wmaraci reklam

YouTube Kariyeri İsteyenler İçin 5 Kamera Önerisi

YouTube’a başlayacak özgüveni kendinizde bulduysanız zaten işin zor kısmını atlatmışsınız demektir. Çekeceğiniz içeriğe göre video ekipman ihtiyacınız da elbette değişecektir ancak genel olarak belirtilebilecek bazı ürünler listelenebilir. İşte bu içeriğe ihtiyaç olduğuna da bu nedenle karar verdik efendim.

DSLR ve aynasız kamera teknolojileri sayesinde videoları üst kalitede ve ucuza elde etme şansı tüm kullanıcıların eline geçti. Yine de özellikle döviz kuru farklılıkları nedeniyle bugün güzel bir kamera ve iyi bir lens kiti almak ister sıfır, isterseniz de ikinci el piyasalarında hiç kolay sayılmaz. Bu nedenle cebinizi aşağıda saydığımız ürünlerle yakmak istemiyorsanız, başlangıçta cep telefonunuzu kamera olarak kullanabileceğinizi unutmayın. Ayrıca yine unutmayın ki ses her zaman görüntüye göre daha önemli bir faktördür. Yani bir cep telefonu görüntüsünü herkes izleyebilir ancak senkronsuz ve düşük kalite cızırtılı sesleri çoğu insan dinlemek istemiyor ve videoyu kapatıyor. Bu nedenle önceliği kameradan değil de ses cihazlarından yana kullanabilirsiniz. Bu notları da belirttiğimize göre listemize başlayalım.

Sony Alpha 7s II

Sony bu kamerasıyla kullanıcılar tarafından öyle sevildi ki bir devir açtığını söylememiz mümkün. Piyasada hâlâ sıfır olarak bulunabilen bu cengaver aynı zamanda yedek parça bakımından iyi durumda ve ikinci el olarak da elde edilebiliyor. Kameranın üst bir modeli geldiği için de fiyatları daha uygun hale gelmiş durumda.

Razer Masa Boyutunda Devasa Mekanik Klavye Üretti
İlginizi Çekebilir!

Razer Masa Boyutunda Devasa Mekanik Klavye Üretti

Mekanik klavyeler bilgisayar tutkunları için güzel bir yemekten sonra mideye indirilen tatlı gibi. Bazen bu klavyelerin tatlının kendisi olurken bazen ana yemek oluyor. Bilgisayar ve oyun tutkunları için bu benzetmeyi çok iyi bilen Razer, ye...

Canon EOS M50

Küçük ve hafif bir kamera alıp onunla tüm işlerini halletmek isteyenlerdenseniz çoğu "Vlogger Kiti" derlemelerinde görebileceğiniz bu kamerayı tercih edebilirsiniz. Fiyatına nazaran başarısının bir tık geride kaldığını açık sözlülükle söyleyebileceğimiz bu kamerayı öne çıkartan yönü açık. Çok az teknik bilgiyle harekete geçebiliyorsunuz ve video çekmeye başlayabiliyorsunuz.

Canon EOS 5D Mark II

Bu sefer pek de hafif bir kamera olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir tank var karşımızda. Diğerlerine göre çok daha yaşlı olan bu arkadaşa ikinci el piyasaları dışında ulaşmanız mümkün değil ancak fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte kendi döneminin en iyisi olan bu makineyle pek çok dizi ve uzun metraj film çekildi. Full Frame olan bu makinayla 1080p çekim yapma lüksünüz de bulunuyor eski olmasına rağmen.

DJI Pocket 2

Serinin bir önceki kamerasına göre büyük yol alan bu cihaz, size büyük kolaylıklar sağlamak için piyasaya çıkmış durumda. Gimbal motoruyla kompakt bir şekilde elimize geçtiği için birebir vLog kamerası olarak kullanılabiliyor. Ayrıca fiyatı da sıfır bir DSLR almanızdan daha uyguna gelmekte. Tek sakıncası pil performansı ancak kullanımının çok kolay olması bence bu dezavantajı ortadan kaldırıyor.

Aksiyon Kamera

Bugün büyük YouTube kanalları dahil olmak üzere çok büyük bir içerik üreticisi grubu çekimlerini aksiyon kameralarıyla yapıyor. Almak istediğiniz görüntüyü, orta üstü bir kaliteyle çeken bu kameralar sizi yarı yolda bırakmıyorlar ve çok güçlü yapıdalar. Bütçenize uygun bir marka seçmek isteyebilirsiniz ancak GoPro markasının ikinci el ürünlerini tercih ederek yolunuza iyi bir cihazla da başlayabilirsiniz efenim.

Listemiz bitti efenim, aklınızda bulunsun ki en iyi kamera elinizdeki kameradır. Belki unuttuğumuz, uygun bir kamera sizin aklınıza gelmiştir. Yorumlarda görüşlerinizle birlikte bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al