wmaraci reklam

Yıkılmadım Ama İtalik Duruyorum: 5 Rahatlatıcı Mobil Meditasyon Uygulaması

Yıkılmadım ama ayakta da değilim. En iyi ihtimalle italik duruyorum diyorsanız, Depression Alliance’ın verilerine göre her üç çalışandan birinin kapıldığı tükenmişlik hissi veya depresyonla başınız dertte olabilir. Sırtınıza kaldırabileceğinizden ağır işleri yüklemeniz ve boşluk vermeksizin çalışmanız, ecnebilerin deyimiyle “Burnout” dediğimiz tükenmişlik hissini ateşliyor. Peki, bu topa nasıl çalım atabiliriz?

Uzmanların tükenmişlik hissinden kurtulmak için yığınla tavsiyesi var. Bolca yeşillik tüketip, gözlerinizi dinlendirmek kendi sahanıza düşen tükenmişlik hissine güzel bir şut çekmenize yeterli olabilir. Aynı uzmanların bir diğer önerisiyle basit minik meditasyonlardan geçiyor. Meditasyon dediysem, ofisin ortasına dilinci gibi çökmenize, çatal göstermenize gerek yok. Birbirinden faydalı uygulamaları kullanarak oturduğunuz yerden -veya ayakta- kendinize ayıracağınız 10 dakikayla stres seviyenizi düşürebilirsiniz. Stres seviyenizi düşürüp, çalışma performansınızı arttıracağını iddia eden birçok uygulamalar var. İşte onlardan en iyileri:

01- Headspace

  • Platform: Android/iOS
  • Fiyat: Bazı özellikleri ücretsiz. Aylık, yıllık ve ömürlük abonelikleri mevcut.

Headspace; sporcu, biliminsanı, keşiş ve girişimciler gibi her yelpazeden uzmanların görüşüne başvurularak geliştirilen kapsamlı bir meditasyon hocası. 10 dakikalık mini oturumlar sunan uygulama, interaktif içerikleriyle kendinize ayıracağınız 10 dakikada yenilenip, sinir stresten arınmanızı hedefliyor.

Aylık, yıllık ve ömür boyu satın alma planları sunan Headspace’in kendisine bir şans vermeniz için oluşturulmuş ayrıca başarılı ücretsiz oturumları var. Birkaçını deneyerek işe yarayıp yaramadığına karar verebilir, bi’ deneme sürüşüne çıkabilirsiniz.

Motivasyonunuzu Yerine Getirecek 5 Kısa Film
İlginizi Çekebilir!

Motivasyonunuzu Yerine Getirecek 5 Kısa Film

Kısa filmler bir duyguyu karşı tarafa geçirmek için ya da izleyiciyken bir mesajı alabilmek için oldukça etkili aracılar. Motivasyon da çalışma hayatında yer alan insanlar için önemli ihtiyaçlardan birisi. Dolayısıyla bu ihtiyacı e...

02- Calm

  • Platform: Android/iOS
  • Fiyat: Bazı özellikleri ücretsiz. Aylık ve yıllık abonelikleri mevcut.

Oturduğunuz yerden doğal dünyanın kapılarını aralamanıza yardımcı olan Calm, yoğun iş temposundan bunalan ruhlar düşünülerek geliştirilmiş. 2017 yılında Apple’ın yılın uygulaması seçtiği Calm, çeşitli seslerle sizi rahatlatmayı hedefliyor.

İçinde bulunduğunuz ortamdan bağımsız olarak kendinizi hayal ettiğiniz diyarla sürüklemek isterseniz, Calm’ın başarılı bir uygulama olduğu aşikar. Benim gibi gece yatmaz gündüz kalkmaz modunuzun düğmesi sürekli takılı kalıyorsa, Calm uyku sorununuzu da çözebilir.

Uygulamaların insanları mutlu etme üzerindeki payını ölçümleyen Center for Humane Technology araştırma listesinde Calm uzun süredir birinci sıraya çöreklenmiş durumda.

03- Personal Zen

Meditasyonun sizi kesmeyeceğini düşünüyorsanız, oyunlaştırılmış meditasyon yöntemini denemek isteyebilirsiniz. Personal Zen, klinik olarak “sadece oyun oynayarak stres seviyenizi düşürebileceği” ispatlanmış bir mobil oyun.

Nörobilimadamları ve mobil geliştiricilerin elinden çıkan bu uygulama, kısa bir oyun süresince zihninizi tazelemenize stres ve kaygıyı sıfırlamanıza yardımcı olmak istiyor. Yan yattısı çamura battısı olmayan Personel Zen’i iOS cihazlarında tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz.

04- MindFi

  • Platform: Android/iOS
  • Fiyat: Bazı özellikleri ücretsiz. Aylık, yıllık ve ömürlük abonelikleri mevcut.

MindFi, “Meditasyon yapacaksınız diye şekilden şekle girmenize gerek yok. Biz denedik, o iş gözler açık ayakta da oluyor.” iddiasıyla yola çıkan bir başka mobil meditasyon uygulaması. MindFi gündelik hayatında yoğun iş temposu altında italik duranlar için tasarlanmış. Üstelik kendinize ayıracağınız 3 dakikadan sonra yenilenmiş hissedeceğinizi iddia ediyor.

MindFi’ı otobüste seyahat ederken, yemek yerken ve kısa yürüyüşleriniz sırasında farklı modlarla kullanabilirsiniz. Eğer gündelik rutininizde odaklanma sorunu yaşıyorsanız, odaklanma modunu kullanarak daha verimli çalışmanıza yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

05- Buddhify

  • Platform: Android/iOS
  • Fiyat: iOS için 22,99 TL, Android için 9,99 TL

Buda(!) mı olmadı? O zaman Buddhify! Şu an bunu okumuyor olsaydınız ne yapardınız? Yürüyor olabilirdiniz. Ya da trafikte bir yerde sıkışıp kalmış olabilirdiniz. Kim bilir, belki günün yorgunluğunu atmak için sıcak bir duş alıyor veya yemeğinizi yiyor olabilirdiniz.

Buddhify yaptığınız iş her ne olursa olsun, o ana uygun meditasyon oturumuna sahip bir mobil uygulama. Tek seferlik fiyatıyla mobil cihazınızı bir Meditasyon 101’e dönüştüren Buddhify, sunduğu kapsamlı oturumlarının yanı sıra cazip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al