wmaraci reklam

Yandex, Google'a Rakip Olabilir mi?

Söz konusu arama motoru optimizasyonu olduğunda her Webmasterın ilk olarak yöneldiği hedef, tüm dünyanın dev arama motoru olan Google oluyor. Bunun yanı sıra bir kısım kitle ise arama motoru optimizasyonu çalışmalarını gerçekleştirirken yalnızca Google’ın hedef alınmamasını, Yandex, Bing ve hatta Yahoo’nun da önemli birer kaynak olarak göz önünde bulundurulması gerektiği önerisinde bulunuyor. Peki, Yandex’in ülkemizdeki pazar payı nedir ve Yandex, ülkemizde ne kadar kullanılıyor?

Yandex aslında Türkiye internet ekosistemine hızlı bir giriş yaptı. Rus yapımı arama motoru, özellikle geleneksel medya kanallarını kullanarak hem Yandex Browser hem de Yandex arama motoru için önemli reklam kampanyalarına imza attı. Özellikle Yandex’in taraftarlar üzerinden yürümesi ve insanları Yandex tarayıcısına adapte etme stratejileri takdire şayan diğer hareketlerden.

Yapılan tüm harika pazarlama stratejileri ve bütçelere karşın Return On Now tarafından açıklanan 2015 Arama motoru kullanım raporlarına göre; Yandex yaptığı tüm kampanya çalışmalarının sonucunda Türkiye internet dünyasından elde ettiği kullanım payı yalnızca %2 oranında seyir ediyor.

İnternet dünyasının en büyük arama motoru Google ise geçtiğimiz sene, yani 2015 yılı içerisinde kullanıcıların %96’lık kısmına sahip olmuş. Geriye kalan %2’lik kısım raporda net olarak belirtilmemiş olmasına karşın Yahoo, Bing ve diğer arama motorlarının bu dilimde yer aldığını ön görebiliriz. Dolayısıyla 2015 yılı içerisinde sunulan raporlardan hareketle bir yorumda bulunacak olursak; Yandex’in Google’ın karşısında güçlü bir rakip haline gelmesi için daha çok fazla çalışma yapması şart.

Yandex'in Türkiye pazarında hala tutunamamış olması ve Yandex için yapılan SEO çalışmalarını sizler nasıl yorumluyorsunuz? Pay bu kadar düşükken Yandex için SEO'dan söz edilebilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al