wmaraci reklam

CPO Nedir? CPO Açılımı ve CPO Reklam Modeli

CPO Nedir? CPO Açılımı ve CPO Reklam Modeli

CPO (Cost Per Order), reklam yayıncılarının yalnızca geçerli kabul edilen sipariş başına, belirlenen birim fiyat veya yüzde üzerinden gelir elde ettiği bir kazanç modelidir. CPO, sıklıkla internet pazarlamasında kullanılan bir reklam modelidir. CPI ve CPC gibi popüler ve sıkça tercih edilen reklam modelleriyle karşılaştırıldığında etkileşim daha düşük olmasına karşın CPO reklam modelinin gelirleri, reklam verenlerin daha üst seviyeli bütçeler ayırması nedeniyle yüksektir. 

CPO Açılımı

CPO’nun açılımı Cost Per Order’dir. Bu kavramın Türkçedeki karşılığıysa “Sipariş Başına Ödeme” veya “Satış Başına Ödeme” olarak kullanılmaktadır. CPO kavramsal olarak diğer reklam modellerinden ayrılıyor gibi görünse de CPA olarak kısaltılan “Cost Per Acquisition” ve CPS olarak kısaltılan “Cost Per Sale” ile aynı anlama sahiptir. Her iki reklam modelinde de önemli olan geçerli bir sipariş veya satışın gerçekleştirilmesi hedefidir.

Reklam Nedir? Reklam Nasıl Yapılır ve Ne işe Yarar?
İlginizi Çekebilir!

Reklam Nedir? Reklam Nasıl Yapılır ve Ne işe Yarar?

Reklam, herhangi bir ürünü, hizmeti veya kuruluşu insanlara tanıtmak ve gönüllü olarak insanları bu sergilenen şeyden faydalanmasına teşvik etmek için yapılan hareketlerin tümüdür. Reklam bazen televizyon ekranında gördüğümüz b...

CPO Reklam Modeli

CPO, doğru kitle ve doğru içerik pazarlaması yöntemleri kullanıldığı taktirde birçok reklam modelinden daha çok kazandırmayı başaran reklam modelidir. Zira, firmaların reklama ihtiyaç duymasının ardında yatan asıl neden ürün veya hizmetlerini satışa sunmak istemesidir.

CPO ile firmalar reklam bütçelerini geri dönüşü düşük olacak reklam modellerinin yerine %100 kazanç elde edecekleri bir reklam modeline yatırmış olurlar. Bu reklam modelinde reklamın ücretlendirilmesi için geçerli kabul edilecek bir sipariş veya satışın yapılması gerekecektir. Yani, firma zaten ürün veya hizmetini sizin aracılığınızla satmış olacağı için size oldukça iyi bir reklam ödemesi gerçekleştirebilir. 

CPO’nun yayıncılar tarafından çok daha az kabul edilen bir reklam modeli olmasının nedeniyse, CPO kampanyalarını başarıyla tamamlamanın oldukça zor olmasıdır. Her internet kullanıcısı sitenizdeki bir reklama kolayca tıklayabilir ancak her internet kullanıcısı sizin önerdiğiniz şekilde sipariş verme işlemini tamamlamayacaktır.

CPO türünde reklam veren şirketlerin geçerli kabul etme kriterleri de bulunur. Yani, sadece siparişin verilmesi bazen yetmeyebilir. Kullanıcının ürünü satın alma işlemini tümüyle tamamlamış olması gibi gereklilikler, geçerli sayılacak CPO geliri için kriter olarak belirlenebilir.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al