wmaraci reklam

Yok Artık: 12 Ünlü Liderin Sizi Şaşırtacak İlk İş Deneyimleri ve Maaşları

Daha önce kaç kere yazdım bilmiyorum ama adettendir hadi tekrardan yazayım, “Roma bir günde inşa edilmedi.” ne kadarda anlamlı değil mi? Bugün servetlerine özendiğimiz “Ulan, bunlarda insan beeeağ” dediğimiz kişilerin de büyük bir kısmı bizim geçtiğimiz yollardan geçti. Kimi kendi şansını yaratırken, kimi de şans eseri istediği servete kavuştu. Yine de unutmayın; bugün milyarder de olsanız geçmişinizden kaçamazsınız! 

1- Reed Hastings (Netflix’in CEO’su)

Şuan 1.29 milyar dolarlık servetin sahibi olan Reed Hastings’in ilk işi elektrikli süpürge satıcılığıydı. Haftalık kazancıysa yaklaşık 400 dolar civarındaydı.

Webmasterlar Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Ederler?
İlginizi Çekebilir!

Webmasterlar Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Ederler?

Alışveriş dünyası, insanların en çok zamanlarını harcadıkları, vakitlerini en çok geçirdikleri bambaşka bir dünya olarak karşımıza geliyor. Hal böyle olunca, vakti olmayan insanlar, alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak adına...

2- Michael Dell (Dell’in CEO’su)

Dünyanın en değerli kişisel bilgisayar markalarından biri olan Dell’in CEO’su Michael Dell’in ilk iş deneyimi saatlik 6.50 dolar aldığı bulaşıkçılık olmuştu. Michael’in şuanki servetiyse yaklaşık olarak 22.7 milyar dolar.

3- Marissa Mayer (Yahoo'nun CEO'su)

Google’ın ilk 10 çalışanından biri olan ve şuan Yahoo’nun CEO’su olarak görev almaya devam eden Marissa Mayer ilk defa bir markette tezgahtar olarak işe başlamıştı. Saatlik ücreti 7.25 dolar olan Marissa’nın bugünkü serveti yaklaşık 430 milyon dolar.

4- Richard Branson (Virgin Group’un Kurucusu)

Richard Branson’ın ilk işi muhabbetkuşu yetiştiriciliğiydi. Sattığı her kuş için 10 dolar gelir elde eden Branson’un bugünkü serveti 5.3 milyar dolara denk geliyor.

5- Indra Nooyi (Pepsico’nun CEO’su)

Pepsico’nun CEO’su olarak görev alan Indra Nooyi’nin ilk işi resepsiyonistlikti. Saatlik ücret olarak 11 dolar alan Nooyi’nin şimdiki serveti 144 milyon dolar.

6- Alan Sugar (Amstrad’ın CEO’su)

Alan Sugar’ın ilk işi arabaların radyo antenlerini satmaktı. Oldukça küçük çaplı bir iş olan bu ilk satış işi Alan Sugar haftalık yalnızca 60 euro kazandırıyordu. Kendsinin şuanki servetiyse 2.1 milyar dolar.

7- Warren Buffett (Bekshire Hathaway’in CEO’su)

Warren Buffet’in ilk işi birçok ülkede oldukça yaygın bir iş olan gazete satıcılığıydı. Buffet, gazete satarak saatte 10 dolar kazanıyordu. Şuanki net servetiyse 66.1 milyar dolar.

8- Barack Obama (ABD’nin Başkanı)

Barack Obama da dünyaya gökten zembille düşmedi. Obama’nın ilk işi saatlik 8.60 dolar kazandığı dondurma satıcılığıydı. Başkan Obama’nın şuanki servetiyse yaklaşık olarak 12.2 milyon dolar.

9- Bret Taylor (Google Maps’in Yardımcı Kurucusu)

Bret Taylor’un ilk işi bir benzin istasyonunda kasiyerlik yapmaktı. Saatlik kazancı 7.50 dolar olan Taylor’un bugünkü servetiyse 120 milyon dolar civarında seyrediyor.

10- Terry Lundgren (Macy’s CEO’su)

Teryy Lundgren’in ilk işi istiridye ayıklamaktı. Türkiye’deki midyecilikle eş tutabileceğimiz bu iş Lundgren’e saatte 11.60 dolar kadar kazandırıyordu. Terry Lundgren’in bugünkü servetiyse 16.5 milyon dolar.

11- Melanie Perkins (Canva’nın CEO’su)

Melaine Perkins’in ilk işi el yapımı şal üretip satmaktı. Perkins, her sattığı şal için 20 dolarlık gelir elde ediyordu. Melanie Perkins’in bugünkü serveti 60 milyon dolar.

12- Howard Schultz (Starbucks’ın CEO’su)

Starbucks’ın CEO’su sanıldığı gibi kahvede çırak olarak bu işlere girişmemiş. Kendisinin ilk iş deneyimi saatlik 10 dolar kazandığı fotokopicilik olmuş. Howard Schultz’un bugünkü takribi serveti 2.3 milyar dolar.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al