Donanım, bir elektronik aleti oluşturan tüm parçalara verilen isimdir. Bu parçalar çamaşır makinesinden otomobile bir çok ürünü meydana getirebilir. İç donanım ve dış donanım olmak üzere iki çeşit donanım vardır. İç donanım, bir donanım parçasının başka bir donanım parçasının içine yerleştirilmesine denir. Dış donanım ise, bağımsız bir kasa içinde bulunan ve bir başka kasaya bağlı olmayan donanımlara verilen isimdir. Dış donanıma verilebilecek en güzel örnek USB belleklerdir. Aynı zamanda donanımları giriş ve çıkış olarak sınıflandırmakta mümkündür. Eğer donanım dış ortamdan bilgisayarın içine veri aktarmak amacıyla kullanılıyor ise giriş donanımı, bilgisayardan dış ortama veri aktarmak için kullanılıyor ise çıkış donanımı olarak adlandırılır.
Bilgisayar Donanımı
Bilgisayarı oluşturan parçaların tümüne ise bilgisayar donanımı deriz. Bilgisayar donanımı iç donanım ve dış donanım olmak üzere iki kısımdan oluşur. Bu ayrımı kasanın içinde bulunan ve dışında kalan parçalar olarak yapmakta mümkündür.
Tarayıcı Nedir? Tarayıcı Programı ve Tarayıcı Ayarları
Tarayıcı, kullandığı CCD ve CIS algılayıcıları sayesinde içerisine yerleştirilen bir resim, yazı veya bir objeyi analiz ederek dijital ortam içerisine aktarmaya yardımcı olan donanımlardır. Günlük hayatımızın birçok yerinde kul...
Donanım Parçaları
Bilgisayar donanım parçalarını iç donanım parçaları ve dış donanım parçaları olarak ikiye ayırırız. İç donanım parçaları; ana kart, işlemci, RAM, sabit disk, ses kartı, ekran kartı, ethernet ve modemdir. Dış donanım parçaları ise; kasa, klavye, fare, kulaklık, hoparlör, yazıcı, tarayıcı ve monitördür.