wmaraci reklam

Yazılımcı ile Sevgili Olmanın 6 Avantajı ve Dezavantajı

Delikanlılığın bittiği yerde kısa pantolon, kısa pantolonun bittiği yerde ise yazılımcılık başlar derler. Kim ne derse desin, bir yazılımcı ile sevgili olmak daima tuhaf ve macera doludur. Kendi içindeki ince dezavantajları görmezden gelirsek yazılımcıyla sevgili olmak, sıradan bir erkek veya kadınla sevgili olmaktan daha farklı bir dünyadır. 

Yazılımcılar birer Webmaster olarak işlerini tüm hayatlarına giydirirler. Hal böyle olunca isteseniz de istemeseniz de bir yazılımcıyla sevgili olduğunuzda sahip olacağınız bazı avantajlar ve dezavantajlar vardır. Mesela neler mi?

#1- Avantaj: Asla aldatılmazsınız.

Yazılımcı sevgiliniz sizi zaten güç bela bulmuştur. Kıymetinizi bilir üstünüze gül koklamaz. Hem zaten zamanı o kadar kısıtlıdır ki kendilerine bile küçücük zaman dilimleri ayırırlar. Bu zamanı da aldatmak için kullanmazlar.

Dezavantaj: Yazılımcı eş ve sevgililer sizi aldatacak zamanı bulamadıkları gibi kendilerine ayırdıkları zaman kısıtlıdır. Kendilerine ayırdıkları zaman kısıtlı diyoruz. Artık size ne kadar zaman ayırabilirler orasını siz düşünün.

5 Madde ile; Internet Explorer’ın Suçu Ne?
İlginizi Çekebilir!

5 Madde ile; Internet Explorer’ın Suçu Ne?

Microsoft’un Internet Explorer’ı yıllarca itildi, kakıldı ve gor görüldü. Yeri geldi üvey evlat muamelesi gördü, yeri geldi bilgisayardaki tek amacı Google Chrome, Opera veya Mozilla Firefox’u indirmek oldu. Peki, caps’lere mem’l...

#2- Avantaj: Teknolojiyi dert etmezsiniz.

Yazılımcılar birçok işletim sistemini tanır, teknolojik aletlerle iyi geçinirler. Bilgisayarınız ve telefonunuzun bozulmasını yazılımcı bir sevgiliniz varken dert etmek zorunda kalmazsınız.

Dezavantaj: Bazı durumlarda teknolojiyi dert edebilirsiniz. Teknolojik cihazlarla siz sorun yaşamazken yazılımcı sevgiliniz onu daha fazla tanımak ve teknolojinin dibine inmek isteyebilir. Bu, size ayrılan sürenin sonuna gelindiği anlamına geliyor.

#3- Avantaj: Süper zekiler.

Sadece teknoloji değil hangi alanda olursa olsun sorunları yalın şekilde karşılarına alıp soruna çözüm üretebilirler. Hatta bazen ciddi problemlerinize sizin düşünemediğiniz basit ve işlevsel çözümler bulabilirler.

Dezavantaj: Çok bilmişlik taslamak ve zekilik arasında ince bağların olduğu doğrudur. Fakat zeki birinin çok bilmişlik taslamaması, Süperman’in dünyayı kurtarmak yerine insanları özel turlara çıkarması gibi bir şey olurdu. Kendinizi ve sinirlerinizi buna hazırlasanız iyi edersiniz.

#4- Avantaj: Sizi rahatsız etmezler.

Bir yazılımcının bazen evin içindeki varlığını unutabilirsiniz. Siz bir koltuğun kenarına köşesine oturup kitabınızı okurken, arkadan gelen tuş takırtıları ve yağmur sesi hep hayalinizi kurduğunuz atmosferi oluşturabilir.

Dezavantaj: Gündüzleri sizi rahatsız etmeyerek geçiren biri akşam ve gece rutinini de aynı şekilde devam ettirebilir. İlgiye fazlasıyla meraklıysanız bu sizin için ciddi bir dezavantaj olabilir.

#5- Avantaj: Çok fazla dilde konuşabilirler.

Yazılımcılar tahmin edebileceğinizden daha çok dili biliyorlar. Üstelik o dilleri çok iyi konuşabilirler.

Dezavantaj: Dil dediysek aklınıza Fransızca, İspanyolca ve benzeri dilleri getirmeyin. PHP, Python ve Ruby var. Onlara ne dersiniz?

#6- Avantaj: Evin istediğiniz alanını kullanabilirsiniz.

Bir yazılımcının ev içinde vakit geçireceği alan en fazla bir bilgisayar masası hudunu aşmayacaktır. Evin kalan kısmıyla istediğiniz gibi ilgilenebilir, yaşadığınız ortamın tümüne sahip olma hissini fırsata çevirebilirsiniz.

Dezavantaj: Bilgisayarı, hayatının atar ve toplar damarı haline gelmiş yazılımcılar kendi çalışma alanları dışında kalan alanlarla çoğu zaman ilgilenmezler. Siz isteseniz bile…

Görsel kaynak: Pablo Stanley / Koding

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al