Telegram, bulut tabanlı mesajlaşma servisi olarak geliştirilen ücretsiz bir yazılımdır. WhatsApp'ın karşısına güçlü bir alternatif olarak çıktığı düşünülen ve çok daha etkileyici özellikleriyle kullanıcılarına gelişmiş fonksiyonlar sunan Telegram, farklı bir mesajlaşma servisi kullanmayı isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.
Telegram, WhatsApp'ın aksine tüm platformlar tarafından destekleniyor ve bulut tabanlı çalıştığı için bir cihazdan bağımsız olarak diğer bir cihazda da kullanıcı kaldığı yerden mesajlaşmaya devam edebiliyor. Windows, OS X ve Linux bilgisayar platformları için desteklenen Telegram; Android, iOS, Windows Phone ve Ubuntu Touch tarafından da destekleniyor. Uçtan uca şifreleme sistemi kullanan Telegram, WhatsApp'a oranla kesinlikle daha üst düzey gizlilik ve koruma seçenekleri sunuyor. Ayrıca özel bir algoritmayla korunaklı hale getirilen bu şifreli mesajlar kullanıcıların isteğine göre belli bir sürenin sonunda hem tüm cihazlardan hem de bulut sunucular üzerinden otomatik olarak imha edilebiliyor.
Tıpkı WhatsApp'da olduğu gibi Telegram'da bir GSM numarası yardımıyla SMS veya telefon araması sonucunda hesap doğrulama işlemi yapılıyor. Tabii, kullanıcılar dilerlerse çoklu cihazlarını bu hesap üzerine tanımlayarak daha gelişmiş bir mesajlaşma deneyimi yaşayabiliyor. Örneğin Telegram kullanıcısı bir Linux bilgisayar üzerinden sohbet ederken, karşısındaki kişi bir mobil cihaz kullanabiliyor ve Telegram kullanıcısı da istediği zaman diğer cihazları arasında hiçbir veri ve mesaj kaybı olmadan geçiş yapabiliyor.
Telegram'da kullanıcılar GSM numaralarının yanı sıra kendilerine bir kullanıcı adı oluşturabiliyor. @kullaniciadi şeklinde oluşturulabilen kullanıcı adları sayesinde numaranızı paylaşmak istemediğiniz kullanıcılarla bu kullanıcı adı üzerinden irtibata geçebiliyor ve istediğiniz taktirde kişileri engelleyerek bir daha sizinle irtibat kurmasının önüne geçebiliyorsunuz. Tüm popüler mesajlaşma uygulamaları içerisinde olduğu gibi Telegram'da size “son görülme” ve “Son bir hafta içinde görülme” gibi sizi paranoyadan kurtarmaya yardımcı olacak temel özellikler yer alıyor.
Veri transferi konusunda da sınıf atlamış olan Telegram sayesinde kullanıcılar istedikleri fotoğraf, video, ses veya diğer dosya biçimlerini gönderebiliyor. Çoklu dosya gönderim desteğine sahip Telegram'da kullanıcıların gönderecekleri dosyaların maksimum dosya boyutu ise 1.5 GB olarak belirlenmiş. Yani, diğer mesajlaşma uygulamalarıyla karşılaştığınızda Telegram bu açıdan gerçekten büyük bir hamle yapıyor.
Grup sohbetleri konusunu da es geçmemiş olan Telegram'da 200 kişi kapasitesine sahip sohbet gruplar oluşturabiliyor ve katılabiliyorunuz. Bu gruplarla dilerseniz mesaj dilerseniz de dosya paylaşımında bulunabiliyorsunuz.
Telegram Web
Çoklu platform desteğine sahip olmasına karşın Telegram'ın ayrıca kullanılabilir bir de web sürümü bulunuyor. Bu web sürümü sayesinde geçici olarak kullanacağınız bir bilgisayar veya cihaz üzerinde iz bırakmadan kolayca Telegram'a giriş yapabiliyorsunuz. Telegram'ın web sürümüne giriş yapmak için tıklayın.
Mobil Nedir?
Hücresel bağlantı ve diğer kablosuz bağlantı elemanlarını kullanarak radyo veya uydu sinyalleri üzerinden bağlantı gerçekleştirebilme yeteneğine sahip olan cihazların tümüne mobil cihazlar denir. Günümüzde mobil cihazlar dediğimi...
Telegram Türkçe
Türkiye'de kısa sürede yoğun bir kullanıcı kitlesi elde etmeyi başaran Telegram'ın şuan için maalesef Türkçe sürümü yer almıyor. Fakat kısa süre içerisinde eklenecek yeni dil desteklerinin arasında Türkçe'de listenin en üstlerinde yer alıyor.