraft oyuncuları bile yavaş yavaş oyunu denemeye, devamlı oynamaya başlamıştı. Bu sevgi karşısında kolları sıvayan Naoki Yoshida ve ekibi, 2015 yılında oyuna ilk genişleme paketi (DLC) olan Heavensward'ı yayınladılar.

  • Final Fantasy 14 Online: Heavensward: Oyuna yeni sınıf, yeni harita ve yeni içerikler ekleyen bu DLC de oyuncular tarafından tam not aldı. Her ne kadar oyun Japonya merkezli çıksa da bu DLC ile adından Avrupa'da da söz ettirmeye başlamıştı. Oyuna şu ana kadar 4 tane devasa genişleme paketi geldi.
  • Final Fantasy 14 Online: Stormblood: Final Fantasy 14 Online Heavensward oyuna öyle büyük yenilikler eklemişti ki oyunu uzun süre oynayan oyuncular bile içerikleri yeni yeni bitirmeye başlamıştı. Oyuncular ile iletişim halinde olmayı seven Naoki Yoshida, oyunculardan gelen isteklere sonunda kayıtsız kalamayarak 2017 yılında Stormblood adında yeni bir DLC yayınladı. Her DLC ile oyunun devasa hikayesi genişledi, yeni zırhlar, silahlar, sınıflar, canavarlar, haritalar eklendi ve en önemlisi de Naoki Yoshida tarafından oyunculara verilen, ‘Oyun asla Pay2Win olmayacak' sözü bozulmamıştı.
  • Final Fantasy 14 Online: Shadowbringers: Oyunun hikayesine yeni bir soluk getiren Shadowbringers, oyunun evrenine paralel evrenler ekleyerek, oyunculara adeta yeni bir Final Fantasy oyunu deneyimi sundu. Oyunun topluluğuna göre oyuna eklenen en iyi DLC olarak kabul edilen Shadowbringers, oyuna eklenmiş en büyük içeriğe sahip DLC paketi olarak geçiyor.
  • Final Fantasy 14 Online: Endwalker: 2021 yılında oyuna eklenen ve günümüzde hala güncel olan Endwalker DLC'si ile oyun, oyuncuların deyimine göre zirveye taht kurdu. Oyuna birkaç yeni karakter ekleyen Endwalker, sahip olduğu Dungeon'lar ve Raid'lerle adeta oyuncuların göz bebeği oldu.

Yitip Gidenler: Çok Oyunculu Tarayıcı Oyunları
İlginizi Çekebilir!

Yitip Gidenler: Çok Oyunculu Tarayıcı Oyunları

‘Yitip Gidenler’ yazı serimizde genellikle eski popülaritesini kaybetmiş ya da piyasadan komple çekilmiş şirketler ya da bu şirketlerin projeleri üzerine konuşuyoruz. Bu yazıdaysa genel bir iş modeli türünü ele alacağız. Nasıl ol...

Final Fantasy 14 Online, World of Warcraft'ın Tahtını Sallıyor

Stormblood DLC'si ile iyice Avrupa'da da kitle edinen Final Fantasy 14 Online, ardı ardına gelen devasa içerikleri, güncellemeleri ve genişleme paketleriyle kısa sürede dünya genelinde oyun gündemine oturmayı başardı. Az daha Square Enix'in tozlu arşiv raflarında kaybolacak olan oyun, ona sunulan 2. şansı çok iyi değerlendirdi. Kısa sürede büyük bir kitleye sahip olan oyun, dünyanın en iyi MMORPG'si olarak bilinen World of Warcraft'ı bile hem oyuncu sayısı hem içerik zenginliği hem de PvE hikayesi ile tahtından etti.

Final Fantasy 14 Online Aylık Ücreti

Final Fantasy 14 Online devasa dünyası ve hikayesi dışında, sahip olduğu meslekleri, karakterlerin yetenekleri, dungeon ve raid'leri, bitmek bilmeyen PvE içerikleri ile öne çıkıyor. Ev alıp dizmekten, oyunda özel kostüm tasarlamaya kadar, balıkçılıktan terziliğe, madencilikten sinematiklerine kadar çok geniş dünya sunan oyunda 1 tane bile oyuna etki eden P2W öge yok. Yani oyuna gerçek para yatırıp öne geçmek yok. Fakat bunun sebebi oyunun WoW gibi aylık abonelik sistemine sahip olması. Oyunun aylık abonelik ücreti ise 11 Euro. Yani şu anki güncel kura göre 325 TL. Fakat oyun şu anda Steam'de 42,99 TL. Oyunu satın aldığınızda 30 günlük oynama süresi de sizin oluyor. Yani oyunu beğenirseniz diğer ay uzatmak için 11 Euro ödüyorsunuz. Ayrıca oyunun seviye 70'e kadar kasabileceğiniz ücretsiz deneme sürümü de mevcut.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al