wmaraci reklam

Yalnızca Evden Çalışanların Anlayabileceği 20 Şey

İşi eve getirmenin modası çoktan geçti. Şimdi evi işe getirme zamanı! Freelancer olmanın bir sınırı, haddi, hududu yok. Alanın razı, satanın rızası olan işbu çalışma şekli, son yıllarda yükselen trend haline gelerek kendi kültürünü oluşturdu. Ergonomik koşulların hak getirdiği çalışma ortamlarından bunalan yetenekler, Freelancer olmanın kapılarını aşındırdı. Yetmedi, özgür ruhunu enginlere sığdıramayıp taşırdı.

Evden veya uzaktan çalışmanın kebap bir müessese olduğuna kimse ses çıkaramaz. Onda hem fikiriz. Her güzelin kusuru gibi evde çalışmanın da kendince ufacık tefecik içi dolu turşucuk cefaları var. Ne gibi mi? Bir evden çalışan olma yolundaysanız, işte yalnızca evden çalışanların anlayabileceği 20 şey.

01. Konuşma gibi bir şey vardı, o neydi ya?

Evden çalıştığınızda iş/sosyal hayat dengesi, çetrefilli bir cebir problemine dönüşüyor. Biraz da hamurunuzda işkoliklik varsa sosyal ilişkileri tamamen askıya alıp kendi sesinizi unutma evresine ulaşabilirsiniz.

Her Webmasterın Yaşama Sevincini Elinden Alan 10 Şey
İlginizi Çekebilir!

Her Webmasterın Yaşama Sevincini Elinden Alan 10 Şey

Müptezel bir Webmaster olarak 2017’den en büyük dileğim internet çağını yaşadığımız 2017’de artık birazcık kenarından köşesinden Webmaster diye bir mesleğinin olduğundan insanların haberdar olması ve kız istemeye gittiğimi...

02. Aileniz veya oda arkadaşınızın sizi sürekli evde bulması bunalımı

Evden çalışmanın (tırnak içinde yazıyorum) “evden çalışmak” olduğu hala insanlar tarafından anlaşılabilmiş değil. Sürekli sizi evde görmekten sıkılıp bunalmaları, sizi kapı önüne atma çabalarına karşı hazırlıklı olun. Evde çalışan sizken, neden sizden başka herkesin bunaldığını da hiç anlamaya çalışmayın. Boş verin gitsin.

03. Aman aman nereye geldik?

Grinin bile 50 tonu olan dünyada, insanın binbir türlü hali var. Hasta olduğunuzda kendinizi iş gününde gibi hissetmeye hazır olun.

04. İş bulamadın mı sen daha yeea?

Sizi tanıyan insanlar evden çalıştığını kabullenmek konusunda sıkıntılar yaşayacak ve yaşatacaklar. 5 yıl evden çalışsanız bile insanlar hala iş bulup bulamadığınızı soracak. Tabii bir de “gerçek iş” bulmanızı öğütleyecekler, aman diyeyim hazırlıklı olun.

05. Neyse ya, bi’ duş alıyım çalışırım

Evden çalışanların en büyük düşmanı erteleme sorunu olarak da bilinen procrastination için kendinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Hazır değil misiniz? Neyse ya bi’ bölüm daha dizi izleyin kesin hazır olursunuz…

06. Yurtta ve cihanda olup bitenleri haber programlarından öğrenmek

Evden çalışmak ev-iş arası koşuşturmacasını sıfırlıyor. Bu kez, evcimen ruhunuz sizi başka bir boyuta taşıyor. Günlerce evden çıkmaya fırsatınız olmayınca yurtta ve cihanda olanları sosyal medya ve TV haberlerinden öğrenmeye alışmaya başlıyorsunuz.

07. Gece yarısı yapılan işler, işlerimiz…

Gündüzleri yaptığınız oyun, dizi, film ve arkadaşlarla görüşme kaçamakları intikamını gecenin en serin saatlerinde alıyor. Gündüz ertelenen işler akşama, akşama ertelenenler de geceye kalıyor.

08. İş sonrası kahvelerinde artık tek başınızasınız, tabii köpeğiniz veya kediniz yoksa…

Günün stresini atmak için iş arkadaşlarınızla dışarda takılmak, kahve içmek gibi rutin huylarınız varsa artık tek başınızasınız. Mutfağa gidip istediğiniz kahveyi hazırlayabilir, sosyal medya eşliğinde yudumlayabilirsiniz.

09. Yeni kıyafet alma zorunluluğunun ortadan kalkması

İş yerinde çalışırken sürekli kıyafetinizin olmadığından hayıflanıp, yenilerine ihtiyacınız olduğunu düşünebilirsiniz. Evde çalışmak, salt gerçeği ve yeni kıyafete ihtiyacınız olmadığını görme yeteneğinizi geliştirecektir.

10. Ansızın verilen tatiller ve sonrasında hissedilen özgürlük hissi

“Bakayım, oooo öğlen olmuş bile. Bu saatten sonra çalışsam da o iş olmaz. En iyisi tatil edeyim, yarın fazladan çalışırım.” (ÇALIŞMADI)

11. İşiniz sadece sizin işiniz

Evden çalışırken prim aldığınızı veya kovulduğunuzu sizden başka kim bilebilir ki? Her şey sizin için, size özel ve sizde saklı.

12. Sizi pijamayla görmeye alışan paket servis elemanları

Evden çalışanlar için pijamalar yalnızca pijama değildir. Onlar aynı zamanda resmi iş kıyafetleriniz! Başlarda yadırgasanız da bir süre sonra alışıyorsunuz. Kendinizi geçin, paket servis elemanları bile duruma alışıyor.

13. Valla yarın sabah 6’da kalkıp, erkenden işlerimi bitireceğim

Aslında alarmı 6’ya kurarsınız, 5-10 defa erteler en sonunda işi biyolojik saate bırakmaya karar kılarsınız. Keyfinizin kahyasının öğlen güneşiyle birlikte sizi tatlı tatlı uyandırır. Neyse, bugün böyle oldu ama yarın kesin 6’da kalkarsınız.

14. İnsanların her istediğinizde çalışmayı bırakıp, istediğinizde tekrar başlayacağınızı düşünmesi

İşte bunlar hep Deadline dediğimiz şeyin Türkçeye olduğu gibi geçmemesinden kaynaklanıyor. Yoksa insanlar pekala bizim de işlerimizin bir son teslim tarihi olduğunun farkına varabilirlerdi.

15. Random çalan kapılar

Ev aynı zamanda ofis alanı olduğundan, insanlar sizi rahatsız etmemeye alışıyor. Bu da bünyenizde misafir beklememe modunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Kapının her çalınışı ayrı bir merak, ayrı bir heyecan.

16. Herkesin işten eve yorgun gelirken, sizin için biyolojik parti modunun yenice başlaması

Uyumak istiyorsanız biraz fiziksel aktivite şart. Tüm gün oturduğunuz yerden çalışmak, akşam olduğunda enerji patlamasına neden olabilir. Aksilik bu ya, siz enerjikken herkesin pili bitik olacak.

17. Bugün de Starbucks’da çalışayım ya!

Kafeler vakit geçirmek için harika mekanlar olabilir. İş çalışmaya geldiğindeyse tam aksine gürültünün göbektaşına dönüşürler. Sıcak bir kahve yudumlama hayaliyle başlayan Starbucks seyahatiniz kırık hayallerle eve dönmenize neden olabilir.

18. Hafta sonu mu? O neydi?

Bir evden çalışan için Hafta sonları asla işten kaçış ve kurtuluş olamaz. Hafta içi temposu düşük çalıştığınızda eksik bıraktığınız işlerin tamamlanmasını bekleyen kocaman bir hafta sonu daima vardır.

19. Duygusuz buzdolaplarına alışmak

Evin alışveriş mesaisi yükü size aitse bir süre sonra karşınızda duygusuz, katı ve buz gibi soğuk bir buzdolabı bulabilirsiniz. İçinin boş olması da sizi hiç ama hiç şaşırtmayacaktır.

20. Düzenli düzensiz uyku düzensizliği

Uyku düzeniniz kendi içinde düzenli bir düzensizliği takip edebilir. Biraz gece insanıysanız yatağa erken girdiğinizde duvarınızla duygusal bakışmalar yaşayabilirsiniz.

Bonus

İyisiyle kötüsüyle, evden çalışmak da bir iş ve yaşam biçimidir. Her şeye rağmen evinizde uyanıp, yatağınızdan birkaç metre uzakta çalışmak her kula nasip olmayacak bir duygu.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al