wmaraci reklam

Yurt Dışı Ödemelerinizi Alırken Kullanabileceğiniz 3 Yöntem

PayPal’ın ülkemizde serbest olduğu o güzel yılları hatırlıyor musunuz? Eğer serbest olsaydı sanırım bugün böyle bir yazı yayımlamamıza da gerek kalmayabilirdi. Ancak keşke diyerek moral bozmaktansa çıkar yol arayışına koyulmak lazım değil mi?

Freelance çalışmak gerçekten harika, eğer kendimizi ülkemizde iş üretmekle kısıtlıyorsak sorunlarımızı da kısıtlamış oluyoruz ancak kabul edelim… Dışarıda kocaman bir Dünya ve milyarlarca insan var! Daha yüksek kazançlar elde etmek, daha kritik görevler üstlenmek ve yolumuzu açmak için yabancı ülkelerden de iş alabilmenin yollarını bilmemiz lazım. Pek çok çalışan için bu uzun yıllardır bir sorun da değil doğrusu. Elon Musk gibi zeki atılımcılar tarafından kurulan PayPal bu sorunu yıllar önce keşfeden ve çözüm üreten bir girişim. Ancak malumunuz, ülkemizde çeşitli sebeplerden ötürü PayPal kullanılmamakta. Peki, burnumuzu bu işten kurtarıp, nasıl yurt dışına hizmet götürebiliriz?

Kripto Paralar

Aslında kripto para birimlerinin en işlevsel olarak ticarette kullanılabildiği konu zaten uluslar arası ticaret koşullarıdır. Dolayısıyla bu listede olmasına hiç şaşırmayacağınız bu birimleri daha ilk maddeden listeye sokalım.

Bitcoin’in teknolojisi biraz geride kalmaya başladığı için biraz yavaş olduğunu söyleyebiliriz ancak bugün çoğu kripto para bu ticaretlerin anlık olarak gerçekleşmesine olanak sağlıyor. Bu geçmişte bankaların “5 iş gününe kadar” gibi acımasız söylemlerinin de ortadan kalkmasında öncülük etti. Bugün bankalar biraz hızlandıysa bu tip dijital aktarım biçimleriyle rekabete girmek istedikleri içindir diyebiliriz.

Bu yolla aktarım yapmak için ödemenin yapılacağı kripto para birimi için dijital bir cüzdan gerekiyor, dilerseniz Paribu, BTCTurk ya da Binance gibi borsaların ücretsiz sağladıkları cüzdan hizmetlerinden faydalanabilir ve ardından doğrudan banka hesaplarınıza aktarım sağlayabilirsiniz.

Kredi Kartı Harcamalarınızda Axess Ayrıcalıkları Yanınızda
İlginizi Çekebilir!

Kredi Kartı Harcamalarınızda Axess Ayrıcalıkları Yanınızda

Alışverişlerini nakit harcama yerine kredi kartı ile yapmak isteyen kullanıcıların en büyük destekçisi Axess Kredi Kartı olmuş durumda. Kredi kartından daha fazla avantajlar sunan Axess sayesinde, hem alışverişlerinizi yapabilir hem d...

Payoneer

Malum, günümüzde tekel olmak imkânsız gibi bir şey ve dolayısıyla PayPal da verdiği hizmetleri tek veren firma değil. Bu noktada oldukça güçlü olan rakibi Payoneer, oturaklı bir sistemle kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdürüyor. Ülkemizde ve globalde en çok kullanılan yollardan birisi olan Payoneer, freelancer olarak hizmet üreten bizler için bulunmaz nimetlerden birisi. Ödemeyi alabileceğiniz banka hesapları ve aktarıma özel kanallar oluşturarak çalışan bu sistem, rekabette ayakta kalabilmek amacıyla referans stratejisi de uyguluyor. İster ödeme alın, isterseniz de ödeme yapın. Muhatabınıza “Payoneer hesabın var mı, kullanıyor musun?” sorusunu yönelndirmeyi unutmayın.

Rimuut

Diğer yöntemlere göre daha az duyulmuş olmasıyla birlikte ülkemizdeki en işlevsel sistemlerden birisinin de Rimuut olduğunu belirtelim. Sizi kâğıt işlerinden kurtaran Rimuut doğrudan doğruya bir freelancer ödeme yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizdeki yapılanması oldukça güçlü olan firmayı öne çıkartan konulardan bir diğeri de kullanıcı desteği desek yersiz olmaz. Zaten şirket Estonya’da kurulmuş olsa da başında Esen ve Mert Bulut kardeşler yer almakta.

Eğer siz de yabancı müşterileriniz fatura sorduğunda karnı sancılananlardansanız, bilin ki hiç yalnız değilsiniz. Payoneer, PayPal ve kripto paralar özellikle bu sorunu ortadan kaldırma noktasında yetersiz kalabiliyor. Ancak Rimuut hem hızlı hem de sancı kaldırıcı etkisiyle elimizden tutuyor.

Sizin ödemelerinizi almak için kullandığınız başka bir yöntem bulunuyor mu? Yorumlarda bizimle paylaşmaya ne dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al