wmaraci reklam

Yakında ".com.tr", “.org.tr" ve “.net.tr” Uzantıları Belgesiz Olarak Alınabilecek

Normal şartlarda tescil etmeniz için resmi evrak ibrazında bulunulması gereken ".com.tr", “.org.tr" ve “.net.tr” uzantı alan adları çok yakında resmi belge ibrazında bulunulmadan, tıpkı diğer alan adlarında olduğu gibi “ilk gelen alır prensibi” kullanılarak tescil ettirebilebilecek.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da 15 - 16 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye DNS Forumu etkinliği dolu dolu geçti. İnternete ilgi duyan herkese açık olan ve ücretsiz olarak katılım gösterebilen etkinlikte; DNS, internet, alan adları ve sosyal medya gibi birçok farklı konuda hem devlet kanadından isimler hem de sektörün öncü isimleri panelist olarak yer aldı. Forumun en dikkat çekici açıklamasıysa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından yapılan açıklama oldu.

Bakan Sayan; ”Belgeli olarak tahsis edilen ".com.tr", “.org.tr" ve “.net.tr” uzantılı alan adları belgesiz olarak “ilk gelen alır” prensibiyle tahsis edilecek.” açıklamasında bulundu. Şu an için henüz bu düzenlemeye resmi olarak ne zaman varılacağı belli olmasa da bakanın açıklamasından sonra çok uzun süre beklememiz gerekeceğini ön görebiliriz.

Yapılan açıklamaya sosyal medyada verilen tepkilere göreyse bazı kullanıcılar ".com.tr", “.org.tr" ve “.net.tr” gibi uzantılar yerine sadece “.tr” uzantılı alan adlarının satışının kolaylaştırılmasının daha mantıklı olacağı görüşünü savuyor. 

Sizin de bildiğiniz gibi bu alan adları kurumsal kimlik açısından ve internet kullanıcılarının gözündeki marka imajı açısından oldukça önemli. Birçok internet kullanıcısı için .com.tr gibi uzantıya sahip siteler doğrudan güven oyu kazanan siteler oluyor.  Bu uzantıların ilk gelen alır mantığına dönüştürülmesiyse haliyle kafada soru işaretlerinin oluşmasına neden olacak ve muhtemelen ilerde haberini bolca yapacağımız alan adı savaşlarının da başlamasına neden olacak.

Kurumsal kabul edilen uzantıların belge ibrazına gerek olmaksızın satışa açılması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yapılacak değişiklik markalar ve kullanıcılar arasında alan adı savaşlarının başlamasına neden olabilir mi ve sadece .tr uzantılı alan adlarının satışının kolaylaştırılması daha mı yerinde bir karar olabilirdi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al