wmaraci reklam

Yazılarınızın Yorumlar Alması Neden Önemlidir?

Her internet sitesi ve bu sitelerin yöneticileri elbette ki daha fazla trafiğe ulaşmayı ve bu trafikten etkileşim almayı isteyecektir. Peki, yorum yoluyla etkileşim almayı özel kılan tek şey bu istek midir? Pek sayılmaz. Gelin bu yazımızda yorumları özel kılan noktalardan bahsedelim.

Öncelikle yorumların gözle görülür bir avantajından bahsedelim. Okurlarınız tarafından sitenize bırakılan bu notlar, sitelerinizi olduğundan daha canlı gösterecektir ve özellikle de içeriği üreten sizleri “Boşluğa mı konuşuyorum acaba?” hissiyatından kurtaracaktır. Dolayısıyla aslında yazının girişinde söylediğimiz gibi bir isteğin de söz konusu olduğunu kabullenmemiz gerekiyor. İşin teknik yönde yer alan avantajları üzerine elbette uzun uzadıya konuşuruz, ancak manevi yönünün de farkında olmalıyız. Yorumlar, üretime teşvik edecek motivasyon kaynakları olarak yorumlanabilir. Yazınızın konusuyla ilgili bir soru dahi soruluyor olsa, bu sizi bu konuyla ilgili yeni metinler üretmeye yönlendirecektir. Bu açıdan, birazdan konuşacağımız teknik anlamdaki olumlu yönler dışında, yorumların dolaylı ve manevi avantajları da bulunmaktadır.

Algoritmalar Yorumlara Doğal Bir Önem Veriyor

Arama motorlarının yapay zekâlarının oldukça gelişmiş algoritmalara sahip oldukları üzerine sık sık konuşuyoruz. Algoritmalar genişledikçe, parametreler de karmaşıklaşıyor ve üzerlerine net yorumlar yapabilmek gün geçtikçe daha zor bir hâl almaya başlıyor. Ancak tüm bu süreç içerisinde kompleks bir duruma doğru ilerlemediğini söyleyebileceğimiz az sayıdaki şeylerden birisi yorumların doğal bir öneme sahip olduğudur. İçerik etkileşim yolu olarak internet sitelerinin neredeyse ilk gününden itibaren bizlerle birlikte olan yorumlar arama motorlarının algoritmalarında bir parametre olarak yer alıyor ve bu parametredeki önem payları pek de yerinden oynamıyor doğrusu.

Bu önemle ilgili doğrudan doğruya “Yazılarınızda ne kadar çok yorum varsa, yazınız o kadar yukarıya çıkar.” gibi bir söylemde bulunmak elbette hiç doğru olmaz. Bir yazının sıralamalarda yukarıya yönlenmesinde bütün parametrelerin payı bulunmakta sonuç olarak söylediğimiz gibi. Fakat bu parametreler arasında yazının yorumlanmış olması, hatta yazı sahibinin de bir şekilde bu yorumları yanıtlandırmış olmasının yer aldığını söylemek hiç zor değil. Peki, tüm avantajlar bundan mı ibaret?

İnternet Ortamında Varlığınızı Kurumsal SEO ile Güçlendirin
İlginizi Çekebilir!

İnternet Ortamında Varlığınızı Kurumsal SEO ile Güçlendirin

Web sitelerinin organik trafiğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tamamı SEO olarak tanımlanır. SEO son yılların en popüler hizmetlerinden biridir. Bu kapsamda markaya ve web sitesine özel SEO çalışmaları ger...

Resmen Bir Yeniden Index Aldırma Yönteminden Bahsediyoruz

Bir içeriğin yorum alması ve bu yorumun da içerik sahibi tarafından yanıtlandırılmış olması çoğunlukla içeriğin yeni verilerle kavuşması anlamını taşır. Yani içerik eskisinden olduğundan daha güncel bir hâle bu yorum sayesinde ulaşmıştır. Bu nedenle sayfa boyutundaki küçücük değişiklikler dahi Google gibi arama motorlarının bu sayfayı tekrardan taramalarına neden olmaktadır. Kısacası yorum alan bir içerik, yeniden sıralama almak için bir şans kazanır.

Diğer bir yandan arama motorları güncel içeriklere bayılırlar. Bir içeriğin yorumlar yoluyla da olsa güncelleniyor olması, bu içerikler için sıralama bağlamında da yükselme şansı getirdiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak yeni eklenen bu veriler güncel olacaktır değil mi?

Siz sitelerinizde içeriklerinizin yorum alması için özel bir çaba sarf ediyor musunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al