wmaraci reklam

YouTube Artık 10 Binden Az İzlenme Alan Kanallarda Reklam Yayınlamayacak

Çok değil. Bir hafta kadar önce Bu Boykot işi YouTube'un Başını Çok Ağrıtacak diye bir haber yapmış, YouTube’un önüne gelen kanalda reklam yayınlamasının sonuçlarına değinmiştik. İçeriklerin kontrolünü sağlayamadığı için tahmini 750 milyon dolar yükü omuzlanacak olan YouTube, hem ortamı yumuşatmak hem de dostların gönlünü şen tutmak için yeni bir politikaya imza attı.

İçerik kalitesini arttırmaya yönelik adımlar atacağının sinyalini zaten vermiş olan YouTube ilk olarak işe yeni kanallardan başladı. Bundan sonra YouTube’daki video içeriklerini yayınlayarak gelir elde etmek isteyen kanallarda en az 10 bin izlenme istenecek. Bu arada her videonun en az 30 saniye izlenmesi de 1 gösterim / izlenme olarak kabul edilecek.

İçerik kalitesi için atılan adımlar iyi güzel ancak bu yöntemin kolayca baypas edilebileceğini sanırım webmasterların hepsi biliyordur. Hatta yakın zamanda WM Aracı forumunda yeni ilanları görmemiz ve 10 bin izleme atan arkadaşların kenardan kendilerine yer alması olası gibi duruyor.

Sizce bu yöntem gerçekten kaliteyi arttırmaya yönelik bir adım olabilir mi, yoksa amaç sadece boykota katılan markaların gönlünü hoş tutmak mı dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al