wmaraci reklam

Zaman Yönetiminize Yardımcı Olacak 6 Eşsiz Uygulama

Hepimiz farklıyız. İsimlerimiz, yaşımız, cinsiyetimiz, suretlerimiz, yetenek ve düşüncelerimiz tamamen farklı. Ortak paydada buluştuğumuz nokta hepimizin değerlendirmek için sadece 24 saati olması. İnternet iyi şey, güzel şey. Yine bu onun iki yüzü keskin bir kılıç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bir yanı vaktinizi verimli geçirmenize diğer tarafı ise heba etmenize neden oluyor.

Bir iş gününüzü bilgisayar başında geçiriyorsanız, iş dışında ne kadar şeye vakit harcadığınızı görseniz buna en çok kendiniz şaşırırdınız. Ansızın gelen mailler, Facebook’dan dürtenler, mobil cihazınıza yerli yersiz gelen DM’ler ve daha niceleri… Tüm bunlar derin çalışma modundan sıyrılıp keyfe sefaya dalmamıza neden oluyor. Eğer kurtarmanız gereken bir geleceğiniz yoksa ve köprüyü geçtiyseniz sizi kutlarım. Ama daha o köprünün ayağına bile gelmediyseniz, zaman yönetimi konusuna yoğunlaşmak isteyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek İçerik: Pomodoro Tekniğiyle Daha Verimli Çalışın

1- RescueTime

RescueTime mobil cihazlarınız ve bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz etkili bir zaman yönetimi yazılımı. RescueTime tıpkı anneniz babanız gibi tüm gün bilgisayar ve telefonunuzdaki aktivitelerinizi nefes almadan takip ediyor. Gününüzün kaç dakikası mailler ile geçiyor? İnternette yaptığınız sörf sırasında en çok hangi sitelerde vakit geçiriyorsunuz? Hangi programları gün içinde aktif olarak kullanıyorsunuz? Instagram’da milleti stalklamak için ne kadar zamanınızı feda ediyorsunuz? RescueTime tüm bunları detaylı bir rapor haline getiriyor.

Acı gerçeklerinizin yüzünüze sert bir tokat olarak inmesine aldırmıyorsanız, RescueTime’a mutlaka göz atmak isteyebilirsiniz. Sürekli işlerinizi tamamlamak için vaktinizin yetmediğini söylüyorsanız aldığınız sonuçlar sizi şok edecektir. RescueTime’ın ücretli ve ücretsiz iki farklı planı var. Başlangıç seviyesindeki analizleri ücretsiz yapabilirken detaylı analizler için aylık 9 dolar ödemeniz gerekiyor. (Ücretsiz sürümü işinizi görecektir)

Google: Yazılı İçeriklerinizi Videolar ile Destekleyin!
İlginizi Çekebilir!

Google: Yazılı İçeriklerinizi Videolar ile Destekleyin!

Webde yeni interaktif içerik türleri ortaya çıktıkça, kafalarda pirüpak soru işaretleri beliriyor: Mesela videolar! Onları nasıl kullanmalıyız? Video içeriklerin kullanımı hakkında birçok şehir efsanesi var. Efsaneler yerine biri...

2- Focus

Nasıl olduğunu biliyorsunuz. Önce halletmeniz gereken bir işe girişirsiniz. Sonuna geldiğinizde “Nasıl olsa bitti. Bi 5 dakika mola vereyim” der, biraz Twitter’a göz atarsınız. Sahi Bugünün TT’leri nelerdi? Instagram’da şimdi bir dünya hikaye birikmiştir. Peki, keşfette karşımıza çıkan manasız kedi videolarını izlemeden tekrar çalışacak kadar dinlendik mi? Bir saniye! E hani biz çalışıyorduk?

Focus, Mac kullanıcılarının bu derdini çözmek için geliştirilmiş bir yardımcı. Pomodoro mantığıyla çalışan Focus’u bilgisayarınıza kurduktan sonra iş saatleri içinde uğraşmamanız gereken tüm internet sitelerini, programları vb. kara listeye ekliyorsunuz. Örneğin 30 dakika çalışmak için kendinize söz verdiyseniz Focus bu sözünüzü tutmanıza yardımcı oluyor. Kara listeye eklediğiniz şeyleri ancak 30 dakika sonra ve sizin belirlediğiniz mola miktarınca kullanabiliyorsunuz.

Focus bir de alttan alttan size gaz veriyor. Kara listeye eklediğiniz Facebook’a iş saatleri içinde girmek istediğinizde “Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır” tarzı manidar alıntılarla (alıntılar İngilizce) sizi kötü yoldan uzak tutmaya çalışıyor. Focus iki hafta ücretsiz deneme sürümü sunuyor, ömür boyu Focus’un nimetlerinden faydalanmak için 19.99 dolar ödeyerek Focus’u satın almanız gerekiyor.

3- Calm (Sakin Ol Şampiyon!)

Zaman kavramımızın düz yolda yalpalayan kazalı Şahin gibi oraya buraya savrulmasının iyi bir nedeni var. Molalarımızı yeterince etkin geçiremiyoruz. Hatta bazen molalarımızda işle ilgili diğer mini işlere el atıyoruz. Tüm bu karmaşa beynimizi düşünce salamurasına dönüştürüyor. Calm, bize sakin ol şampiyon diyor ve rahatlatabileceğini iddia ediyor.

Calm’ın içinde çeşitli meditasyon yöntemleri (Ommmm) ve nefes egzersizleri yer alıyor. 3 dakikadan 25 dakikaya kadar Calm’ın içinde değerlendirebileceğiniz birçok harika mola çözümü var. Benim gibi uyku sorunu çekiyorsanız, Calm’ı uyuma konusunda da faydası dokunabilir.

Calm’ın masaüstü yazılımı yok ama iPhone ve Android uygulaması var.

4- Toggl

Toggl biraz detayların derya olduğu uygulamalardan. Toggl’ın arkasındaki ekip şuna inanıyor; insanlar çalışırken zaman kavramını yitirebiliyor. Zaman kavramını yitirmek ise vakit nakittir mottosundan uzaklaşmamıza neden oluyor. Toggl size “Aham da bu kadar saat çalışırsan, bu kadar kazanırsın” mantıklı bir zaman yöneticisi olarak asistanlık yapıyor.

Müşterilerinizi çalışmalarınız için özellikle saat başı ücretlendiriyorsanız, ya da yaptığınız işlerin saatlik olarak getirisinin ne olduğunu biliyorsanız Toggl, köşeyi dönme yolcuğunuzda yardımcı pilotunuz olabilir. Büyük resmi görmenize yardımcı olacak Toggl’ın ücretsiz bir başlangıç planı var. Premium planlar ise aylık 9 dolardan başlıyor.

5- Papier

Zaman yönetimi için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, fikirleri unutmamanız lazım. Papier’in geliştiricisinin araştırmasına göre bir insanın kafasından günde ortalama 60 bin düşünce geçiyormuş. Kafanızın için Fadime’nin Düğünü çalıyorsa bunun 120 bine kadar yolu var. Söz uçar yazı kalır ancak kağıdı elinize alıp bir şeyleri karalamak üşengeç tarafımızı tetikliyor. Not uygulaması kullansak bu kez de yaptığımız işi bırakıp farklı bir yere geçmek dikkatimizi dağıtıyor. İşte onun için Papier’ı geliştirmişler.

Papier, Google Chrome internet tarayıcısıyla kullanabileceğiniz inanılmaz işlevsel bir not alma yardımcısı. Papier’i yükledikten sonra not almak için tek yapmanız gereken yeni bir sekme açmak. Hepsi bu kadar. Üstelik Papier notlarınızı buluta kaydedip eşzamanlayabiliyor. Birkaç farklı cihaz kullansanız bile Papier notlarınıza tüm cihazlarınızdan erişebiliyorsunuz.

Aklınıza gelen fikirlerin peşine o an düşmek yerine, fikirlerinizi bir kenara not alıp aktif işinizi bittikten sonra fikirlerinize geri dönmek, zaman yönetimi konusunda size büyük bir artı katacaktır.

6- TextExpander

Tüm gün bilgisayardan çalışmak, ellerimizin sürekli klavyenin üzerinde durması demek. Dahası her gün bir öncekinin benzeri olduğu için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyoruz. Bazen işin kolayına kaçıp kopyala yapıştır yaptığımız da oluyor. TextExpander günlük rutininizde kaybettiğimiz binlerce dakikayı size geri kazandırmak için geliştirilen bir program.

TextExpander, istediğiniz metinler için kısaltma yöntemini kullanmanızı sağlıyor. Örneğin biri sizden banka hesap numaranız veya IBAN adresinizi istediğinde ne yapıyorsunuz? Önce yaptığınız işi bırakıp banka bilgilerinizi bulabileceğiniz bir klasöre giriyorsunuz, kopyalıyorsunuz, sonra acaba kopyaladım mı garanti olsun diye bir kaç kere daha CTRL + C yapıyorsunuz ve mesaj sayfanıza geri dönüp yapıştırıyorsunuz. Oysa TextExpander bize diyor ki, “hesapnumaram” diye bir kayıt oluştur. Bu kayıda hesap numaranı ekle “hesapnumaram” yazdığında ben senin için o metni oraya koyayım.

Bunun geniş ölçekte size ne kadar zaman kazandırabileceğini bir düşünün… Mesela ben internet tarayıcısına wmaraci.com yazmak yerine wmm yazıyorum ve TextExpander onu https://www.wmaraci.com/forum linkine dönüştürüyor. Mail adresimi yazmam gerektiğinde mailim yazıyorum mail adresimi yazıyor. Telefon numaram, kullandığım popüler internet siteleri, TC kimlik numaram, adresim, banka hesabım, hatta “Pm gönderdim.” gibi kısaltmalar ve daha onlarcasına sahip olduğunuzda işler çocuk oyuncağına dönüyor.

TextExpander’ın iddiasına göre ortalama bir kullanıcı bu yazılımla her hafta en az 1 saat avantaj elde etmiş oluyor. Üstelik TextExpander Windows ve Mac başta olmak üzere mobil cihazlarda da kullanılabiliyor.

Zaman yönetimi gerçekten işin belkemiği. Yukarıda paylaştığımız kendi küçük etkisi büyük yazılımlar muhakkak zaman yönetimi işini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al