Başlığı böyle atınca anlamın daha çok ‘Content Remarketing’ başlığıyla karıştığı doğru, ancak konumuz bu değil. Dilerseniz dallı budaklı bu konuya da göz atarız ancak bugün tekrar tekrar ortaya çıkmaya hazır içerikler oluşturmak üzerine konuşacağız.
İçerik oluşturmak başlı başına meşakkatli bir iş ve bunu kabul etmek değil mi? Hele bir de Türkçe gibi zor bir dilde içerik üretiyorsanız zorluk yüzdesini ikiyle dahi çarpabilirsiniz. Tabii buna SEO uyumlu üretmek, okuru ya da izleyiciyi içerikte tutacak şekilde hareket etmek ve iç link yapıları yapıları da eklenince konu iyice coşuyor ve gerçekten uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu bizlere iyice gösteriyor. Elbette yaptığımız her şeyi içeriklerimizin değerini arttırmak için yapıyoruz, yoksa düzyazı türünde metinler ya da kayıt_13.mp4 başlıklı videolar üretmek de mümkün. Ancak madem vakit harcıyor, emek veriyoruz bunu en iyi şekilde yapalım ki karşılığını alabilelim değil mi? İşte yukarıda saydığımız diğer özellikler gibi yeniden pazarlanabilir içerikler oluşturmanın da böyle bir etkisi olduğu belli.
İçeriklerinizi Yeniden Pazarlayarak Yük Hafifletin
Günlük trafiğiniz yazdığınız içeriklerle doğru orantılı mı? İşini sosyal medya sayesinde yürüten pek çoğumuz için bu zaten böyle diyebiliriz. Yalnız değilsiniz ve sayımız da hiç az değil. Şimdi geçen sene yazdığınız bir yazıyı, sosyal medya hesaplarınızda tekrar duyurduğunuzu düşünün ve ilk günkü kadar trafik alsın bu içeriğiniz. Fena mı olur? Aslında SEO yaparak sıralama kazanmaya çalışmamızın sebebi de çoğu zaman bu trafiği geniş zamana yayarak almak olmuyor mu?
İşte içeriklerimizi yeniden pazarlama bize trafik konusunda bir getiri sağlamakta ve işimizi oldukça kolay bir hale getirmekte. Daha basit haliyle şöyle de söyleyebiliriz: eğer birkaç ayda bir tekrardan ilk günkü kadar okutabildiğiniz yazılarınızın sayısını arttırırsanız, her gün çok fazla içerik üretmek zorunluluğu da üzerinizden kalkabilir.
Google Docs Artık WordPress ile Birlikte Çalışabilecek
Sahi siz içeriklerinizi nerede oluşturuyordunuz? Eğer metinlerinizi Google’ın çevrimiçi kelime işlemcisi Google Docs ile meydana getiriyorsanız harika havadisler var! Artık içerik oluşturucularının en kutsal üçleme çilesi olan kopya...
Yeniden Pazarlanabilir İçerik Türleri Nelerdir?
Biz türlerden bahsedelim, siz de sitenize hangisinin daha uygun olduğuna karar vererek üretime başlayın. Blog içeriklerinin çoğunlukla yeniden pazarlanabilir olduğunu siz de tahmin ediyorsunuzdur. Bunun yanı sıra liste içeriklerinizi dönemler halinde güncelleyerek, yeni hallerini paylaşmak da hem SEO açısından avantaj sağlayacaktır hem de sizlere güzel bir içerik yeniden pazarlama alanı verecektir. Tabii alanınızla ilgili, okurlarınızın da dikkatini çekecek kaynaklarla röportaj yapmak da hiç fena bir fikir değil. Bu röportajlar da tekrarda akışa sokularak, daha önce dikkatini çekmeyen takipçilerinize sunulabilir. Ayrıca özel günlere özel köşe yazısı türünde içerikler de, bu özel günlerin sene içerisinde tekrar gelmesiyle paylaşılması mümkündür. Sene içerisinde pek çok özel gün yaşadığımızı düşünecek olursak bu yol da bize aradıklarımızı verebilir.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta içerikte zamana yönelik bir dil kullanmaktan itinayla çekinmek olacaktır. Tabii 14 Şubata özel bir blog içeriğinizi bir sonraki 14 Şubatta da akışa sokmanın hiçbir zararı yok ancak tekerrürü zor gündem maddeleri için bir liste hazırladıysanız, bu listenin tekrardan merak edilebilir olmasının çok zor olacağını da kabul etmek lazım.
Peki, siz içeriklerin yeniden pazarlanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsettiğimiz yöntemlerden kullandıklarınız var mı? Yorumlarda görüşelim.